App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur ska jag få i honom mjölk?

Min son på 14månader vägrar dricka mjölk. Jag försöker att ge honom lite varje dag men han kastar muggen och pekar på vattenkranen och gapar DÄR :-) Har även testat med yoghurt men det gillar han inte heller. Har testat mild yoghort och även att smaksätta yoghurten med mosad banan men icke. Han behvöer ju få i sig mjölkprodukter... Just nu får jag endast i honom spempers frukt och yoghurt mellanmål men det är ju endast 16% yoghurt i en sådan burk... Vad gör jag? Tipps?

2012-04-29
emcb
emcb

Wohoo! Jag hittade en frukt yoghurt bland barnmatsprodukterna som är ifrån Nestlé, den innehåller 62% yoghurt!!! Och vet ni vad, liten tycker om den!!! :-)

Skam den som ger sig :-)

2012-05-12
emcb
emcb

Testade att göra en mjölkdrink i dag. Mixade jordgubbar med mjölk... varken liten eller min stora tyckte om det :-) Stor ville ha vanlig mjölk och liten ville ha vatten. Testade äveng att mixa jordgubbar och sedan blanda det med yoghurten... men icke...

Mitt mål just nu är inte att han ska dricka 3glas mjölk om dagen. Mitt mål är att han ska dricka mjök överhuvudtaget så att han i framtiden får i sig 3glas om dagen eller yoghurt!

2012-05-01
emcb
emcb

mellesmorsa: Ja jag har i mjölk i maten åtminstonde en gång om dagen eller mer. Men det är skillnad på den lilla skvätten och 3glas ren mjöl/dag, barn som växer bör ju få i sig det. Men orolig är jag inte men jag vill att han ska vänja sig vid att dricka mjölk, det finns bara bra fördelar med det :-) Så var mest ute efter tipps på att få honom att gilla ren mjölk eller åtminstonde yoghurt.

ElinVS: jag har provat ypghurt med mosad banan i men får prova att mixa/mosa med mango eller bär. Jag köpte även en lyxig yoghurt som är väldigt fet och smakar som vanligkräm/glass. Men den ratade han också... Han behöver gå upp i vikt så den hade varit perfekt.

annelie20: tack föer tippsen med mjölkdrink. Ska testa att göra en mjölkdrink med jordgubb eller hallon tex. Det kan han ju fåå till mellanmål (om han nu gillar det).

2012-05-01
emcb
emcb

Har du provat att blanda yoghurt med mycket fruktpure´. Mer än 16% yoghurt kan du kanske få till på det viset, kanske lika delar yoghurt och frukt? Min lilla gillar mixad mango med yoghurt.

2012-04-30
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

anneli20: Jag ska testa att hälla lite mjölk på gröten imorgon, så får vi se vad han tycker om det :)

2012-04-29
emcb
emcb

Samemamma: Han gillar inte glass :-) Visst har vi grädde i såser och i vissa maträtter. Men ett barn (över 1år) bör få i sig 3 glas mjölk/dag, så det lilla han får i sig via sås/mat räcker ju inte riktigt...

2012-04-29
emcb
emcb

Ja vatten älskar han :)

Han äter lite ost men inte ens en hel ostskiva får han i sig till smörgåsen...

Filmjölk gillar han inte, tror inte han gillar syrliga smaker alls.

2012-04-29
emcb
emcb

Filmjölk?

2012-04-29
annicha88
annicha88

Jätte bra att han föredrar vatten iaf ;) Hur är det med pålägg som innehåller mjölk? Tänkte på ost/ mjukost :)

2012-04-29
annicha88
annicha88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...