App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dryck till/som mellanmål?

När började ni med ex nyponsoppa till mellanmål åt era små? Jag vet att vatten är bästa måltidsdrycken, men om jag gör egen nyponsoppa med bara lite socker i, kan jag ge det och ex macka till mellanmål åt min ettåring? Det är ju nyttigt menar jag. :-)

2012-05-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Min lilla är snart 15 månader. Hon har fått juice ibland, främst på kyrkans bebisgrupper där det serverats för det mesta. Tills hon var knappt ett år fick hon bara vatten till mackorna där, men sen har hon fått mjöllk eller juice. Jag låter henne också smaka te, om hon vill ha det när jag dricker. Då ger jag henne botten i en kaffekopp med te och blandar med lika delar kallt vatten. Jag tycker att din nyponsoppa verkar helt ok till en ettåring. Även sötad med lite honung. Kanske inte varje dag, men någon gång ibland.

2012-05-14
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 3 månader

iofs ja kom PRECIS på att ja köpte en dryck till henne som var nån mellanmålsdryck med frukt å havre eller vad det var.. tänkte det kunde va bra å ha med sig när man åker iväg, liggande i väskan fall det blir panikhunger. 

Vet itne alls vad det var förnåt men det var från 8månader å såg ut som en festis typ.. det borde räknas som en mellanmålsdryck.. typ smoothie..

2012-05-14
osisen
osisen

å jag minns inte alls hur vi gjorde... så du kan väl ta reda på svaret elelr testa dej fram så jag kan fråga dej när jag kommer till det stadiet då jag börjar fundera på annat än vatten till min ;)

Men vi dricker MYCKET sällan nåt annat än vatten hemma.. lilleman dricker mjölk ibland.. men annars så e det nån jucie.. typ en gång i månaden, möjligen..  proviva har vi haft ibland åxå.. men det är väldigt sällan. nyponsoppa har jag när jag e sjuk, lilleman gillar inte det.. om han inte får mandelbeskvier i förstås ;) så då blir det ännu nyttigare!

2012-05-14
osisen
osisen

Osisen; nä honung ska jag vänta med! Kan ju faktiskt tom se om hon gillar det helt utan socker. Går det inte så får jag väl söta den och dricka upp den själv. :-P

Fast min fråga gällde mer när ni började ge annan dryck än vatten eller möjligen mjölk, men ja ja. Man kan inte få svar på allt! ;-)

2012-05-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Fast jag hade nog struntat i honungen som sötningmedel.. det är iofs från ett år men jag hade ändå varit nojig :D

2012-05-14
osisen
osisen

ge henne nyponsoppa.. det lär ju inte vara så att du trycker i henne flera liter nyponsoppa om dagen.. :D 

Dessutom gör du ju den själv!!! pluspoäng tycker jag..

2012-05-14
osisen
osisen

För min får också vanligt köpebröd, och det är väl både socker och salt i det tänker jag..

2012-05-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Jag gjorde egen häromdagen, till mig själv då. Använder nyponskalspulver från hälsokosten. Alltså inte påsnyponsoppa. Man tar en msk nyponskalspulver till varje dl vatten. Sen reder du av den lagom tjock och så sötar du om du vill med honung eller socker.

Norrlänning; vad ger du för bröd till dina?

2012-05-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

.

2012-05-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...