App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

20 år och väntar nu mitt första barn

Tänkte kolla om det fanns någon här runt min ålder som nu också väntar barn. Jag är från Västerås, någon i närheten kanske? MvH

2012-04-15
Bebis_
Bebis_

Jag är 20 och fick mitt första barn här i januari så han är nu 2 månader gammal :)

2013-03-11
Mellmudd
Mellmudd

Hej:) jag är 20 år och väntar mitt 3:e barn 😄grattis kompis😘💗

2013-03-09
Maga16
Maga16
Bebis på 2 månader

Hej:) jag är 20 år och väntar mitt 3:e barn 😄grattis kompis😘💗

2013-03-09
Maga16
Maga16
Bebis på 2 månader

jag är 21 år och har en dotter som är 11 veckor. :) bor i Uddevalla med min sambo.

2013-02-26
AnnaLinnea12
AnnaLinnea12

det var så lite så :)

2012-08-09
babybo
babybo

Tack så mycket Babybo! :D

2012-08-09
Bebis_
Bebis_

Ville bara säga grattis :)

2012-08-07
babybo
babybo

Det börjar iallafall synas på magen :) Nej, jag känner heller ingen annan som är gravid. Har du facebook? :)

2012-07-25
Cine
Cine
Barn på 2 år och 5 månader

Oh där ser man, har du stor mage än då? :D

Nej jag känner ingen annan här omkring som är gravid, därför jag gick med här. Du då?

2012-07-25
Bebis_
Bebis_

Jag är i vecka 21 ! :) känner du någon annan i din ålder som är gravid i Västerås?

2012-07-25
Cine
Cine
Barn på 2 år och 5 månader

Hej Cine, jag är i vecka 24 nu :) Du då?

2012-07-23
Bebis_
Bebis_

Hej!

Jag är 20 år och väntar mitt första barn! Bor i västerås. Vilken vecka är du i Bebis_ ?

2012-07-23
Cine
Cine
Barn på 2 år och 5 månader

hej anonym21, kul med en i närheten :) Hur långt gången är du då? Och hur gammal är den första?

Du kan få mejla mig istället om du vill, glömmer bort denna sidan hela tiden. Ida_sandstrom@live.se

Daliha9, förlåt att jag inte svarat på super länge :P Hur går det för dig? Trivs du i mammarollen?

Till min förlossning följer sambon med självklart, men jag funderar även på att ha med min mamma. Men jag är inte säker ännu. Tänker lite på ifall något går snett. Då vill inte bli lämnad ensam då likaväl som jag inte vill att sjukhuspersonal bara finns runt mitt barn, hänger du med på vad jag menar?

Hur fungerar amningen då? Kommit in i det ordentligt nu? Och hur sover lillen, är det en lugn en eller är det lite små kämpigt för dig?

2012-07-22
Bebis_
Bebis_

Barnmorskorna på förlossningen ska ju vara så pass utbildade att de ska lyssna på en, du har ju rätt att byta barnmorska om du skulle vilja så totalt kaos lär det nog inte bli. Jag skulle råda dig att ta med någon som du litar på, känner dig lugn med och som du kan snäsa av utan att personen i fråga skulle ta illa vid sig. 

Jag personligen ville inte ha med min mamma trots att hon väldigt gärna ville vara med, men jag vet att jag inte alltid kan vara lugn med henne och att hon kan ta illa vid sig om jag snäser av henne... Mannen min blev det självklara valet, han och ingen mer. 

 

Håll ut i väntan på bebis, det är mysigt, men stundtals jobbigt också, t ex, när man ska amma och är kissnödig och ingen är i närheten och kan hålla henne åt dig en stund utan du får gå på toa med antingen en bebis som gråter eller en lugn i famnen... 

