App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Åtgärdar man navelbråck på vuxna?

Jag har ett 4-5 cm stort bråck ovanför naveln. Detta upptäckte jag när jag var gravid i vecka 16, men insåg då att jag haft det hela livet i stort sett, eftersom jag vet att mamma tog med mig till skolsköterskan när jag var 6 år. Hursomhelst, jag märkte inte av det mer sen under graviditeten. Läkaren sa att det inte var farligt, men att jag kunde få en extra bula på magen allteftersom den växte. Tack och lov fick jag inte det. Någon här som har navelbråck? Jag funderar på om man ska åtgärda det innan nästa graviditet. Det kanske har blivit större?? Nästa gång kanske jag får den där extra kulan på magen, och hur kul är det (ursäkta ordvitsen). Och ursäkta mig, Anneli32, att jag nästan kopierade din tråd, men när jag läste den kom jag att tänka på detta! :-)

2012-04-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Hej! Komförbi ditt inlägg om navelbråck. Jobbar på en akutbukkirurgiskavdelning själv...och man åtgärdar sånna bråck om dom är till besvär, smärtsamma och stora.

 Det finns de som får tarmen ikläm i bråcket, och det kräver en Akutoperation. Det brukar man märka av genom att magen blir hård och buksmärta uppstår. De personerna brukar ofta må väldigt dåligt. Har du ont av det eller på något sätt tycker det besvärar dig..så hör med nån Dr om operation är möjlig för dig. Man lägger in ett nät som ska "hålla inne" själva "bråcket" så det inte kan rammla ut igen. Man förstärker bukväggen med andra ord. Vissa fåt återkommande bråck, men dock inte alla. 

Hoppas det löser sig för dig :)

2012-05-02

Ingen som känner till detta?

2012-04-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Jag skulle skriva att jag var hos skolsköterskan pga en "kula" ovanför naveln. Hon förklarade det som en fettknöl, men det var alltså ett bråck.

2012-04-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

.

2012-04-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...