App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Pågående missfall?

Jag sitter här i chock och förtvivlan. Jag har en klump i halsen och lägger handen på magen och viskar: "Snälla, stanna där lilla vän". Är gravid i v. 6 och kände mina symptom väldigt tidigt, innan jag ens fick det bekräftat att jag var gravid. Jag och min sambo blev så lyckliga när vi fick veta och nästa vecka väntar det första besöket hos BM. De senaste dagarna har jag mått väldigt illa och kräkts mycket. Ingen smärta i magen öht. Men så för en liten stund sedan, när jag var på toa fanns det färskt blod på pappret. Inte mycket utan några droppar. Instinktivt tänker jag att det är fel. Graviditet och blod är ingen bra kombination. Har nu en liten diffus molvärk i magen men det blöder inte. Är det någon som varit med om samma sak som jag? Kan det vara ofarligt för det lilla livet där inne eller är det ett pågående missfall? Hjälp!

2012-05-15
AnnaElisabeth
AnnaElisabeth

Beklagar.. :(((

2012-05-17
detVankas
detVankas

åh.. ja beklagar!!! å vilka puckon.. hur kan såna få jobb överhuvudtaget undrar jag :-\
skickar en bamsekram även om den inte hjälper er :-\:-\

2012-05-17
osisen
osisen

Uppdatering:

Tack så hemskt mycket för era svar, att ni delat med er av era historier och skickat värmande ord...

I tisdags kväll på akuten blev jag och sambon väldigt illa bemötta och de sa att vi inte vetat om att vi skulle bli föräldrar så länge så det gjorde ju inget att jag blödde så tidigt som i v 6 om det var ett missfall. Ett 15-tal gånger sa de att de inte ville ge oss ett vul trots att blödningarna inte var så stora. Vi skulle hem och tänka på annat tyckte dem.

Blödningarna upphörde under kvällen och natten. Igår morse vaknade jag och när jag ställde mig upp fullkomligt forsade det. Missfallet var då ett faktum. Fick sätta mig och gråtandes ringa min barnmorska för att avboka min inskrivning etc. Berättade då hur dåligt vi mått av personerna på akuten och hon skulle gå vidare med det, då de är skyldiga att ta hand om gravida som kommer in med blödningar OAVSETT hur långt gångna de är. Fick även veta att de skulle gjort ett vul istället för att skicka hem oss...
Jag har gråtit mycket men det värsta är hur min sambo tog det. Han tog det hårt att de inte brydde sig och menade att det kvittar om han vetat att han ska bli pappa i 2 veckor eller 2 månader. Han vägrade äta och struntade i att träna och satt bara i soffan..

Vi ska försöka igen och hoppas inte på att vi behöver vänta en evighet...
Tack ännu en gång!

 

2012-05-17
AnnaElisabeth
AnnaElisabeth

En bamse kram till dig! Jag var i vecka 6 när jag fick blödning och tyvärr så var det ett missfall :( då gjorde jag som du ringde runt som galning och försökte få hjälp utan att lyckas. Fick höra hur vanligt det är med missfall och att kroppen stötter bort fostret om ngt är fel på det. En idiot på en privat mottagning avbröt mig medan jag berättade om missfallet och frågade om jag var inskriven hos dem och när jag sa nej då sa hon att de inte tog emot nya patienter! Hallå snacka om en okänslig människa! Till slut fick jag en tid privat för jag ville veta om allt hade kommit ut. Efter ganska en lång tid när jag kunde prata om detta utan att gråta så började jag fundera över hur vanligt det är med missfall. Det visar sig att det är mkt vanligare än man tror och många säger ingenting och då tror man att det kanske är bara jag. Majoriteten av dem jag känner har gått igenom det. Hoppas du mår bättre snart! Stora kramar

2012-05-16
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Hur har det gått för dig? Ringt någon privatklinik? Håller alla tummarna här hemma att det inte var något mer än en blödning!

Kram till dig

2012-05-16
Betty86
Betty86

Kanske ingen tröst direkt men alltid ngt att hoppas på..

 

Jag hade "mens"/blödning som vanligt min första gravidetsmånad. Hade slutat med p-piller och mensen kom som den skulle varje månad. Fick min mens och åkte senare på skidresa och började må fruktansvärt dåligt hela tiden. Kom hem och gjorde gravtest som visade att jag var gravid trots att jag inte haft ägglossning den månaden. Nästa mens dök inte upp och sedan har allt gått bra. Har nu en frisk välmående tjej på 6 mån!

