App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

finns säkert redan men... HJÄLP MIG!!!!

det finns säkert en massa bra trådar om detta men jag kan inte gå igenom alla! min dotter är nu 1 år och de senaste 5 månaderna har hon börjar vakna en timme efter jag har lagt henne (lägger henne runt 8) och vägrar att somna om och jag vet inte varför... jag har försökt att ha en liten lamap tänd ifall hon är mörkrädd... det funka inte, försökte med att inte dra ner rullgardinen.. funkade inte, försökte att ha det jättemörkt... funkade inte, försökte att hon sov med en av mina tröjor.. funkade inte, har försökt att sitt vid hennes säng... funkade inte. Jag vet inte vad jag ska göra! (hon har haft sitt eget rum sen hon va 6 månader och de första månaderna så var hon exemplarisk och somnade själv om jag la henne vid 8 och sov upp till 14 timmar och sen så gick allt åt skogen illa kvickt) men ja, jag har ju tagit upp henne så har hon lekt i 3-4 timmar eller så och så somnar hon hos mig sen... men hon vaknar senare på natten och då har jag tagit in henne till oss och hon har somnat med en gång. Några gånger jag har lyckats att bära in henne till sig igen utan att hon har vaknat men inte ofta. jag vill inte ha ett barn som sover i våran säng till hon flyttar hemmifrån. Några tips???? det känns som jag har testat det mesta och jag lider verkligen av att inte få lite "egen tid" kan ju inte ens gå och skita själv på dan så jag behöver verkligen en liten stund för migsjälv innan jag går och lägger mig.... jag mår verkligen inte bra av att inte få va själv! jag visste att det skulle bli sömnalösa nätter när vi skaffade barn men inte på detta viset! ja om du känner igen dig och har kommit på lösningen med ditt barn så dela gärna med dig snälla det kanske hjälper oss också! tack

2012-05-05
snökristall
snökristall

ja det går fort över!

jag såg en jättehemsk film på facebook om en mamma som misshandlade sitt barn (såg typ några sekunder bara)
men den stack så i hjärtat på mig så nu känner jag att vill hon sova i våran säng så får hon göra det! jag blev väldigt berörd av filmen så sen jag såg den (några dagar sedan) så vill jag bara ge så mycket kärlek till min lilla tjej och nästa skäma bort henne för jag mår så illa för den lilla tjej i filmen =(

men jag kommer bli nöjd den dagen denna fasen går över och hon sover i sitt rum igen men det är nog bara att vänta ut det och låta henne sova i våran säng tills hon inte vill mer =)

2012-05-14
snökristall
snökristall

Nej, varken jag eller maken vill ha barn i sängen, men om det är enda sättet att få henne att sova på så får det väl bli så då... Hoppas ju på att det bara är en fas, jag har även reagerat på att är mer mammig och så dagtid, så jag hoppas att det bara är närhet hon behöver.. Hon hade 2 nätter i rad som hon sov hela natten i sin säng och jag var överlycklig, men ack så fort det gick över....

2012-05-09
Yrwen
Yrwen

Hon är kanske inne i en period då hon lär sig mycket och därför drömmer eller har svårt att koppla av. Ibland kanske man får rucka på rutinerna någon månad och låta henne somna om i eran säng för att sen kanske bära över henne till hennes säng.

Pröva lägga henne lite tidigare så har du mer spelrum att få henne att somna om hon vaknar.

Många barn har perioder de ska upp och leka igen.

Men det är bara tillfälligt så det gäller att ha is i magen och kanske rucka på de vanliga rutinerna. Det blir nog inte så svårt att lära henne sova i sin egen säng igen om hon har en kort period där hon kanske behöver en annan sorts "rutin"

2012-05-09
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 3 år och 8 månader

Yrwen det låter ju som du oxå vill ha en barnfri säng =)

ja jag har nu börjat med att hon bara ska sova en gång om dan att börja med och sen kanske jag kan kort ner för hon sover runt 1-2 timmar men det beror på vad vi gör på dagen och så.
men hon är ju 1 år så kanske får ta tag i det ordentligt nu.

ja jag ska prova det tack så mycket för att du ville dela med dig =)

2012-05-08
snökristall
snökristall

Jag har inte läst alla inlägg men kan berätta vad som hände med min dotter under hösten. Hon blir 2 till sommaren.

Hon fick sova tills hon vaknade på dagen, vilket var runt 1,5-2 timmar och hon sov endast 1 gång per dag. Inga konstigheter i mina ögon, hon gick hos dagmamma och lekte med andra barn. Jag arbetade mycket eftermiddag/kväll så på morgonen fick hon sova tills hon vaknade och jag brukade lämna henne efter lunch.

MEN när kvällen kom och pappa skulle försöka lägga henne (vi satsade på 19.30-10.00) så gick det INTE, hon var klarvaken och bara skrek och hade sig. Hon somnade runt midnatt och sov till 9-10 på morgonen. Vilket jag tyckte var jätteskönt då jag foick sovmorgon men pest då jag var tvungen att vara uppe så länge med henne.