Amningen går bra, var värre i början då hon inte tog bröstet rätt så jag fick sår på bröstvårtorna men med lite bröstvårtssalva och lite hjälp av en barnmorska på BB så lärde hon sig tag ordentligt och jag lärde mig hur jag ska kunna få henne att "sikta rätt". Sen är ju brösten väldigt mjölkstinna nu i början och mina har blivit hur stora som helst, men får hoppas på att det ger med sig snart. Men ullinlägg och amningstop (som en sportbh typ) är verkligen att rekommendera.

2012-07-09
Dahlia9
Dahlia9

Jag fyller 23 i år och väntar mitt andra barn :) och jag bor i Västmanland nära v-ås...

2012-07-08
anonym21
anonym21

Jätte grattis till dig!!

Läste din berättelse också, helt fantastiskt och det lät som att du fick allt stöd du behövde.

Det är jag lite rädd för att det ska vara total kaos och att ingen skulle lyssna på mig eller så. Därför är det skönt att få höra lite positiva berättelser också. Blev lite tårögd av att läsa det. Så glad för din skull! Får mig att börja längta ännu mer.

Skönt att hon är så pass lugn också, gud det måste vara så underbart för er nu. Och vad stolt du måste vara hihi. Tänk liksom bara på vad du lyckats med, det är du som skapat din lilla dotter, hon är en del av dig och din man. Fantastiskt är vad det är!

Nu är jag lite avis på dig också;) vill ha min bebis också!

Men hur går det att amma? Är det svårt/jobbigt?

2012-07-08
Bebis_
Bebis_

Bebis_ 

Hon kom ut den 1 juli klockan 17.45, har lagt upp en berättelse på min sida om du vill kika. 

Vi mår faktiskt oförskämt bra, jag mår toppen och är igång och orkar mycket, sover lite som hon gör, dvs mellan amningstillfällena, men hon är en väldigt lugn bebis så till och med min mamma blev chockad över hur lugn hon är. Hon gnäller lite när hon behöver ha bytt blöjan eller vill ha mat, hon gråter/skriker ytterst sällan vilket är skönt. 

Lär ju veta när något är fel också om hon plötsligt börjar gråta och skrika massor. :) 

Lägger nog upp lite bilder på min sötnos nu också om du vill kika :)

2012-07-08
Dahlia9
Dahlia9

LindaOrn, hehe ja jag förstår vad du menar, men det kanske är bra om man gör det :) Fast jag vet inte om jag vill sätta mig och läsa barnböcker för magen nu :P Även fast den sparkar och håller så att jag vet att den är med så känns det lite knäppt :P Och jag vill inte läsa högt ur mina böcker då jag bara läser sånna som handlar om mord och det ^^ Känns inte aktuellt för lillpuffen. :P

Jag har börjat fylla i en sån här "När jag var liten" bok som vi fick på våran baby shower :D Det är lite kul. Sen håller jag på och gör en egen med massa bilder på typ allt haha ^^ Lite roligt pyssel att hålla på med medans man väntar :P

2012-07-01
Bebis_
Bebis_

Dahlia9, ÅÅH vad härligt!! Har den kommit ut ännu? :D Du måste berätta sen när du orkar och har tid hur allt gick och hur du mår ja allt haha! Och självklart vad det är för en liten sötnos som kommer ut. Jag vet ju inte ifall ni har kollat könet eller inte :P

Jag blir helt till mig för din skull! jag hoppas verkligen att allt går jätte bra nu, shit vad kul...en liten bebis när som helst ju! :D Jag bara drömmer om att komma så pass långt nu. Och ärligt talat så drömmer jag väldigt ofta om det. Lika så hur jag får gå om kring med bebisen på bröstet och visa vårat nya hus sen även fast bebisar inte ser så långt i början så vill jag ändå berätta :P Haha jag är lite knäpp ^^

2012-07-01
Bebis_
Bebis_

NU SÅ! 
Vattnet gick vid halv sju imorse, låg i soffan och trodde bara det var nån konstig flytning så jag ställde mig upp och då jäklar rann det ner.
Eftersom bebis legat högt och så  fick jag lägga mig ner och ringa in till FL. Åkte in direkt och de har tagit CTG-kurva på bebisen. 
Har inte tillräckligt täta sammandragningar så vi fick snällt knata hem i regnet...  En påse med blöjor och underlägg har jag fått då jag fortfarande läcker fostervatten. 
Men nu är det inte långt bort, vi är inbokade för igångsättning på förlossningen klockan 7 imorgon om sammandragningarna inte blir tätare... Nu är längtan större än nånsin!

