App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Barnvagn

Jag tittar runt lite på barnvagnar, det är ju en djungel av vagnar! Men jag vill ha en EmmaLjunga, ev City Cross med färgerna brun/rosa eller brun/lime. Är det någon som vet om dessa färger finns eller om ni ev känner någon som säljer barnvagn i någon av dessa färger? Jag undrar också vad man ska ha för hjul..fanns ju många olika där med..de ska ju klara att dras på snö eftersom min bebis kommer i Oktober/november. Tacksam för tips och råd :-)   Kram

2012-05-08
Tessan29
Tessan29

Vår har ju utdragbart handtag, har inga problem med det. Dock går man nerför i trappor brukar de åka ut i fullt läge, oavsett hur hårt man drar åt men det är ingen risk att de lossnar. Då har det ju varit mer problem med den andra varianten där man liksom mer vinklar handtaget.. Var ju ett test för ett par år sedan då det gick sönder på flera vagnar...

2012-05-12
Yrwen
Yrwen

Jag hade en Brio kombi till nr 1, kommer använda samma till nr 2 nu snart:) Rejäla terränglufthjul, ligg och sittdel i ett (med hårdlift), bra varukorg. Höj-sänkbart handtag.. Köpte den på blocket för t 1,5 år sedan och sonen föddes i november -10. Perfekta hjul i snön:)

2012-05-12
fiasson
fiasson
Barn på 1 år och 8 månader

Tack för mycket bra råd och tips :-)

 

Ja något jag tänkt på också är om handtagen kan ge med sig...jag vill ha ett steglöst styre, men vågar jag satsa på det?...eftersom jag också hört om såna olyckor som tigerkäft skrev om (fast det var längesedan).

2012-05-12
Tessan29
Tessan29

Jag har bara haft emmaljunga och jag är såååå nöjd. Vår första vagn som vi nu har till barn nr 2 är en city cerox 360, den heter något annat nu eftersom de har uppdaterat den, den är lite lättare m.m. Men jag har varit så nöjd.

Det jag tyckte var lite roligt var att man kan välja en färg på liggdelen och sedan ha en annan på sittdelen. Vi valde en lite mörkare liggdel eftersom vi hade den under vintern och en lite ljusare sittdel.

Gå in på emmaljunags hemsida. Där kan du se alla vagnar och alla färger som du kan välja på. Där finns även de olika tillbehören med bra beskrivningar. Åk till en affär och prata med dem också, de kan säkert rekomendera de bästa hjulen för både sommar och vinter!

2012-05-11
emcb
emcb

Det enda jag saknar på vår vagn är att kunna vända handtgen. Men det är också det enda och inget som gör att jag vill ha en annan. Vi har en gammal emmaljunga, begagnad från ja... Vet inte. Den är blå med röda och rödrutiga detaljer. Med ligg och sittdel. Den kostade 100 kr och 600 hembakade bullar, min mamma som köpte den. Och vi har lastat mycket tungt i den med! Och den håller för några ungar till. Ändå har den blivit rejält lastat, varit ute i ur och skur, fälld och uppfälld för bilturer några gånger per vecka.

Hittar du en stadig begagnad vagn så haffa den. Kolla noga igenom den bara.

2012-05-11
jika686
jika686

Idag var jag hos min vännina som har en 9månaders son och hon rekommenderade också att köpa nytt när det är till första barnet. På en emmaljunga kan man koppla på en sittvagn eller liggvagn på samma stomme om man säger och det verkar ju skit smart. Min granne har en sån vagn, ser praktiskt ut.

Men jag håller ögon och öron öppna för nytt som begagnat :-).

Tack för tips :-)

2012-05-10
Tessan29
Tessan29

Allt är svårt. Kan ju bara säga att svägerskan köpte en City Cross och de fick med både ligg- och sittdel till sin vagn, men det kanske var ett tillval?

Du kan ju alltid känna och klämma på Brion och se hur du känner då? Det är jättebra att kännaoch klämma innan man bestämmer sig, tanken är ju att man ska kunna använda vagnen länge. Många klagar på att duo vagnar är tunga och klumpiga och det är väldigt vanlgit att man köper en simpel sittvagn när barnet börjar med sittdelen. Själv kör vi fortfarande med edgen och dotra är snart 2 år. Visst, har för mig att vagnen väger närmare 20 kg så visst är den tung, men jag är van vid kroppsarbete så för mig är det inget hinder.

Just vad gäller syskon kan man ju itne räkna med att det funkar med samma vagn, beror ju på hur gammal det äldre barnet är och hur dmycket det nyttjar vagnen.. Jag väntar barn 2 till hösten och vi kommer inte att köpa en syskonvagn, stora tjejen åker inte så mycket vagn och sover knappt dagtid, ofta klarar hon sig utan sömn också.

