App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Handla till ofött barn?

Vad anser ni libero användare om att köpa saker till bebisen under graviditeten? Jag har fått många förmaningar om att inte köpa något över huvudtaget tills barnet är fött då det är så kallad "otur" om något kommer in i huset innan bebisen. Dock har jag trotsat detta och ändå köpt barnvagn och övertagit lite kläder och så vidare men var bara nyfiken på vad folk tycker? :)

2012-04-22
Ung_mamma
Ung_mamma

Man ska göra som man själv vill och inte bry sig om vad andra tror eller tycker :)

Personligen har jag köpt det mesta till bebisen under graviditeten. Har dock väntat tills den första missfallsrisken varit förbi, började nog handla på mig efter ul.

Vet ju att många är rädda för att om det händer något med bebisen så är det hemskt att komma hem till massa bebis saker. Men jag hade tyckt att det skulle vara konstigt att komma hem till ett hem där det inte fanns något som visade att vi väntat och förlorat ett barn. Det är ju en del av sorge arbetet att plocka undan det som var tänkt till barnet. Det blir ju inte lättare bara för att man inte köpt något. Man sörjer precis lika mkt ändå...

Och vad jobbigt att behöva rusa runt efter förlossningen för att köpa bilstol, vagn, säng, kläder m.m. m.m. Även om det finns de som tycker att det går bra så hade jag aldrig orkat med det!

2012-04-27
emcb
emcb

Tycker det är helt okej att köpa till ofött barn jag gjorde det, fick mycket kläder och andra saker.

Jag hade inte alls känt mig förbredd på barnet om jag inte hade fixat saker till barnet hade nog nästan fått panik.

Man gör som man vill, plus att de e så roligt att köpa saker till sin bebis:)

2012-04-27
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 2 månader

Jag började inte köpa förrän vi var i slutet på 5 månaden, men jag försökte vara sparsam och köpte lite större storlekar. Men vi var ute och tittade på vagn, säng och bilstol redan i 3 månaden, det är ju en djungel och vi ville ha gott om tid att fundera. Sedan ville vi ha en väldigt specifik vagn och den fanns knappt på blocket, och fanns den så var det typ 1000 spänn billigare för en vagn som var 3-4 år gammal ,och det kändes itne värt det. Bilstol är jag skeptisk till att köpa beg, vet inte varför men det har varit självklart att köpa nytt för oss.

Mesta kläderna är nya, men har köpt lite på tradera och även fått lite beg. Man ska göra det som känns bra.

2012-04-23
Yrwen
Yrwen

Köpte spjälsäng begagnad och sparade 700:- på det.. Har begagnade skötbord och även köpt en begagnad spjälsäng nu till nr 2.. Har köpt en syskonvagn oxå..

2012-04-22
zipbullen
zipbullen

jag var sån med sonen. ville ha nytt. men så fick ja säckvis med kläder av hans kusiner å insåg att det va ju asbra med begagnat ;-)

2012-04-22
osisen
osisen

Jag var också ganska bestämd med att mitt älskade lilla knyte inte skulle behöva dras med begagnat, men nu när man har tittat på sakerna och insett att det faktiskt inte är så hemskt så har jag börjat tänka om :)

2012-04-22
Ung_mamma
Ung_mamma

Är det fel att köpa begagnat till sitt förstfödda barn? Alla i min "umgängeskrets" har köpt nya saker till sitt förstfödda, och visst det är säkert kul att köpa nya saker också men när man hittar en superfin spjälsäng på blocket som knappt ser använd ut och dessutom är 1000 kronor billigare än de nya sängarna som man har tittat på, är det fel då?

Jag ser mig ju inte direkt som en sämre förälder för att jag kommer låta mitt barn sova i en säng som är begagnad...

2012-04-22
Ung_mamma
Ung_mamma

Klart man måste köpa innan! Ska du dra med en nyfödd ut till Ikea första dagen? :-P
Vi var beräknade i maj och köpte de första kläderna i januari. Sen rullade det på.

Lycka till! Men handla med förstånd, för du behöver inte allt som affärerna vill få dig att tro att du behöver! ;-)

2012-04-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Jag har haft det mesta klart till mina bebisar innan de fötts. Att jaga runt efter kläder mm är inget jag velat göra första månaden med bebisen direkt.

2012-04-22
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 4 månader

det e ju bara fånigt.. självklart vet man att allt kan hända men man kan ju inte stå helt oförberedd.. dessutom skulle det ju rent krasst sätt kunna hända något även när barnet e fött . ska.man inte köpa nåt till ettårsdagen heller förrän dagen barnet fyller ett så man ser att det lever då?!? till jul likaså osv osv.
tycker det e ett dystert å tragiskt sätt å se på saken helt enkelt..
händer nåt får man ta det då men man kan ju inte gå igenom en graviditet å tänka att barnet aldrig kommer komma ut levande då hade jag aldrig pallat 9månader.

2012-04-22
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...