App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Resa utomlands med 4-5mån bebis

Hej! Jag ska åka till Kreta med min son i nästa vecka. Vad behöver jag tänka på? Har aldrig flygit förr, så blir första gången både för mig å lillkillen.  Har ju hört att start å landning är värst. Vad ska man göra? Öronskydd? dryck? Har ni några tips? Både till mig.. men framförallt lillkillen. Kanske tips på bra matsttällen och saker att göra med? Tack i förväg! :)

2012-04-29
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 11 månader

Tack TighA! Och emcb :)

Vet att de sa på apoteket att det kan vara bra att ta med väskersättning. Men annars tänka på att amma och ge ersättning mer ofta än vanligt.

Det att små barn ej har pigment visste jag inte. Jag ska vara försiktig.. har en uv-tröja tilll han. Fick inte tag på andra uv-kläder. Men åker på söndag.. så kanske hinner fixa det :)

2012-04-30
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 11 månader

Barn under 1år får ju inte vistas i sol pga att deras pigment inte är utvecklat än. Så därför ska man heller inte smörja in dem med solskyddsfaktor (enligt bvc/läkare och apoteket). De ska helt enkelt ha hel täckande kläder eller vara i skuggan. Ja det är knepigt men det går :-) Det finns jätte bra uv kläder att ta på när man badar som täcker hela kroppen och en solhatt som täcker både ansikte och nacke finns. Om de inte har börjat sälja i vanliga klädaffärer ännu så vet jag att babyproffsen tex brukar sälja året om.

Såg att TighA gav rådet om vätskeersättning. Behöver man ge det till barn som får ersättning eller ammas? Fråga på apoteket eller bvc hur du ska göra vid ev. magsjuka!

Och tippset med att gå på först på planet håller jag inte med om. Jag ahr rest flera gånger med småbarn och jag går alltid på sist. Jag vill minimera tiden på flygplanet till så kort som möjligt. Det är lättare att byta blöja m.m på flygplatsen och sedan glida på planet sist.

Man får ha med barnmatsburk, välling, ersättning och vätska till barn på flygplanet. Men man får inte ha med till sig själv. Jag har haft hela handbagaget fullt med vattenflaskor, barnmatsburkar, välling/ersättning m.m. Man får visa upp det vid tullen bara, jag har aldrig behövt dricka själv. :-)

Jag har alltid haft mat till bebis för minst ett dygn i handbagaget i fall att bagaget kommer bort.

2012-04-29
emcb
emcb

Tack emcb!

nu känns det mycket bättre :)

Vet ni om solkräm. man ska ju inte ha till barn under 2år. men till kindrna kan väl vara ok?
Han kanske inte sitter skyddad i vagnen hela tiden. vet att han inte vill vara där allt för mycket.

2012-04-29
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 11 månader

feber termometer, alvedon, nässpray, koksalt.

Om han enbart dricker ersättning så ta med mer än du räknar göra av med, bättre det än att stå utan! Diskmedel att diska nappflaskorna med.

Bra kläder till liten som skyddar för solen (solhatt, långärmade tröjor/byxor), parasoll till vagnen eller en solfilt att hänga över halva öppningen (inte täcka för helt) så han får skugga.

Erbjud ersättning/amning vid både start och landning. Trycket som blir kan göra riktigt ont i bebis öron då de inte kan tryckutjämna. Att dricka eller suga på napp kan hjälpa.

Ta med snutte eller något annat som han känner sig trygg med som du kan ha i vagnen, sängen när han ska sova. Egna kudden tex. Barn kan vara kännsliga för nya dofter så kan man bädda ungefär som hemma brukar det underlätta.

Trevlig resa!

2012-04-29
emcb
emcb

Ska ta med en sulky, blöjor, tvättlappar, liggunderlag, ersättning, kläder... något mer som kan vara bra? Någon?

2012-04-29
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...