2012-06-30
Dahlia9
Dahlia9

Bebis_, Min graviditet i övrigt har varit ganska okej, har två spruckna revben som bebisen sparkade på i v 26, de läker ju inte förrän bebisen är ute så har ju konstant ont på höger sida men annars har det faktiskt varit väldigt bra.

Trots att min bebis inte sjunkit ner nu så orkar jag ändå vara igång och röra på mig och hålla på hemma. Har vänner som är avundsjuka på att jag är så pass rörlig och orkar mer än vad de gjorde sista månaden. Men det är väl bara min nattsömn som är lite dålig, men får jag sova nån timme mitt på dagen så är jag nöjd och glad. 

Sen vet jag hur drygt det är att vänta, har ju BF idag och ingen bebis... men men, förhoppningsvis kommer den ut i helgen eller till veckan eller nåt. Det är ju ganska mycket vadslagningar nu i släkten. Alla satsar pengar på när bebisen ska komma, men de har sagt att pengarna går till presenter till ungen så jag får väl hoppas på det ;)

2012-06-29
Dahlia9
Dahlia9

LindaOrn, visst var den söt?! ^^ hihi jag älskar den bilden, har ett bar andra också men just den där tok älskar jag verkligen. Nej vi vet inte könet och ska inte ta reda på det heller. Vi höll på och snackade om det fram och tillbaka men kom fram till att första barnet ska iallafall vara en överraskning, om det blir ett barn nr 2 som vi hoppas på så kanske vi tar reda på könet då.

I början var jag helt såld på att jag hade en liten flicka i magen, men nu vet jag inte längre. Jag hoppas inte på något speciellt kön heller båda är lika välkommna :D

Jag läste någonstans att man skulle läsa högt för magen redan nu och sen fortsätta med den boken när bebisen är ute. För att bebisen skulle typ känna sig trygg eller något. Gjorde du något sånt?

Jo jag är jätte glad för dem små sparkarna och att jag känner det redan nu som sagt. :D

2012-06-29
Bebis_
Bebis_

Dahlia9, Hej! Gud vad spännande, men det låter ändå som du sitter i en liten knivig situation. Får hoppas och hålla tummarna för att det löser sig och går jätte bra för dig. Stort lycka till!

Usch jag blir lagom avis när andra ska ha nu, jag vill också att min bebis ska kika ut. Men det är drygt 4 månader kvar för min del så det är bara att vänta. Hur har din graviditet varit annars då?

2012-06-29
Bebis_
Bebis_

Har inte varit med i tråden sen tidigare men aah... 
21 år gammal, bor i Umeå och har BF imorgon... ligger hemma och väntar otåligt på min lilla. Var på UL idag för misstänkt säte, men vår lilla har bestämt sig för att inte sjunka ner och fixera sig vilket gör att om vattnet går så blir jag sängliggandes och ska åka liggande in till FL så navelsträngen inte hamnar i kläm, känns inte så kul, men får hoppas på att hon vill fixera sig och komma ut snart! 