 

Hoppas att det blir så för dig med!

2012-05-16
just_m
just_m

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-05-15
AnnaElisabeth
AnnaElisabeth

Jag fick itne ens komma in när jag fick mitt missfall.. Men jag visste inte ens att jag var gravid då (blödde vid tiden för ägglossning, så det var väl så tidigt det bara gick..) och det jag hade hört var att man skulle in så de skulle kolla att allt kommit ut.. Men inte ens det.. Däremot så mådde jag fruktansvärt, extremt dåligt.. Grymt ont, fruktansvärt illamående och allmänt hängig.. Hoppas verkligen att det inte är samma för dig :(

2012-05-15
Yrwen
Yrwen

@ Yrwen: Nej, ingen gynakut tyvärr :( Det var ingen manlig utan 2 kvinnliga vi träffade...
Sambon vill att jag ringer en privatklinik här i stan imorgon för att få tid för ett vul.
Känns dock som mitt hopp har försvunnit medan han fortfarande menar att det finns chans till liv. Han läser runt om folk som haft blödningar och jag vill inte att han med ska bli besviken...

2012-05-15
AnnaElisabeth
AnnaElisabeth

@ Yrwen: Du skulle bli förvånad hur många nonchalanta personer jag varit i kontakt med idag.
Vi åkte till akuten och 10 minuter senare satt vi i bilen, hemskickade.
"Ont kommer du att ha" var det sista jag fick höra, så de tog förgivet att det är ett missfall trots att de samtidigt sa att de inte visste.

 

2012-05-15
AnnaElisabeth
AnnaElisabeth

Fast ditt största bekymmer i det besöket var ju att du inte var på gynakuten och fick träffa gynläkare, det är faktistk oerhörd skillnad. Sedan misstänker jag att det där var en manlig läkare... De kan vara mer okänsliga..

Nu vet ju jag inte om ni har gynakut där du bor, men det är klart att de ser nåt i v6, även om fostret är väldigt litet. Och du behöver inte vänta flera veckor på att testa dig igen (om du nu vägrar göra nåt), jag testade mig med 4 dagars mellanrum, första positivt andra negativt...

2012-05-15
Yrwen
Yrwen

@ Linelio: Jag har fortfarande ont, men väldigt diffus smärta som inte är ihållande. Blöder inte mängder men om jag inte varit gravid hade jag ändå klassat det som mens. Blodet är också färskt, vilket betyder att det är pågående, med "pausen" mellan 16-18 dock. Mår även illa som jag gjort i ett par dagar.

Men framförallt är jag så ledsen av ovissheten. Har jag förlorat eller är allt ok, tänker jag...

2012-05-15
AnnaElisabeth
AnnaElisabeth

Update:

Tack för alla svar. Det är första barnet. Ringde ytterligare några samtal till sjukvårdsupplysningen där de absolut tyckte att jag skulle åka in till akuten om jag fortsätter blöda imorgon eller om det skulle bli värre mot kvällen. Till saken hör att blödningarna upphörde runt 16:00 men då de kom tillbaka igen vid 18:00 så körde vi in till akuten. Väl där blir jag mött av en allmänläkare och någon form av praktikant. Beskriver mina smärtor och blödningar. Är givetvis orolig och ledsen.


Det svar jag får är att de inte vet om det är en ofarlig blödning eller pågående missfall men att de aldrig gör något så här tidigt i graviditeter. De säger att naturen har sin gång och att vi ändå bara vetat om graviditeten i ett par veckor. Det enda jag kan göra är att avvakta och om några veckor ta ett nytt test och se då. Vid frågan om de inte kan gör ett vul svarar de "Man ser inget i vecka 6, fostret är inte större än ett sandkorn ändå" och när jag sedan frågar om man kan blöda mycket och ändå få ett friskt barn är svaret "Det vet vi inte, du får ringa din BM imorgon igen, det är deras område".

Slutligen säger de att om det är något fel kunde de ändå inte göra något och jag skulle bara åka hem och tänka på annat.

