App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Alkoholfri öl och barn

En bekants son på sex år brukar få alkoholfri öl av sin mamma. Trots att den är alkoholfri känns det inte riktigt ok att ett barn dricker öl. Vad tycker ni?

2012-04-28
Toffsan
Toffsan

Jag skulle aldrig låta mitt barn dricka en hel flaska eller ett glas, men då min tjej är så på och verkligen vill smaka allt så har hon fått smaka, bara lite på tungan, men absolut inte mer än så. Känns fel att hon ska prova allt utom vissa saker. Så smaka har hon fått göra, men absolut inte mer än typ toppa tungan.

Sedan är det ju faktiskt så att "alkoholfri öl" har en alkoholhalt på 0,5% (tror att det är så iaf, de har iaf alkoholhalt). Vi upptäckte detta då en bekant satt och drack hur många som helst när hon var gravid, vi påpekade det för henne men hon menade på att det var så lite så det gjorde inget. Och det stämmer säkert men i min värld är det nolltolerans som gäller...

2012-04-29
Yrwen
Yrwen

Jag nämde detta för min man för att höra hans åsikt. Jag blev helt paff över hans svar!! Han fick som liten dricka öl. Alltså lättöl..men hallå. Det är alkohol!! Jag höll på bli rasande så kunde inte fortsätta diskutera med han hehe. Han menade på att det kunde vara till jul eller påsk som han fick det till maten hos sin pappa eller farmor och farfar. Sjukt tycker jag..

2012-04-29
annicha88
annicha88

Aldrig! Spelar ingen roll om det är med eller utan alkohol. En principsak helt enkelt. Iofs så har jag själv köpt alkoholfri champagne/cider på systembolaget. Det var nån med jordgubbssmak och den har jag druckit med mina barn. Den påminner om vilken läsk som  helst. Det kanske inte är samma sak där, vad vet jag. En stor fin champagneflaska med jordgubbar på som verkligen smakar sommar! Noll alkohol :) Men öl, nej.

2012-04-29
annicha88
annicha88

Tycker det är riktigt hemskt, inte ska 6 åringar dricka öl oavsett om den är alkoholfri, tycker du gör rätt i att ta tag i saken!

2012-04-28
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 11 månader

Fick höra av min sexåring att kompisen velat att han skulle smaka ölen också. Ska ta ett snack med den mamman i morgon! Är så arg så det ryker ur öronen på mig!

2012-04-28
Toffsan
Toffsan

Vi dricker inget alls här hemma och har ingen alkhol över huvudtaget, alkholfri eller inte

detta för att jag vuxit upp med föräldrar som båda fick lite problem med alkholen efter deras skilsmässa, där vi barn tvingats vara de vuxna och ta hand om dom då de varit fulla.

Så jag tycker faktist inte det är okej att lära barn att tycka om smaken sen vad som händer när de har åldern inne är en annan sak

förstår dig helt

2012-04-28
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 11 månader

Han kom in till oss med en flaska som han drack ur. Jag förklarade för honom att i det här huset dricker inga barn öl och ska han göra det blir det hemma hos honom. Så han fick gå hem igen. Förklarade för mina barn att de absolut inte får dricka det.
Vi pratar med barnen ( 6,5 och 8 år) om alkohol, att det är något man bara får dricka när man är vuxen.

2012-04-28
Toffsan
Toffsan

Varför ge ett barn öl? Varför lära ett barn gilla smaken? Oavsett om det är med alkohol eller inte...

Barnet vet ju inte skillnad på om det är alkohol i eller inte. Tänk om barnet senare går och dricker en flaska i kylen som det är alkohol i... det förstår ju inte barnet. Ena stunden får jag sedan inte...

Det är en dryck som är avsedd för vuxna och bör hållas till endast vuxna. Det finns gott om dryck alternativ för barn, saft, mjölk, vatten och läsk om man vill festa till det!

Förstår att du tog illa vid dig, det hade jag också gjort!

2012-04-28
emcb
emcb

Ja handlar det om att bjuda barn på alkohol, så ser jag däremot inga förmildrande omständigheter. Det GÖR man bara INTE.

2012-04-28
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Jag tog illa vid mig då jag vet att hans morfar är alkoholist och även hans farfar. Dubbla gener med alkoholism alltså. Någon gång har han alltså fått smaka och jag tvivlar på att det var alkoholfritt den gången.

2012-04-28
Toffsan
Toffsan

Om den verkligen är HELT alkoholfri, så är det väl en smaksak, tycker jag. Jag skulle inte bjuda mina barn på öl, men jag skulle inte riva upp himmel och jord om de blev bjudna på det av någon annan (alkoholfritt då). Jag tror att de flesta barn inte uppskattar smaken, men undantag finns säkert.

Jag har en son som sen två års ålder tagit varje tillfälle att få smaka kaffe, vilket ju också är en typiskt "vuxen" smak. Han har inte fått det alls hemma innan han åtminstone börjat skolan, men farfar och morfar har fått bjuda så länge det inte varit på kvällen. Jag tror att det för mig är ganska likvärdigt.

2012-04-28
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Nä, det låter extremt underligt! Man dricker väl det för att man gillar ölsmak, men av någon anledning inte vill ha alkohol? Och en sexåring som gillar öl verkar vara inne på fel spår redan. Vad är det för fel på saft helt plötsligt? :-P

2012-04-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

nej det tycker ja verkar fånigt.. varför vänja dem vid smaken?

2012-04-28
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...