Har faktiskt fått otroligt bra bemötande från alla möjliga håll & kanter trots min ålder. Tror det kan ha att göra med att jag hann ta min examen från universitet för tre veckor sen och att jag och min karl varit ett par i många år så det var som ingen som blev förvånad... 
Var nog bara min storebror som reagerade konstigt, men han blev nog chockad och så, nu ringer han ofta och frågar om han är morbror än så det känns bra :)

2012-06-28
Dahlia9
Dahlia9

Cissi1992, Åh vad kul!! Hoppas du kommer att trivas med vagnen sen också :)

Jag har ingen i min gamla vänskapskrets som väntar barn nu vilket är lite synd, men har ju fått kontakt med några nya som tur är så att jag inte behöver vara helt själv ^^

ja det är fantastiskt med ultraljuden, fick du några fina bilder? Jag började känna typ som bubbel i magen runt v. 15- 16 men då hajade jag inte riktigt vad det var. Sen v.18 kom det som snärtar eller nervryckningar runt naveln och nu är det ordentliga slag och sparkar :D Det kanske redan är full gång i din mage bara det att du inte lagt märke till det ännu ;)

Äsch passa på att gå runt och titta i lugn och ro, det gör vi hela tiden. Man behöver ju inte alltid köpa men titta kan man alltid göra :D

2012-06-28
Bebis_
Bebis_

LindaOrn, Jo visst det är jag det haha ^^

Shit vad söta dem är!! och små haha, helt fantastiskt. Du lär vara grymt stolt :) Allt jag har och visa än så länge är en bild från ultraljudet, men snart så kan även jag lägga upp bilder på min bebis..om drygt 4 månader :P

Nej juste det blir ju trängre med två st, min lillapuff vevar och sparka för fullt hela tiden. Det skulle vara underbart om den var vaken samtidigt som mig, men icke.. Jag får sova några timmar då och då för redan nu gör vissa sparkar lite ont :-O

Tycker det är lite tidigt men det kanske ska vara så. Jag är ju glad för att jag känner något. Och antar att det är bra för bebisen att använda sina muskler ordentligt. En sak som jag dock funderar över är hur man ska tyda sparkarna. Den slår ju mer när jag gör vissa saker och då har jag funderat över ifall det kan vara så att bebisen gillar det jag gör eller inte.

2012-06-28
Bebis_
Bebis_

Jag har nu äntligen beställt min vagn :) Blev en emmaljunga fanns som bara en kvar och det var exakt den vi ville ha så då blev man ju som tvungen beställa den så det känns skönt :).

Jag har berättat det för alla nu idag faktiskt. Känns riktigt skönt att ha berättat det för alla min vänner nu :). Nej precis, ganska skönt har faktiskt några vänner som också är gravida fast dem bor en bit bort men det är skönt att ha fler som är gravida. Då kan man göra massa saker tillsammans sen när barnet har kommit :). Och vi får nästan barn samtidigt så blir roligt :).

Ul var helt fantiskt :). Skönt att få se den lilla fast det nu var sista gången man får se den förrens det är dags :(. Men tycker det är coolt hur mycket man kan se och hur dem ser allt. Det var riktigt skönt att höra att allt var bra och allt såg bra ut :). När kände du din första spark? Längtar tills jag kan känna min också, vill göra det nu. Vill verkligen gå på fler UL är en så fantastisk känsla men dock så blir de ju inte så :(.

Har även köpt en body som jag vart helt kär i, men dock tror jag resten av grejerna som vi ska köpa får vänta eftersom killen verkar tycka att det är för tiden att handla grejor än. Men men hoppas det blir snart längtar som himla mycket tills man ska gå i affärer och välja mellan alla kläder/leksaker :D

2012-06-27
Cissi1992
Cissi1992

LindaOrn, jag tror jag la till rätt nu på fb :P Var en bild där på två små sötnosar iallafall, men du kan ju skriva något så jag vet att det var rätt haha :P

Var dina pojkar bråkiga i magen?

2012-06-27
Bebis_
Bebis_

Cissi1992, jo det är jätte viktigt att man är nöjd :)

Så du har inte berättat för alla ännu? När hade du tänkt göra det egentligen? Jag tror det är skönare senare också att man har ett fåtal som man verkligen litar på istället :) Massa röjfester och sånt är ju ändå inte direkt aktuellt när man sitter med en liten bebbe i famnen :P

aaw hur gick det på ul då? Klart att det är underbart att se sitt lilla mirakel. Dock känner jag så mycket i magen nu mera så nu har jag inte samma behov av att gå på fler ul. Ibörjan när man inte kände något så ville man liksom försäkra sig om att det faktiskt var ett barn i magen och att allt var bra. Men nu blir jag på spöad dygnet runt av lillpuffen ^^

Igår fick även min sambo en riktigt stark spark när han skulle känna :P Det är så sjukt underbart! :D Lite jobbigt när man ska försöka sova dock men hellre det än att man inte hade någon säkerhet alls till att det faktiskt är bra med bebben.

