App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Frysa mjölk

Mitt tips är till er som behöver frysa ned mjölk av olika anledningar. Jag har alltid haft jätte mycket mjölk så jag och sambon började fundera över ett smart sätt att frysa det på när alla burkar i skåpet var fulla. Vi fann "mjölkpåsar" på apoteket men dem va svindyra tror dem kostade 159:- för 20st. Nej det bästa och billigaste är att köpa formar till iskubar i silicon, pumpa ur så man får mjölken måttad hälla i isformen på med en plastpåse med datum. När mjölken är frusen trycker man ur iskuberna i påsen och sätter på en klämma=)   När det ligger så i påsarna tar det ej stor plats och siliconformar är ett måste för dem i hårdplast gick sönder för oss när vi tog ur mjölken. Hoppas någon har nytta av detta tips!!=) Jag tycker iaf att det är suveränt.

2012-05-14
mama120314
mama120314

OSISEN: jag vet inte riktigt vilka plastpåsar du menar men om det är den som jag sätter runt siliconormarna så är jag rädd för att det blir vassa hörn och påsen spricker.då blir det kladdigt.=)

MO7LOLO: min lilla dräng äter var 3:dje timme på dagen och på natten mellan ca 4-5,5 timmar. jag äter vanlig husmanskost och försöker undvika choklad, skaldjur, starka kryddor och vissa citrusfrukter (detta var råd från B-mor). Men vi har märkt att om man äter lite av dessa saker så går det bra. Sen tycker jag att du köper dig en handpump och pumpar någon gång emellan för det är inte sagt att alla barn ammar på beställning. För om man ammar/pumpar oftare så får man mer mjölk. Det är precis som "Norrlänning" skriver.

2012-05-15
mama120314
mama120314

borde man inte kunna använda sånna där fryspåsar åxå.. alltså sånna man gör iskuber i.. vet ni vad jag menar.. kanske inte lika miljövänligt iofs.. men de funkar ju fint å hälla vatten i så då borde de ju klara mjölk åxå tänker jag :D

2012-05-14
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...