App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Från ersättning till välling

Jag har börjat ge dottern lite välling nu och det har gått bra dessa gånger hon fått. Hon gillar Semper Mild Havre Välling 6 m och Nestle Majs Välling 6 m. Hon fick smakprov av Nestle Godnatt Mild Havre Välling (den blåa paketet) och hon gillade inte den. Kan den va tjockare och smaka annorlunda än Sempers Milda Havre Välling? • Vad har ni för erfarenheter när det gäller byta till välling? • Hur ofta bör man ge välling i början? • Vilken välling sort föredrar era barn? Jag har en stor fråga angående napparna till flaskorna.. • Vilka nappar ska man ha till välling? Hur många hål ska det vara?? Välling är betydligt tjockare än ersättning och märkte att vällingen kom inte ut från Philips Nappflaskor med 3 hål. Måste jag köpa de med 4 hål eller bättre med den största med typ kryss i? Hon har MAM First Bottle med storlek 3 och därifrån kommer vällingen bra. • När kan man sluta ge helt ersättning och bara ge välling, gröt och purémat? • Kan hon bli mer törstig när hon bara äter välling, gröt och mat?

2012-04-26
Ansku86
Ansku86

Av mina tre barn, är det bara den äldsta som velat ha välling. Han tyckte bäst om sempers risvälling, men den köpte vi bara ibland som skonkost, för den var mycket dyrare än vanlig välling. Han åt dock även sempers havrevälling och senare mild fullkornsvälling med god aptit. Nestlés vällingar gillade han absolut inte, dem fick vi slänga bort. Beträffande napparna, så minns jag att vi testade med stort hål och kryss, men att det var för dålig fart på maten med dessa för sonens smak. Väldigt snart bytte vi till napp med skåra, avsedd för fullkornsvälling. För sonen var det perfekt, redan när han var max sju månader gammal.

Mina tjejer har inte ätit välling alls. Med den äldre av dem försökte vi en hel del, men utan framgång. Den yngsta har fått smaka välling några gånger, men hon har inte gillat det och vi har inte trugat. Finns ingen orsak, hon äter annat istället.

2012-04-28
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 3 månader

Det är konstigt att på BVC säger de olika...
Borde dem inte ha bättre koll på vad och hur mycket mat/ersättning/välling man ska ge?!

Man får ju så olika svar.. Men är glad att Liberosidan finns så kan man alltid fråga Mammor som är mer erfarna och har mer koll.
Sen är det ju så olika med alla barn. Vissa äter mer eller mindre, vissa börjar med mat tidigare än andra osv.

Så länge barnet mår bra och går upp i vikt som den skall, så ger man den portionen barnet behöver.

2012-04-27
Ansku86
Ansku86

Tack för svaren!

När ni skriver Max 3 gånger välling/gröt, menar ni då att om hon får välling på morgonen, kanske gröt en gång om dagen och sedan välling innan det är sovdags.. Då bör man inte ge mer välling och gröt?
Eller menar ni Max 3 gånger välling dag och även 3 ggr gröt?

Idag har hon fått välling på morgonen och ska få välling vid 22.30 tiden.
Ersättning har hon fått 2 ggr idag och även mat.

2012-04-26
Ansku86
Ansku86

Hon får inte dricka välling/gröt fler gånger än 3/dygn, det är pga att det är för lite näring i det. Så du kan inte byta ut alla ersättningsmål till välling elelr gröt.

Min son drack ersättning tills han var 8-9månader.

När han var 6månader så fick han välling på kvällen och smakportion mat till lunch, resten av målen var ersättning. När han var 8mån så fick han gröt till frukost, mat till lunch, ersättning till mellanmål, mat och efter ersättning till middag och välling till kvällsmat. 

Nu är han 14månader och äter frukost gröt, lunch lagad mat, mellanmål smörgås + yoghurt, middag mat och välling till kvällsmat. Så här har han ätit sedan han var 10månader.

Det står på förpackningarna till flasknapparna vilken du ska ha till vällingen. Det ser oliak ut beroende på vilket märke det är. Men det brukar stå på baksidan på förpackningen vilken du ska ha till ersättning, välling och vilken som är till fullkornsvälling.

Lycka till!

2012-04-26
emcb
emcb

vi kör mam flaskor å har precis bytt från storlek 2 till 3.
det rann för fort med trean från början så hon sätt välling i halsen.
tänk på att barnen helst inte ska ha mer än 3 mål välling/gröt per dag.
å majsvälling kan göra magen hård då e havre bättre.
vi började med å ge välling innan nattningen å då blandade vi ersättning välling typ 70/30 så körde vi på det ett tag en dryg vecka kanske 2 sen 60/40 välling/ersättning. å sen efter kanske tre/fyra veckor eller nåt fick hon bara välling..
hon får fortfarande ersättning ibland när hon behöver ett mellanmål å vi e iväg å det blir panik men det blir mer å mer sällan.. ja kommer nog försöka sluta med ersättning helt innan hon blir 9månader. men det e ju ingen brådska.. men nu äter hon ju två mål mat om dagen gröt till frukost och välling till kvällsmat.. frukt, macka å sånt som.mellanmål.

2012-04-26
osisen
osisen

Jag antar att du menar Philips Avent flaskor när du skriver Philips flaskor. De har bara 1 vällingnapp och det är den med kryss i, men beroende på hur man vrider den så rinner det olika fort (finns 3 lägen). Vet inte hur det funkar om det inte är fullkornsvälling, men vi har alltid haft vällingnappen när vi gett välling.

Vet faktiskt inte hur det funkar med olika märken och nappar då vi enbart använt Avent.

Min tjej får i regel bara välling på kvällen innan hon ska sova, på sin höjd som frukost på helgerna också. Men hon är ju snart 2 år så hon är ju mycket äldre.

De rekommenderar ju inte att man ger oftare än 3 mål välling/gröt per dygn så det kan du ju försöka hålla. Jag kan tycka att det är en bra idé att ge välling/gröt innan natten, de sover oftast bättre på det, blir mätta längre. Min tjej äter 1 års fullkornsvälling havre/vete/råg men äter den endast kall. Har inte testat så många sorter, utan den funkar så då kör vi på den, ska kolla om det finns för 1,5 år. Eller om jag ska hoppa upp på 2 år redan nu... Aja, vi har en del kvar så vi får vänta och se...

2012-04-26
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...