App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

En kudde i vardera ände i sängen..

Jag har en son på 22 mån som sover i spjälsäng. Han är en hejare på att snurra runt i sängen även när han sover.  Sen han var ca 8 mån har han haft 2 st kuddar i sängen. En i varje ända.. Och han ligger på båda lika mycket. :)

2012-04-29
detVankas
detVankas

Fast att lägga kudden under lakan hjälper ju inte mot att barnet ev. kvävs... Det hjälper endast mot att barnet inte hamnar under kudden.

Jag hade inte känt mig säker med att ha kudde när barnet kan vända sig själv. Sover barnet djupt är det inte säkert att det vrider på huvudet. Men det är något du självklart får avgöra själv. Säger bara min personliga uppfattning.

2012-05-01
emcb
emcb

TighA

Det är för att psd ökar då barnet kan hamna med ansiktet ner i kudden och då sluta andas/kvävas. Därför rekomenderar läkare att man tar bort kudden när bebisen vänder sig själv i från rygg till mage. Men att man sedan kan återföra kudden vid 1år då psd inte längre är en risk. Barnet vrider då själv på huvudet om det inte får luft.

2012-04-30
emcb
emcb

Nu är ju ditt barn 22mån. Men från att bebisen börjar vända sig själv till mage ska de inte ha någon kudde. Man kan återföra kudden efter att de fyllt 1år.

2012-04-29
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...