2012-06-27
Bebis_
Bebis_

Jo emmaljunga vagnarna är tyvärr inte biliga men eftersom jag har bestämt mig att jag ska ha en sådan och alltid velat ha en sådan så får det bli en sådan. Jag lägger hellre ut lite mer pengar och blir nöjd än att man ska gå och känna sig onöjd, för en barnvagn kostar ju ändå ganska mycket pengar.

Det har du rätt i och man får ju alltid nya vänner. Jag har hellre få vänner som man verkligen bryr sig om än hundra vänner som man knappt känner och inte bryr sig om. Man får väll se när man gör det officiellt hur många som kommer stanna kvar och hur många som kommer att försvinna men jag tycker att de som försvinner kan man inte kalla för äkta vänner. För äkta vänner ska stå vid ens sida i vått och tort. Men det är iaf vad jag tycker.

Det är ju jättebra att du fått nya vänner och är jätteglad :). Det värsta skulle ju ända vara om dem är rena skiten nu och sedan sen när barnet är fött försöker komma tillbaka och ska vara snälla igen. OJOJ det skulle jag aldrig palla, tror inte jag skulle vara så glad då kan man ju säga.

Åh gud vad jag längtar tills vårt UL, vi ska ha det på onsdag. Även fast vi sett vårt barn 3 gånger så kan man aldrig få nog, det är ju så himla underbart. Oj vad jag längtar. Känns som det är evigheter tills det är UL men egentligen är det ju inte de. Får hoppas tiden tills UL går fort :D

2012-06-22
Cissi1992
Cissi1992

Vill du ha en emmaljunga så är det klart att du ska ha det!

Jag tyckte det kändes onödigt att betala så pass mycket för ett märke bara, men det är min åsikt och jag hittade ju en annan vagn som vägde upp mina krav. Hade jag inte hittat den hade det nog blivit en emmaljunga för det känner man iallafall till sen tidigare ^^

Dem som inte reagerade positivt till din nyhet ska du bara skita i! Du har gjort ett val nu och kan man inte vara glad för din skull så behöver dem inget säga heller. Så tycker jag.

Det fanns ju en del "vänner" som nästan försvann helt när jag gick ut med att jag var gravid. Som jag inte fick grattis av eller något. Men det kunde inte beröra mig mindre än vad det gjort. Jag har hittat nya vänner som väntar barn, jag har mina närmaste som står kvar och är super glada. Det är vad som betyder för mig.

Hellre att det är ett fåtal runt barnet men som faktiskt bryr sig än att det är jätte många som egentligen inte bryr sig!

2012-06-21
Bebis_
Bebis_

Usch vad tråkigt att du aldrig mer får börja jobba med det igen. Men är det verkligen så smart att börja jobba med det igen om de har sagt att du inte får det. Tänkte om det är för tugnt för kroppen och är viktigt att vara rädd om kroppen. Fast samtidigt vill man ju hålla på med det man gillar.

Vi har varit och kollat på Emmaljunga Mondial är en liten större vagn, som känns jättebra när man kör den och eftersom vi inte har bil så behöver man inte tänka på att den ska vara lätt att lyfta in i bilen och eftersom vi får barn i november så är de större vagnarna bättre för de är lättare att köra på vintern. Dock så gick den på 8200kr men då håller den ju från 0-3 år så det är ju värt det då. Men dock så finns det inte så många färger kvar på den eftersom det har slutat tillverka den och ska börja tillverka dem nya modellerna snart så vi har inte bestämt om vi ska vänta på dem eller om vi ska köpa den vagnen. 