Sitter nu här och gråter för fullt. Tänka på annat är inte lätt och jag blir förskräckt över att sjukvården inte verkar bry sig alls bara för att jag inte passerat vecka 12 eller att jag och min sambo skulle rycka på axlarna för att vi "bara" vetat att vi ska bli föräldrar i ett par veckor.
Okänsligt och jag känner inte att min oro blir hörd. Jag undrar så om det lilla livet lever. Om hjärtat slår....

2012-05-15
AnnaElisabeth
AnnaElisabeth

Det går ju alltid att köra en "fuling" bara åka in till gynakuten, säga att man är gravid och blöder... De lär ju inte direkt skicka hem en då...

2012-05-15
Yrwen
Yrwen

Ååh j*vla sjukvård. Tjata å ljug ihop att du haft många missfall bakom dig. Dom kan inte bara strunta i det. Hur känner du dig nu då? Blöder du mer lr mindre? Och hur ser blodet ut?

2012-05-15
Linelio
Linelio

vecka 9 hade jag blödning och ringde först sjukupplyssningen. de hänvisade mig att åka till akut mottagning på sjukhuset. de gjorde UL och läkaren sa att det är vanligt och att jag skulle avvakta om det började blödda mer. Jag hade mycket ont och kunde inte röra mig mycket. jag vilade mig ordentligt två veckor och nu är jag i v 33. Jag vet hur det känns. jag blev orolig att få missfall med men samtidigt tänkte jag om det blir missfall betyder det att det var något fel med fostret.

håller tummarna för er

2012-05-15
bebish07
bebish07

Vi var och gjorde ett UL förra veckan eftersom vi var osäkra på om vi skulle behålla barnet eller ej. Där såg man om barnet var vid liv och de räknade ut vilken vecka jag var i. Detta var på en privat kvinnoklinik i Göteborg. Vet inte hur det är mellan olika landsting, men det känns ju som att det borde gå att få en UL undersökning vart som helst om man är orolig. Har hört talas om en så kallade nidblödning. Det är många kvinnor som får det under de första veckorna och det ska vara ofarligt.


Stå på dig så att du får en UL undersökning! Det finns inget värre än att oroa sig...

Skickar en virtuell kram till dig från Göteborg!

2012-05-15
Fridolina
Fridolina

Fråga dom om dom vet någon privat mottagning som kan hjälpa er med ett vul. Vi fick nämligen göra det privat i v 5+5 eftersom dom inte utförde vul så tidigt på varken mvc eller gyn hos oss. Kostade 300:- men det är det ju värt!

2012-05-15
Betty86
Betty86

åh fy va jobbigt!! e det första barnet? hoppas bara det e en vanlig blödning.. det e ju inte ovanligt!
håller tummar å tår hårt!

2012-05-15
osisen
osisen

Ringde min BM som skickade mig vidare till gyn. Sköterskan på gyn sa till mig att det kan vara normalt men också att det kan vara ett missfall. Jag skulle bara avvakta och göra ett graviditetstest om 4 veckor och se vad det visar. Hon menade att det inte görs några kontroller så här tidigt.

Ska jag nu bara vänta och oroa mig ännu mer?
På måndag har jag tid för en hälsokontroll hos min BM och sedan tid för inskrivning den 2/7.

Antar att jag och sambon nu får leva i ovisshet... :(

2012-05-15
AnnaElisabeth
AnnaElisabeth

Illanåendet är odtast tecken på att fostret fastnat riktigt pga alla hormoner. Och jag fick en liten blödning i v 7 och blev oxå jätte orolig. Vi åkte in å gjorde ul å bebisen levde. Idag är jag i vecka 20 och bebisen mår bra å jag mår bra. :-) ring din barnmorska och beskriv din oro å sen ringer du gyn å säger att du fått en blödning jag sa att jag har tidigare fått ett ma och min barnmorska hänvisade till gyn. Stå på dig och jag tror det bara blöder lite för att fostret satt sig riktigt i livmodern. Håller verkligen tummarna för dig för usch jag vet hur du känner dig. Det går nog bra så länge det inte blöder jätte mycket å du har jätte ont för ont kan man få ändå när man hetsar upp sig. Det händer så mycket konstigheter när man är gravid å allt är nog som det ska. Stor styrkekram!

2012-05-15
Linelio
Linelio
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...