2012-05-10
Yrwen
Yrwen

Vi har en Brio Happy med mjuklift, och vi är grymt nöjda! Den är verkligen en liten pansarvagn, men det är därför vi älskar den! Och den är lite misshandlad, då vi inte har bil har vi tex lastat den väldigt tungt många gånger. Men den håller jättebra!
Så räkna inte bort en sådan. :-)

Fast vad gäller nytt/gammalt hade jag absolut köpt ny vagn till första barnet. Vår kostade ca 8000 inkl alla tillbehör, skötväska, myggnät, regnskydd osv. Men som sagt, hade vi köpt begagnad och misshandlat den hade den nog inte hållit så länge.

Lycka till!

2012-05-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

Tack alvinsmamma :-) bra att få höra andras omdömen om vagnar :-) jag kräver en robustvagn då jag inte kommer vara mycket i stan eller springa i affärer :-) jag är ganska klar med vad jag vill ha för vagn men jag ska vänta till juni med att bestämma mig helt. Ska åka till lite olika barnaffärer och känna på och känna in, tror det är bra så jag inte förhastar mig :-)

Men mer tips och råd vill jag trots allt ändå ha :-)

2012-05-10
Tessan29
Tessan29

Jag tänker att jag ska gå mycket, men det är ju vinter då så det kanske inte alls blir så.. Och jag tänker ett syskon ganska tätt och ev några till.. Vill ha många barn som det känns nu.

Ja jag vet inte om det ingår sittdel i City Crossen, tolkade det inte så. Mer din vagn sort duo som verkar säljas med båda delarna.

Ja men jag vet inte hur länge deras erbjudande står fast eller när deras blir såld.. Den ligger även på blocket. Jag tänker så här, om vi köper den för 1000 kr så är det inga bortkastade pengar sen om jag inte vill ha den... Kanske bättre att köpa och sen känna efter eftersom det är ett billigt erbjudande?

2012-05-09
Tessan29
Tessan29

Finns nog inget bra råd att ge. Det är väldigt dyrt med vagn. Får man ett bra erbjudande på en beg vagn och tycker det känns okej så kan det vara en bra idé att köpa den vagnen och lägga mer pengar på annat. Vi köpte ny vagn, dels så ville vi ju ha svart/lime med sportchassiet och den fanns knappt på blocket, fanns den kostade den bara nån tusenlapp mindre 'än i butik så det kändes inte värt det. Sedan kan man ju tänka steget längre, syskon tätt så de kan ärva vagnen? Går man mycket? Eller används vagnen knappt? Vi kan känna såhär efteråt att det kanske hade varit bättre att köpa en beg då vi inte använt vagnen så mycket som vi trodde vi skulle.

Sedan har ni ju tid på er, ni måste ju inte köpa vagnen ikväll liksom, håll utkik och tänk på saken. Däremot skulle jag nog säga att om ni bestämt att ni vill ha en EL City Cross, att ni håller utkik efter en sån. Och sittdel ingår väl i en ny också?

2012-05-09
Yrwen
Yrwen

Jag har kollat runt på massor med barnvagnshemsidor och på emmaljungas hemsida finns inte brun/lime utan bara svart/lime samt hel lime. Jag har sett en brun/lime vagn och frågade vart personen har köpt den och den var tydligen från 2008 så den färgen är väl ur sortimentet, därför jag även letar på blocket men där finns bara blåa eller gråa vagnar.

Jag funderar även på om vi ska köpa begagnat eller nytt? Vi prata om nytt men så fick vi ett erbjudande om en brio vagn - happy med sittdel till också för 1000-1.500 kr.. Problemet är att den är inte den modellen eller färgen jag vill ha.. Men vad tycker ni?! Är det bortkastade pengar att köpa nytt? Men då får jag med så mycket mer, väska, myggnät, regnskydd, den färgen jag vill ha, den modellen jag vill ha etc. Råd mig, känner mig kluven.

Tack :-)

2012-05-09
Tessan29
Tessan29

Kolla på ELs hemsida, där finns alla tillval som man kan kolla runt lite. Sedan är det ju beställningsvara (alla vagnarna åtminstone i butikerna här) så då får man ju beställa de färgerna man vill ha. Vet inte om brun/lime finns. Vi har en Edge i svart/lime och jag verkligen älskar den färgen, hur läcker som helst! Tror att den fanns i 2 modeller helt lime och lime/svart, jag tyckte att det blev lite för mycket om det bara var lime.

Det där med däcken vet jag inte alls, på Edgen kunde man itne välja. Men som sagt, kolla deras hemsida där finns ju alla tillval och så. Jag gillar ju 4 stora hjul, men hur bor ni? Makens bror har 4 lite mindre hårda hjul till sin City Cross och de verkar nöjda med det.

2012-05-08
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...