Vi ska börja snart vi, vi vill inte heller vara ute i sista minuten. Så igår satta vi oss ner och skrev ner en lista på allting vi behövde och ja det blir ju en hel del grejer. Så igår var vi och kollade på babyskydd och lite så saker. Det är så himla gulligt att kolla på kläder till de små. Finns så himla mycket fint. Sen senare i sommar så ska vi fara till Ikea och då blir det väll shoppa en hel del grejer där också.

Jo jag tycker det är viktigt att bli nöjd och inte bara köpa för att man måste. Det ända som jag har varit bestämd över är vagnen för jag har alltid velat ha en emmaljunga så det märket kommer vagnen vara av. :) Vad har ni köpt för vagga som man måste beställa?

Oj, stackare :( Jag tror han förstår och tror säkert han vart jätteglad. Vad roligt att höra att alla vart så glada. För mig var det verkligen olika reaktioner. Min pappa vart jätteglad och började ringa runt till alla han kände och säger han ska bli morfar, medans min mamma vart knäpp tyst och har knappt sagt ett ord om det eller ja kan väll nämna det lite nu förtiden så det går väll framåt där iaf. Min brorsa han vart jätteglad medans min syrra ja vi pratar inte så mycker med varandra så vet ej vad hon tycker hon vart jätteförvånad när jag sa det och har sedan dess inte nämt det nå mer så ja, vet inte alls vad hon känner och tycker tyvärr :(. Dem flesta av mina kompisar tog det jättebra och vart jätteglada, eller ja alla utom en som själv fick barn när hon var ung som inte vart så glad för det är ju så dyrt att ha barn och det är verkligen inte lätt. Men är glad att alla andra fart så glada. Eller ja har väll inte precis sagt det till alla mina kompisar men har väll sagt det till dem närmsta om man säger så.

2012-06-21
Cissi1992
Cissi1992

LindaOrn, ja det är väl så att man förblir aningens orolig hur man än gör. Använder du fb? Tänkte om man kunde få se dina tvillingar :D Dem är ju inte så gamla ännu, och jag är lite nyfiken måste jag erkänna ^^

Hur har du tänkt att göra sen med dagis och sånt? Ska du separera dem eller ska de få gå tillsammans? :)

2012-06-21
Bebis_
Bebis_

Cissi1992, Vad skönt att det gick bra hos barnmorskan och att du inte behöver byta :) Hoppas att det blir ändring på dem så du slipper vara orolig.

Nepp, jag får aldrig mer jobba inom bygg. Det är för tungt för kroppen nu när jag blivit sjuk tydligen. Men "får" är snälla djur på Gotland, så vi får se ifall jag söker mig tillbaka sen ändå. Det finns ju bra pengar inom branchen och det är mitt intresse att bygga och skapa. Eller ja mitt största intresse är att armera och gjuta :P

Vi beställde en vagn som heter Grizzly, den kostade bara 5000kr och det kändes som ett rimligt pris, svart och vit är den. Super fin faktiskt och den är lätt att lyfta och köra och allt. Så vi är nöjda med den :) Hoppas bara att bebisen tycker om vagnen sen också haha annars blir det jobbigt. Men åk och känn efter jag fick det förklarat för mig att den ska vara lätt åt alla håll och kanter. Tex när du ska över en större kant så ska du inte behöva bryta ryggen när du lyfter i vagen utan det ska gå lätt och smidigt. :)

Vi började tidigt för att jag skulle ha något positivt att fokusera på istället för att jag blivit sjuk, sen måste jag planera allt mycket väl annars mår jag dåligt haha. Men även så resonerar vi som så att det är bättre att ge det lite tid än att behöva skaffa allt i sista minuten just för att då kanske du inte får var du vill ha.

