App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tandbortsning

I sin iver att ta väl hand om sitt barns tänder är det lätt att hamna i en ond cirkel med ett skrikande barn som inte vill borsta tänderna och sprattlar som en besatt med en förälder som febrilt försöker få ordning på det sprattlande barnet och samtidigt få in en tandborste i munnen. Någon som känner igen sig kanske? Värt att tänka på är att det där med tänderna är en långvarig investering: det kan vara värt att ta en förlust i början för att få utdelning senare. Vi har låtit vår son tandborsta själv en hel del i början (från det att första tandborsten kom från folktandvården). Det blir kanske inte så mkt borstning av det men det kommer in lite flor i munnen i alla fall. Nu 1 år och 9 mån gamal tycker han att det är roligt och framförallt gott att borsta och är ofta den som tar initiativet till borstningen. För det mesta får även mamma och pappa hjälpa till och borsta så det blir rent och fint men de dagarna vi inte får det låter vi det bero för att fortsätta ha borstningen som en positiv upplevelse. Funkar fint för oss.

2012-05-01
Hittipå
Hittipå

Här har dottern alltid älskat att borsta tänderna. I början fick hon hålla en  egen tandborsta, för att lite själv när vi var klara, senare fick har vi gjort som så att antingen sitter hon på kanten till tvättstället (har en bänk alldeles bredvid handfatet) eller så sitter hon grensle i mitt knä med ansiktet mot mig och jag lutar henne ner över knäna när jag borstar. Hon springer själv till toan när vi ska borsta t'änderna och öppnar gladeligen munnen. Jag låter henne få hålla på och "borsta" lite själv. Vet inte om det har hjälpt men bra går det iaf :)

2012-05-02
Yrwen
Yrwen

jo visst känner jag igen det där :/.har 2 pojkar på 17 månader som avskyr tandborstning.min man får hålla pojken och jag borsta så gott det går.pojken håller en egen tandborste.

var hos tandläkaren för ett tag sen och de sa att man skulle tvinga in 2 fingrar i munnen på dom.inte lätt alls.köpte hem hexodent som är bakteridödande.efter ca 1 veckas användande så har deras tänder blivit bra igen.de hade åkt på herpesviruset och hade lättblödande tandskött.gick inte att borsta för att det blödde så mycket.

2012-05-01
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 30
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...