App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur gör ni?

Skriver ni veckomatsedel? Själv känner jag att idétorkan ofta är stor och man kör samma gamla som vanligt.. Så vi använder oss av matlista, praktiskt då man vet vad man ska laga och kan ta fram och tina i god tid. Dessutom kan man ju ändra om man skulle bli sugen på något annat. Dock tycker jag att variationen trots det inte blir så stor.. Hur gör ni? Min man är med och skriver listan. Dotra är lite liten för det än.

2012-04-23
Yrwen
Yrwen

Jag gör numera en veckomatsedel och utgår från vad grabben får för lunch i skolan så det inte blir samma mat hemma. Och vi har bra variation på maten.

Sen jag började med detta har matkontot sjunkit med över 500 kr och jag känner mig mindre stressad över vad jag ska laga för nåt.

2012-04-25
Fideli73
Fideli73

Vi är ju bara 3 varav den minsta är 21 månader, så hon är inte mycket till hjälp.. Kaka oxh välling är inte riktigt mat i mina öron... Sedan är vi absolut inga morgonmänniskor, så vi föredrar att kunna lägga fram kvällen innan...

2012-04-24
Yrwen
Yrwen

Samma här, vi har en välfylld frys, kyl och basvaror. Men allt kött, fisk, fågel och sånt har vi i frysen, ALLTID, så då måste vi tina och då är det smidigt att i förväg ha en tanke så man vet vad man ska ta fram. Sedan kan man alltid ändra sig, det händer att vi byter ut någon rätt mot nåt helt annat, men vi är inte superkinkiga med mat och sällan sugna på något specifikt (förutom jag och köpemat då;)) så då funkar lista för oss. sedan kan jag tänka mig förgäves på vad jag ska laga för middag om jag inte är det minsta suget på något.... Och maken är sällan till hjälp om jag frågar honom..

2012-04-24
Yrwen
Yrwen

jag gillar veckomatsedel.. det må va trist men jag hatar att låga mat å då åxå stå å fundera varje dag hade gjort mej tokig..
dessutom har vi det mesta fryst så man måste ju ändå veta minst dagen innan.

2012-04-23
osisen
osisen

Nej, varje gång jag gör det är jag aldrig sugen på den rätten på just den dagen.

Jag brukar däremot när jag storhandlar skriva upp maträtter jag kan tänka mig. Jag skriver kanske ost och skinkpaj och köper hem skinka och ost men när den sen kanske kommer till kritan gör jag ost och skinsås.

Jag brukar skriva korvstroganoff, ungstektfalukorv....osv och köper hem de sakerna som behövs men det kanske blir något helt annat. Men jag vet att jag alltid har en grundtanke när jag köpte hem den produkten men jag kanske är sugen på något helt annat. Och när jag står där med korven tänker jag oftast -jag skulle gjort ..... men det blir..... istället!  :)

2012-04-23
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 9 månader

Ja, det kan vara rätt tråkigt med meny, men nu när jag går hemma så kan vi ju laga mat som tar lite längre tid, såsom grytor, lasagne mm utan att äta vid midnatt.

Vi har i perioder inte kört med matlista och det slutade alldeles för ofta med utemat. Därför känns det bättre med lista, speciellt med en liten tös och bebis i magen. Dessutom är det ju mer ekonomiskt och oftast bättre mat.

2012-04-23
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...