App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nån som vet om man kan få "riktig" hjälp?

Vi behöver prata med en typ sömnkurator eller nåt liknande. Lilleman sover inte jättebra på nätterna och det tär på mig och maken som börjar bråka om hur vi ska gå tillväga hela tiden. Han tycker vi kan låta honom ligga och skrika lite och lära sig sova själv, jag fixar väl att låta honom ligga en stund men sen brister det för mig. Vi behöver hjälp och stöd och prata med någon och lägga upp en ordentlig sömnplan. Inte så mycket för lilleman egentligen, men för oss. Så vi kan ha något att försöka följa så vi inte ändrar oss hela tiden. Så fort lilleman sover riktigt dåligt (kanske 2-3 nätter i veckan) så slutar det med att vi börjar tjaffsa om hur vi ska göra och bråkar och surar. Nån som vet om man kan få stöd och hjälp av nån kurator på bvc?

2012-05-06
Betty86
Betty86

Det finns hopp menar du? Vad duktiga ni är!

Jag ska faktiskt ge mannen det förslaget (igen!) att han ska ta nattningarna några dagar framöver. fast vi får vänta till onsdag isf, han jobbar till 24 nu måndag, tisdag. Känns lite onödigt att hålla Sebastian uppe tills dess :D

Sist gång gav han sig in i striden, men jag lade mig i, som vanligt :P Jag ska hålla mig nästa gång. Ge mig ut på en långpromenad eller så, hoppas på att bvc-sköterska ska föreslå att han nattar med, så kanske vi kan få lite perspektiv på saker och ting.

2012-05-06
Betty86
Betty86

Våra nätter går över all förväntan! Vi turas om att ta nattningen, men det gårfaktiskt bäst när min man tar den. :-P
Ingrid somnar vid 20-tiden och vaknar ca 05.30. Oftast vaknar hon någon gång på småtimmarna och då kan hon skrika en liten stund, men sen somnar hon om. Återigen går det fortare om det är mannen som försöker söva om henne.
Natten mellan onsdag och torsdag nu i veckan slog hon sömnrekord; jag nattade henne och hon somnade 19.55. Sen hör jag inte ett pip från henne förrän 06.30 på morgonen!! Men det var nog mer ett undantag. Haha!

Hoppas ni får hjälp snart!

2012-05-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Tack för tipsen! Ska faktiskt ringa direkt imon bitti till bvc och se om vi inte kan boka en tid!

2012-05-06
Betty86
Betty86

Vad jobbigt!

Precis som du själv skriver är det bara att prata med bvc och be att få prata med den kuratorn/psykologen som är kopplad till dem. De brukar vara duktiga på just hur förhållandet påverkas av barn som sover så där och hur man kan göra för att få rätsida på det!

Här kommer några tipps på hur vi har gjort jag och min man :-) Så får du se om det kan passa er!

Vi har pratat med varandra när vi varit utvilade, alltså under de perioder när barnen sover bra har vi lagt upp en plan för hur vi ska göra när vaknätter kommer. Vi bestämde att om det är någon enstaka natt så tar maken dem eftersom han somnar om lika fort som han lägger sig på kudden medan jag kan ligga vaken flera timmar. Är det flera nätter i rad så turas vi om att gå upp. Vi gillar inga sömnmetoder utan tror på att barnen vaknar av en anledning, så vi försöker tilgodose den anledningen helt enkelt. Här har det mest varit förkylningar (astma), tandsprickning, närhetsbehov (kolla att mamma/pappa finns kvar).

När min man har varit uppe flera gånger en natt är jag väääldigt noga med att nästa dag tacka honom. Jobbar han skickar jag ett sms och tackar för att han är en underbar pappa och frågar om han är mkt trött tex.

Det viktiga är att ni kommer fram till något ni båda känner er ok med. Ni får kompromissa. Din kille tycker det är ok att barnet skriker men du tycker att det finns en gräns. Då kanske ni får bestämma att i 5min får han gråta men efter det går någon av er upp och tar honom. Och sedan beror det ju på hur ett barn skriker också. Man kan ju höra att de bara små gnäller och förmodligen är så trött att han somnar om igen eller så skriker de på det där sättet som säger att de verkligen är ledsna och rädda då kanske ni bör gå med en gång...

Inte lätt men försök prata med varandra när ni är utvilade och diskutera er fram till något som känns bra för er båda! Lycka till och sov gott ;-)

2012-05-06
emcb
emcb

Jo precis! Känner ju att sömnen någon gång kommer rätta till sig. Men det är jobbigt när det tär så mycket på oss två. Och att bråka om en sån grej som man inte kan göra så mycket åt känns inte skoj! Ska prata med vår bvc-sköterska på onsdag och se vad hon säger :)

Tack så mycket mamsan! Fungerar era nätter bra nu?

2012-05-06
Betty86
Betty86

Vad jobbigt för er! Känner igen det där. Man blir lite desperat just när det gäller sömnen... När Ingrids sömn var som mest katastrofal undrade vi också om det inte fanns nån att ringa, typ som Amningshjälpen, fast för sömn.
Fråga på bvc, de har ju kuratorer och psykologer. Även om de kanske inte kan hjälpa er med själva sömnen kanske ni kan få hjälp med hur ni ska hantera det och hur ni ska prata med varandra om det.

Lycka till, och kram!

2012-05-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

.

2012-05-06
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...