App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

skit rädd för förlossningen

Hej jag är i vecka 37 och är skit rädd att det är snart dag och detta är mitt första barn? har ni några råd om förlossningen?

2012-05-12
marie21
marie21
Bebis på 4 månader

Om du är nervös så kommer det nog gå bra. Jag var inte det minsta rädd och fick ett h***ete, men det är olika. Lycka till, ovavsett vilket så har man ändå glömt det när man ser sin lilla bebis för första gången :)

2012-06-02
Viken87
Viken87

Hejsan. Jag var med rädd när det började dra ihop sig till förlossning men man släpper det efter att värkarna börjar vilket blir det du fokuserar på. Lyssna på barnmorskan du har och stressa inte upp dig för mycket! De kommer med bra tips och så som kommer att göra din förlossning lättare. Lycka till! Kramar

2012-05-31
Lillaleino
Lillaleino
Barn på 2 år och 3 månader

Ta det lugnt och försök se det positivt, du får ju äntligen träffa ditt efterlängtade barn. Jag är en sån som tar allt som det kommer och tyckte inte alls att det var läskigt med förlossningen. Många tycker att det blir mer läskigt när barn 2 kommer, väntar nu mitt andra barn och är lika lugn som med första. Första barnet gick jag på vattengympa/profylax och det var väldigt lugnande, det är ju lite sent för din del, men det kan vara värt att tänka på om det blir fler barn. Det var en fd förlossningsbm som höll i det, hon hade en "agenda" och vi fick ställa alla frågor vi kom på, då vi var en grupp så kom ju frågor om allt möjligt upp, vilket gjorde att man fick otroligt mycket information. Jag tror på att ta reda på vad som faktiskt sker i kroppen under en förlossning, olika smärtlindringsmetoder och att försöka slappna av och lyssna på kroppen så löser det sig. Jag menar, vad är väl en stund (okej några timmar) av lite smärta (okej en del får betydligt mer än lite) när man får sin bebis?? Dessutom vem vill vara gravid i resten av sitt liv?

2012-05-15
Yrwen
Yrwen

den appen som nennen skrev om finns att ladda ner på varktimer.se. Man kan även gå in på hemsidan på datorn och sköta timern där. Jag hade den på min mans iphone under min senaste förlossning och den var grymt bra!!! det var lätt att se hur långt det var emellan värkarna och hur långa dem var. Det enda jag behövde göra var att trycka när det startade och när det var över. Och som Nennen skriver, man får något att focusera på!

2012-05-12
emcb
emcb

Det enda du kan göra är att försöka ta det som det kommer. Du kan aldrig i förväg veta eller förstå hur det kommer bli.

Jag läste om de olika stadierna i förlossningsarbetet, det hade ajg hjälp av under förlossningen när bm förklarade vad som hände. Jag läste också på om olika sätt att slappna av och smärtlindring.

Jag och min man pratade mkt om olika förlopp. Jag var tex rädd för att sövas akut och då bestämde vi att min man skulle ringa min mamma så hon kunde komma och vara hos mig på uppvaket och min man med bebisen. Nu blev det ju aldrig så men det kändes skönt att ha den där planen just för att det var något jag var rädd för.

Vi pratade också en del om vad jag tyckte var avslappnande. Som tex massage, han masserade mig en hel del i slutet av graviditeten och det hade vi användning av under förlossningen. Han hade koll på vad jag gillade redan.

I slutet av graviditeten kommer du få skriva tillsammans med din bm ett "förlossningsbrev" (annars kan du själv skriva ett) som finns med i din journal. Skriv där om din rädsla. Jag skrev att jag ville att min bm på förlossningen skulle ge mig förslag och vägleda mig eftersom jag inte visste hur det skulle bli och därför hade jag inte heller några spec. önskemål...

Lycka till!

2012-05-12
emcb
emcb

du får gärna läsa mina berättelser åxå..
klart som tusan man e nervös men det kommer gå bra... å ja säger som tidigare.. slappna av så gör det mindre ont.. låter som världens knappast tips men det fungerar!
lycka till!

2012-05-12
osisen
osisen

Läs gärna min förlossningsberättelse som finns på min sida! Jag är väldigt glad över min förlossning!!
Lycka till!

2012-05-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...