App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur ser rutinerna ut för era 14-15mån ut?

När sover de? Hur länge sover de/tillfälle? När äter de? Vad äter de? Hur äter de (bra/dålig aptit? äter själva eller ej? puré el vanlig mat)

2012-05-10
emcb
emcb

Jag ammar min lilla till frukost. Tiden för detta varierar med mina arbetstider, blir det tidig frukost somnar hon i regel om. Mellanmål på förmiddagen ibland, sambon säger att han märker om hon är hungrig... Vilket verkar stämma rätt bra med hur tidigt hon ätit frukost. Ofta sover hon en kort lur på förmiddagen, 20-30 minuter. Lagad mat till lunch. Eftermiddagsvila på 2-3 timmar. Någon form av mellanmål. En liten slurk bröstmjölk när jag kommer hem, mest för mys. Ibland lite frukt, grönsak eller liknande om middagen är sen. Lagad mat till middag, samma som övriga familjen. Om hon äter lite till middag får hon ibland gröt senare, har hon ätit bra vill hon inte ha någon gröt. Slutligen ammar jag henne till sömns. Visst kan hon somna utan mig, men då tar det ett par timmar...

Aptiten varierar väldigt mycket. Hon äter själv, mer med händerna än med sked/gaffel men ibland används besticken också. Ibland låter hon sig matas med gröt, fil etc men ibland stenvägrar hon. Övriga familjens mat ser godare ut än hennes egen och syskonens smörgåsar och tomater är alltid hotade. Har fri tillgång på vatten i sin vattenflaska och dricker gärna vatten lite då och då.

2012-05-11
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

här äter vi inget mellanmål på förmiddagen som det ser ut nu. Eftersom frukost är 8 och lunch mellan 10.30 och 11 blir det lite mkt att försöka få in ett mellis. Kan bli en frukt i bland när vi behöver skjuta på lunchen lite och han verkar pigg.

2012-05-11
emcb
emcb

jo jag har funderat på det och vissa dagar har vi testat att göra så också. Men han blir så trött på em i stället men sover han en gång till somnar han inte på kvällen sedan... Så sömn mässigt fungerar rutinerna bra just nu men inte mat mässigt alla dagar :)

Och jag vill ju försöka sträva efter att få in rutiner som de har på förskolan så det inte blir så stor omställning när han väl börjar där. Visst han börjar inte förren i januari men ändå. De äter ju 11.30 och sover kl 12...

2012-05-11
emcb
emcb

Så här ser dagen ut för min 15mån kille:

vaknar mellan 6.30-7.00.

Frukost 8.00 gröt (semper fullkornsgröt) + vatten att dricka, i bland en smörgås också

Lunch: 10.30. Egen lagad mat eller en burk + majs el. ärtor att plocka med. Han äter själv om ha vill. Vatten att dricka. Frukt efter maten om han vill.

Sover ca kl11.00 i mellan 1-2tim.

ca 14.30 mellanmål. Smörgås, yoghurt + vatten att dricka

17.00 middag. Samma som det vi andra äter (ibland burkmat) han äter själv och vi stödmatar beroende på hur bra han äter. Frukt efter maten.

19.00 välling blandar med 3dl vatten och han dricker oftast upp allt.

Somnar efter vällingen i sin egen säng men man får natta honom i famnen sedan lägga ner honom. Läggningen går oftast smidigt och med välling och att somna tar det 10-15min.

I bland är han väldigt trött vid lunch och det är svårt att få i honom mat innan han ska sova. Jag hade velat att han åt vid 11 och somnade vid 11.30. Men han är för trött för att äta senare...

Han gillar att äta själv, vi har aldrig haft leksaker vid matbordet. Visst det blir kladdigt men han är fullt sysselsatt och blir bara bättre och bättre med att få in skeden med mat i munnen. Och tappar han tålamodet äter han med händerna :-)

2012-05-11
emcb
emcb

vilka tider äter han och sover?

2012-05-10
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...