App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förvärkar ?

Hej Alla fina gravida kvinnor ! Jag är gravid i v 38+2 och undrar om ni kan stilla min nyfikenhet lite grann ! Efter att jag och killen hade haft sex igår så skulle vi se på film.. Men under filmen så får jag "mensvärks liknande känsla" Det blir lite lättare när jag sätter mig upp eller bytar ställning.. Men när vi kommer längre in i filmen börjar det blir intensivare och jobbigare och varar längre.. JAg springer på toa för att det känns som om jag är kissignödig men det gör bara så ont när jag skall kissa och det trycker på mot öppningen att det inte blir behagligare för 5 öre.. Jag sätter mig tillbaka i soffan.. och det känns ok en stund sen kommer smärtan igen så jag sätter mig upp och gungar lite vilket underlättar det hela lite grann .. Och man liksom kan känna när känslan smyger på en och når sin topp för att sedan lugna sig igen.. Men smärtan blir ibland så intensivatt jag inte vet vart jag skall ta vägen jag försöker ställa mig upp och gå lite och sätta mig ner och ha benen uppe i vädret utan att ngt riktigt underlättar utan det är bara att bita ihop tills den dalar igen.. Efter filmen går jag och lägger mig och då känns de som om de kommer intensivare.. Så jag ber killen att klocka det lite och jag får 4 sådana här "värkar" på 10 minuter.. Men det som får mig att tro att det inte har satt igång helt är att jag fortf kan prata i mina värkar trots att det gör ont.. och jag har fått höra att man varken vill det ena eller det andra när en riktig värk sätts igång.. jag bestämmer mig för att hoppa in i duschen för att det skall hjälpa och så tar jag en alvedon och hoppas att jag kan somna så att jag kan samla krafter om det skulle bli värre.. Och efter duschen så kommer smärtan men den är dock inte lika intensiv som tidigare och jag kan andas ut.. men sen kommer det sakta tillbaka igen då värmen från duschen har släppt.. men det blir aldrig så intensivt som jag hade det i soffan..   Efter 4-5 timmars smärtfyllda "värkar" lyckas jag somna.. då jag lyckas hitta en ställning som är skön nog att kunna slappna av och härda ut de små förvärkarna som faktiskt börjar avta.. och i morse är magen stenhård.. fick en molnande mensvärk känsla när jag vaknade men nu känns allt väldigt lugnt igen.. Min fråga är.. Är det nära nu och har ni upplevt ngt liknande och i så fall vad  gjorde ni då ? För fyy fan vad det var jobbigt igår och det var tydligen bara en form av uppvärmning till vad som komma skall... Hjälp säger jag i så fall.. Juste min slempropp gick förra lördagen med.. så jag letar väl oxå lite tecken på att ngt ska hända snart så att man får träffa den lille krabaten.. :)

2012-05-07

Ne värkarna satte igång ganska direkt efter slemproppen gick men inte så att de gjorde ont, sen kom och gick värkarna lite som de ville i en vecka ungefär, sen blev jag igångsatt för att dotterns hjärtljud försvann och kunde inte hittas på 30min så kände ju inte riktigt av täta värkar innan de va dags:)

2012-05-09
majbarn5
majbarn5
Bebis på 15 månader

Ja som sagt lite trist att h-n ligger i säte men nu vill jag ej att den ska vända sig för nu längtar jag sååå. Vill träffa min skrutt på fredag :) är beräknad till den 19 maj egentligen

Hoppas att det går bra med förverkar med mera, du får uppdatera oss hur det går.

2012-05-09

Tack Majbarn..:D
hoppas jag oxå på.. annars är det ju 12 dagar till bf.. kan nog  hålla mig lite till..:D

rörde du på dig extra mkt innan det satte igång för dig och hade du vattenavgång eller gick bara värkarna igång med detsamma ?

2012-05-07

Slemproppen är som du säger kanske tjock och ser ut som gele som är i färg brun kan ha lite blod i sig också. när den lossnar innebär det att förlossnings arbetet är igång:)

Lycka till hoppas det blir bebis snart!

2012-05-07
majbarn5
majbarn5
Bebis på 15 månader

Vad kul med svar, vad glad jag blir och tack alla för att ni tar er tid att skriva..
alltid kul att se hur andra uppfattar situationen och höra andras berättelser.. !

Som en av er skrev så är ju väntad olidlig och när vi i dagens läge har  ett sådant kontrollbehov och inte vet när vi skall föda eller hur allt kommer att gå till då vi alla är så olika..
Meeeen man letar ändå efter små små små tecken... !

Vronkis jag såg slemproppen när jag hade varit på toa en gång så såg jag ngt jätte stort och kletigt som var i gele näästan.. så vet ej om det var hela slemproppen eller bara en del men det var i alla fall i samband med en "förvärk"  och så hade jag grymt ont och sen så gick jag på toa och där var den lilla geleklumpen !

Vissa säger att man ombonar sig ordentligt innan den lille skall komma dvs att man städar verklgien ALLT och sen har det satt igång.. är det så ni har känt oxå ?

min har varit fixerad sen v 35..
synd att din ligger sätes och att det ej går att vända meeen det kommer ju gå hur bra som helst och snart har du den lilla bebisen i din famn..vad spännande... =)=)  Så har du ngt att se framemot oxå...när är du egentligen beräknad ?

2012-05-07

Min slempropp gick en vecka före min dotter föddes och jag hade också kraftiga värkar som kunde hålla på hela dagen men sedan avtog, jag skulle gissa på att de snart är dags:)

se till att vara redo att åka när som nu blir nog bebis snart:)

lycka till!

2012-05-07
majbarn5
majbarn5
Bebis på 15 månader

Hej har haft precis likadant. Förvärkar tolkar jag det som. Fick vid påsk då jag var i vecka 34, då hade jag likadant i flera dagar i streck. Ringde förlossningen som sa att det bara är förvärkar och att eftersom de ej stoppar någon graviditet i vecka 34 så är det bara att återkomma när värkarna har satt igång. Var även på mvc där läkaren kollade om jag hade "öppnat" mig något men det hade jag inte. Så jag fortsatte att jobba några veckor till och det avtog visentligt. Nu i vecka 38 har det börjat komma tillbaka. Jag har fått reda på att min bebis ligger i säte (gick ej att vända) och fått kejsarsnittstid på fredag. Eftersom jag ej vill att värkar ska starta innan fredag så tar jag det väldigt lugnt, byter "ställning" om det gör för ont eller så badar jag.

Hoppas att det lugnar sig med förvärkarna eller att det hela sätter igång snart, inte kul att gå med förvärkar länge. Men eftersom du vill att allt ska sätta igång så kan du nog fortsätta att vara igång.

2012-05-07
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...