App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lägga ut honom på blocket....

ligger nära till hands just nu ;-) Min 15mån kille är riktigt "krävande" just nu. Fast krävande är inte rätt ord... Vi har varit sjuka i 2veckor ca. Feber, hosta, tjockt rinnande snor... han har astma och det blir mkt inhalerande m.m. Men det har ändå gått bra, han har ju i stort sett varit förkyld hela vintern och våren. Men de senaste dagarna vill han bli buren. Och man måste gå runt med honom hängandes på axeln. Sätter man sig ner bryter han ihop och hoppar i knät så där frustrerat. Men det går ju inte att bära runt på honom hela tiden han väger 11kg och vi behöver ju göra annat, han en 4åring också. Försöker att ge honom all närhet ändå. Försöker att sätta mig på golvet och ha honom i famnen men han blir bara mer ledsen, hänger sig runt min hals och skriker så han blir illröd och så går han upp i varv mer och mer. Reser jag mig upp lugnar han sig med en gång...? Han har två kindtänder som nyligen spruckit igenom, så känns som att det inte är pga dem eftersom det borde lätta nu... men man vet ju aldrig. Det går lika bra om pappa bär som om jag bär. Rätt som det är kan han lugna sig och bli intresserad av vad storebror gör och sätter man ner honom så kan han leka en stund och inte bry sig om vad vi vuxna gör. Men så helt pltösligt så faller allt igen. Suck, detta är verkligen frustrerande, min rygg går av! I går kväll vaknade han kl 21. Jag fick honom att somna om flera gånger men så fort jag la ner honom så vaknade han och var jätte ledsen. Så satt med honom länge i famnen men likväl så vaknade han när jag la ner honom i sängen. Så jag la mig med honom i vår säng. Först illskrek han och visste inte vart han skulle göra av sig. Sedan lugnade han sig och låg och små sjöng, klappade i händerna m.m. La honom då i sin säng, tyckte att han kunde leka där i stället (vilket bruka vara ok) men då bröt han ihop. Så där höll vi på till efter kl 24, då han somnade tillslut. På morgonen vaknade han och var jätte ledsen, vilket inte alls är likt honom. Han brukar ligga i sin säng och små prata och mysa i ca 30min innan han vill bli upplyft. Aptiten är sådär just nu. Men framförallt vill han inte sitta i sin matstol, men ingen annan stol blir bra heller eftersom han inte sitter still. Han blir ledsen och går upp i varv och då är det kört med att få i honom mat... Vart tog min glada, goa, harmoniska kille vägen? Någon som känner igen sig? Är detta vanligt kring 15mån eller kan det vara något annat... Det går ju säkert över snart... men just nu är jag så trött i kropp och själ!

2012-05-10
emcb
emcb

Tänkte uppdatera lite. Det har börjat bli bättre och vi börjar känna igen vår going! Visst han har mer humör nu men det är på ett sunt sätt, han blir arg när han inte får som han vill eller om storebror retas lite :-) Men då finns det i alla fall en anledning och det är förståeligt att han känner så! Men jag behöver inte börs hela tiden och han blir inte sådär hjärtskärande ledsen längre. Helt underbart!

2012-05-18
emcb
emcb

Då hoppas jag att detta är samma "period" som din son hade och att det går över! :-)

2012-05-12
emcb
emcb

Min son hade faktiskt en sån period för bara ett par månader sedan, och han är 18 månader nu..

2012-05-12
fiasson
fiasson
Barn på 2 år och 7 månader

Idag har det gått lite bättre men han får verkligen totala sammanbrott. Spec. när han är trött eller vid måltider. Blir det inte som han tänkt sig bryter han ihop. Har börjat märka att han blir väldigt arg, så alla attacker är inte att han är ledsen utan mer att han är förbannad för att han inte fick som han ville eller för att jag inte tog upp han precis just då. Men till saken att oavsett anledning så är inte detta likt honom, vi har aldrig behövt bära och fixa och trixa så här mkt för att hålla honom på humör...

2012-05-12
emcb
emcb

Nej tror inte att det är öronen eftersom han sover bra på dagen i 1½-2timmar. I natt sov han hela natten men på fm har han varit ledsen och frustrerad även om det varit lite bättre än i går.

Märkte att han blev väldigt arg när jag var med storebror, han försökte putta bort storebror och när inte det gick skrek han och grät så han var illröd. Men jag tog inte upp honom eftersom jag tycker att han måste finna sig i att i bland går storebror före. När jag var färdig med storebror så tog jag upp honom och då lugnade han sig, tills jag satte mig ner på golvet. Då blev han lika upprörd. Men jag satt kvar och tillslut lugnade han sig och började leka. När han skulle sova middag somnade han i min famn men varje gång jag försökte lägga ner honom (vilket man kan göra direkt när han somnat) skrek han som en stucken gris och efter tre försök fick jag sitta med honom i knät tills han sov så djupt att jag kunde lägga ner honom... idag tog läggningen 40min som normalt går på några minuter. Min rygg värker...

Så jag vet inte om det är någon blandning av att han behöver mkt närhet just nu och att tänderna kommer upp och förkylningen... men förkylningen är ju på väg att bli bättre... och att han mer och mer får en vilja men blir frustrerad över att han inte kan uttrycka sig... Suck om man ändå kunde läsa deras tankar!

2012-05-11
emcb
emcb

Lullaby:

Tack för kramen, behövdes :-)

Jag har också astma, har haft hela livet. Dessutom har min "stora" kille också astma... så du förstår vad mkt det inhaleras här i förkylningstider ;-) Vi dubblar alltid dosen av kortisonet när han är förkyld. I går var det lite tufft på kvällen men idag har astman varit lugn. Tack för tippset om att ånga rummet innan läggdags, det har jag inte tänkt på!

Men jag tror inte att det är det som gör honom så "klängig" och ledsen... jag känner helt enkelt inte igen honom. Min stora son var aldrig sådan här, så detta är nytt. Får hoppas att imorgon blir en bättre dag för honom (och mig).

2012-05-10
emcb
emcb

*

2012-05-10
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...