Men under julledigheten tog vi ordentligt tag i det där, hon skulle ju ändå vara hemma nästan 3 veckor så vi testade lite olika grejer. Vet att en av tjejerna hos dagmamman inte får sova mer än 45-60 minuter varje dag annars somnar hon inte på kvällen. Så vi tog bort dagsömnen för henne och gissa om det funkade! Somnade senast 8 på kvällen, visst vaknade hon vid 7 på morgonen men det kändes ändå värt det. När hon började hos dagmamman igen sa vi att hon får inte sova mer än max 1 timme om dagen och det funkar! Nu somnar hon mellan 8-9 på kvällen och går väl upp runt 7.

Hon kommer in till oss i stort sett varje natt (suck) men hon kommer ur sin säng själv och kommer springandes in till oss och klättrar upp. Inte alls vad jag vill, men går man och lägger tillbaka henne kommer hon bara igen, även om sitter en stund med henne och hon verkligen somnar om. Vet inte riktigt vad det är men det har varit så ett par månader. Vissa nätter sover hon dock hela natten hos sig...

Hon somnar i vår famn framför tvn..

2012-05-06
Yrwen
Yrwen

det känns bra att ni vill dela med er av era erfarenhete så vet jag att jag inte är ensam.

ja alla säger att det är en period men jag har en stark tanke om att jag inte vill ha barnen (om det blir fler) i sängen... jag vet inte riktigt vart det kommer ifrån men jag har alltid haft det i huvudet att de ska sova i sitt rum.
jag sover ju otroligt dåligt när hon sover hos oss för jag vaknar hela tiden och är på så dåligt humör på dagarna och blir lätt arg och irriterad. min sambo har tröttnat på mitt humör och mina elaka kommentarer.
jag blir även irriterad på lilltjejen ibland vilket jag verkligen inte vill bli men eftersom jag inte sover på nätterna så blir det så.

jag har även provat att sjunga, läsa böcker, klappa hennes hår (det älskar hon men somnar inte) ha en hand på hennes mage, haft en liten cd-spelare med Astrid Lindgren på (vilket jag hade som liten, kanske inte ett år men när jag kunde hantera en cd-spelare själv) och vagga henne.
inget av det har funkat för hon är för pigg.

vi har provat att hon med att hon ska börja sova en gång på dagen och då sover hon 1 - 1,5 timme och jag har provat att hon sover mycket på dagen (vilket givetvis inte funka men jag va tvungen att prova)

hon sov i i vårat rum i vagga tills hon va 6 månader och så sova hon i den nästa varje natt och jag är rädd att om vi tar in hennes säng till oss så kommer vi inte kunna flytta över den till hennes igen.

men som sagt det är säkert en period och jag hoppas att den går över snart så jag får sova annars kommer jag bryta ihop!

tack så jättemycket för era inlägg =)

2012-05-06
snökristall
snökristall

Här har du en mamma som haft problem med dotterns sömn sen hon var 4 månader, och hon blir ett år nu till veckan.
Jag hade min dotter jämte mig hela nätterna från ca 5-10 månaders ålder. Och då ville hon helst ha min tutte i munnen hela nätterna. :-/ Det eskalerade och blev värre och värre, så tillslut slutade jag amma helt och min man fick sköta nattningen. Då började hon sova mycket bättre! Nu sover hon oftast hela natten, vaknar kanske nån gång och ibland skriker hon en stund, men det är så mycket bättre. Och nu sover hon alltså i sin spjälsäng. Jag antar att du inte ammar, och detta var ju inget tips utan jag ville mest bara dela med mig av erfarenheten av att ha noll kontroll på ungens sömnrutiner. :-/

Men du kan inte ha hennes säng jämte din ett tag? Så kanske det räcker att hon ser och hör att du är i närheten? Sen när hon börjat sova bättre kan ni prova att flytta in hennes säng i hennes rum igen?

Lycka till! Och som de andra sagt, det är en kort period, men det känns inte så när man är mitt upp i det! Håll ut, det finns faktiskt inte många tonåringar som sover jämte mamma. :-P

2012-05-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Lillkillen har vart sån ett tag, det enda vi kan göra är att ta upp honom och vagga honom i famnen tills han somnar om. Brukar gå ganska snabbt om man är hos honom hyffsat snabbt och INTE pratar nåt.

Har också gjort som du och låtit honom gå upp och leka. Man orkar liksom inte varje kväll. Men efter vi upptäckte att han vaknar oftare under natten efter han fått vara uppe och leka, samt att han blir grinigare dagen efter så får vi köra på med vaggningen tills han somnar istället.

Tar kanske en kvart-20 minuter från det att han vaknar tills vi kan gå ut ur rummet igen.

2012-05-06
Betty86
Betty86

Hon vill ha din närhet. Låt henne sova hos er.

Ett av mina barn har aldrig sovit i spjälsäng för det var helt omöjligt för henne att somna utan att känna min hud och vaknade hon att jag var borta så kunde hon inte somna om utan att få smeka min arm. När hon var 2år och 8 mån lyckades jag få henne att sova i egen säng i eget rum fast de första nätterna låg jag bredvid på en madrass på golvet. de andra 5 barnen har legat i vår säng någon timme varje natt under det första levnadsåret och sen har de sovit helt i egen säng från ca 18 mån. 

Vi har inga barn som sover i vår säng nu och minstingen är 2.5 år.

Det är bara en kort period så stå ut.

 

2012-05-06
Atlantis
Atlantis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...