App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tumsnuttare!

Är precis vad min son är.. Och han älskar sin tumme över allt annat. Har har den i mun när han nyser, biter han sig i tummen.. Han tar inte ut tummen om han ramlar heller..  !!!???!!! ^^ Han är sen i talet, och jag har nu kommit på att det är pga den dumma tummen.  Han är 22 mån, och jag har nu börjat säga till att han inte ska ha den i mun när han leker. (har inte tänkt så tidigare) Jag tar ut den om han inte lyssnar, och då blir han hysterisk! Hjälp! Jag måste verkligen bryta detta mönster :@  Jag känner mig inte redo att pensla på det där som smakar illa än, för han sover ju fortf på dan. Det skulle bli ett himla pysslande. Vad vill jag med detta? Vet inte.. Men är det nån som har tumsnuttarbarn? Eller kanske varit det själva, som kan ge mig några tröstande ord, eller tips?

2012-05-01
detVankas
detVankas

Ok.. Ska bli hårdare nu med att ta ut den när han leker. Det har gått till en överdrifft och jag förstår inte varför. Däremot tycker jag om att han har sin tumme när han ska sova. :)

2012-05-02
detVankas
detVankas

Wow.. Tar alla era barn napp.. Grattis

2012-05-02
detVankas
detVankas

Ja jag var strikt med min stora son. Att han bara fick ha napp när han skulle sova, och om han satt och mös i soffan el i vagnen. Aldrig några problem..

Men nu är det andra bullar med lillebror. I början tyckte jag det var gulligt tyckte jag, och lite bra, för han kunde bara stoppa in tummen i mun när han sov.. Men nu har det blivit för mycket! Det bådar heller inte gott för tänderna..

2012-05-01
detVankas
detVankas

å ja vet inte alls hur man ska göra.. har nappbarn. men det e klart det blir ju jobbigt om han gör illa sig å så..

2012-05-01
osisen
osisen

Jag tror att det kräver väldigt mycket tålamod och energi. Det tar tid, detta är ju värre än  att sluta med napp, nappen kan man ju liksom ta bort helt (syns inte finns inte) medan man inte riktigt kan ta bort tummen.. Det är bara att vara ihärdig och plocka ut tummen ur munnen när du anser att han inte behöver den, exempelvis när han leker.

Vi var ganska strikta på nappanvändandet, hon fick den bara när hon skulle sova, i vagnen och i bilen och tog bort den när hon var 1,5 år. Här funkade det jättebra, men hon var ingen nappbebis heller.

2012-05-01
Yrwen
Yrwen

x

2012-05-01
detVankas
detVankas
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...