App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vad var ert barns första ord?

Och när kom det? Min lillkille pratar inte nåt än, men jag längtar efter att få höra vad första ordet blir. Förhoppningen är ju såklart att han ska säga mamma, fast jag tror det blir Hugo (vår hund) eller pappa :)

2012-04-16
Betty86
Betty86

Min dotter som är nu 15 månader. Sa sitt första ord när hon var 8 månader. Mamma var första ordet. Sen har det rullat på.

2012-04-16
rockforever
rockforever
Bebis på 12 månader

Stora sonen började när han var 7mån!!! Titta va första ordet, sedan kom mjau, OJ, hej, mamma och pappa strax efter. Och det fortsatte i den takten!

Liten är nu 14mån och han sa första ordet vid 10 mån: Titta. Nu säger han också, där, mamma, babba (pappa), hej. Men han är inte alls som sin storebror :) Han var ju både tidig och väldigt tydlig och hade snabt ett stort ordförråd. Men liten är ju mer normal för sin ålder!

2012-04-16
emcb
emcb

Jo, lillen kryper som han aldrig gjort annat och går längs möbler, så inte helt otänkbart att han inte har tid att snacka. :D

Jag tycker det låter som han säger hej, men det kan lika gärna vara lite utstött luft.. Typ "h-e-eeej"

2012-04-16
Betty86
Betty86

Första ordet var pappa, vid ca 7-8 månader. Några veckor efter det kom mamma. Sedan har det gått undan så jag har inte kunnat hålla ordning på vilka ord som kom i vilken ordning.

2012-04-16
Yrwen
Yrwen

Min dotter är 10 månader. Men det är ju så olika. Ibland får hon nästan till hela meningar som man bara hör en gång. Som "ja baffat", "ja ä fädi", "inte den". Hej då försöker hon sig på med men blir oftast bara hej med en vinkning.

Å andra sidan kan hon inte krypa en... Hon lärde sig att rulla, rygg"åla" och vrida kroppen vid 5 månader, sedan stod det helt still med det tills för en månad sedan. Nu tar hon sig runt genom att krypa bakåt en bit och sätta sig och snurra runt på rumpan. Om jag inte minns fel var din lille ganska tidig med att ta sig fram?

2012-04-16
jika686
jika686

sonen minns ja inte men lilltjejen försöker säga puss nu 7månader.. sonen var iaf äldre.
sen ropar hon på mej ibland.. typ skriker i halvt panik mamamamamamamamama men ja tror inte hon försöker säga mamma utan det e nog bara det som kommer ut men man hör på tonen å sättet att hon ropar efter mig.. det e lite roligt faktiskt.. att höra hur de kommunicerar även om de inte använder ord eller rätt ord.
igår gjorde hon likadant när hon kröp efter pappa fast då lät hon på ett annat sätt å det va första gången hon gjort så mot honom.. men då hade hon ett annat tonfall å lät lite annorlunda.. så ja e ganska säker hon försökte ropa å få kontakt med honom!
själva orden i sig är inte så viktiga tycker jag för de kommunicerar långt innan orden kommer det gäller bara å vara uppmärksam så hör man snart de olika tonfallen.
först lät hon ju bara öööhhhh aaaaahhh näääääää typ till hon va halvåret ungefär sen började mama baba dada blabla osv.. nu det senaste så e det t och s hon testar tötötö tete å s e ju bara ssssssss.2012-04-16
osisen
osisen

Jag har nog skrivit det i din gästbok nån gång, men Ingrid säger ju "Titta" och "Vä te" (Vad är det?) väldigt konsekvent. Hon har sagt det sen hon var ca 9 månader.
Din lille kommer antagligen komma med en hel harang sen. Han har kanske bara inget att säga just nu! ;-)

2012-04-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader

Hur gammal är din? Min kille är 8 mån och har inte ens börjat säga typ na-na-na eller liknande än.

Han kanske är lite sen och det är ju inte hela världen, men intressant att veta ungf. runt vilken ålder de börjar prata :)

2012-04-16
Betty86
Betty86

Mamma och pappa kom ganska tidigt. Först omedvetet men i 3-4 månader har det varit medvetet. Utom det var var det (l)ampa -oftast utan l, sedan dess har kommit nya ord då och då som katt, titta, där, tack, ja och senast idag bröd.

2012-04-16
jika686
jika686

.

2012-04-16
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...