Men det är ju bara att kika runt på alternativ nu, du har ju fortfarande tid :) Tänk på att du ska bli nöjd med allt bara så köp inte för att du kan eller måste utan tänk efter ^^ Det tycker jag iallafall. Jag var ganska bestämd i början på vad jag skulle ha till bebisen men nu är det bara två saker som är så det är vagnen och vaggan resten har jag ändrat :P

Min pappa dog förra året, så jag hann inte berätta personligen till honom men jag har lagt ultraljuds bilder vid graven och berättat så, så jag hoppas att han vet och att han är glad. Min mamma och mina bröder blev jätte glada för min skull ^^ Lika så mina vänner, dem tyckte att det var nästa lite på tiden att det hände ;) haha Hur reagerade dina då?

2012-06-21
Bebis_
Bebis_

Det gick bra hos vår nya barnmorska. Hon skulle kolla upp varför de inte hade ringt upp, hon tyckte det var jättekonstigt. För så ska det ju inte vara. Så vi ska inte byta för hon var riktigt bra.

Jo det är verkligen svårt att söka jobb nu och inte alls lätt att hitta jobb om man inte har utbildningen. Men vad tråkigt att du inte få gå tillbaka till dit andra jobb, men tror det är smartast att lyssna på sjukvården. Men kommer du senare att kunna jobba med det igen eller får du aldrig göra det igen?

Okej jag och min kille var och kollade på vagn idag. Men dock vet vi inte om vi ska besälla en nu eller om vi ska beställa efter att de har byt till 2013s åsmodeller. Vilken vagn beställde ni? Det finns så himla många vagnar att välja mellan :(. Åh vad mysigt att ni ska köpa hus, önskar att jag med kunde göra det snart. Men ska plugga klart först. Ni har hunnit skaffa ganska mycket måste jag säga. Jag har då inte hunnit skaffa någonting alls, känns som det är alldeles förtidigt för att skaffa alla saker men man vill inte heller skaffa alla saker i sista minuten. Så vi får väll se när vi börjar skaffa allting, men vi har iaf börjat spara pengar till allt vi ska köpa. Men vi har tur vi kommer få hjälp av både mina föräldrar och min sambos föräldrar att köpa saker. Och det känns rätt så skönt för det är ju en hel del pengar att länga ut.

Hur tog dina föräldrar det när du berättade det för dem och dina vänner?

2012-06-18
Cissi1992
Cissi1992

Får man jätte ont och har det jätte jobbigt tror jag att det kvittar att det är en spruta bara det lugnar ner det hela :P

Jag är mest orolig för att det ska påverka barnet på något negativt sätt, men samtidigt är det många som använder sig av det och det har inte hänt något speciellt efteråt vad jag hört iallafall.

Innan du fick dina, gick du  runt och oroade dig för typ allt och ingenting? Funderade du någon gång på ifall de kanske inte levde i magen längre?

Sånt oroar jag mig över, att bebisen inte ska leva.. Jag vet inte varför det blir så heller men jag kan inte bli av med rädslan :/ Är det bara jag som är grymt nojig och dann eller hade du såna funderingar också?

2012-06-17
Bebis_
Bebis_

LindaOrn, Okej :) Men vilket as till läkare jag hade nog fasen klappat till honom. Men det är jag det haha. Jag är ju väldigt rädd för sprutor så vill helst slippa, men det kanske är lika bra om det tar lång tid och gör super ont. Jag har inte en aning om hur det är så kan inte heller föreställa mig och typ förbereda heller.

Syrgas och lustgas är samma sak eller? För jag har bara hört om lustgas att man kan bli illamående osv så det låter inte så lockande det heller, tror att man har det tillräckligt jobbigt för stunden på förlossningen ändå. Om det inte är samma vad är det då för skillnad?

2012-06-17
Bebis_
Bebis_

Cissi1992, hej igen, usch då hoppas att du mår bättre nu igen då.

Hur gick det hos barnmorskan då? Kom ni fram till något eller ska ni byta?

Nej detta med att söka jobb är ingen höjdare alls, och sen får jag inte gå tillbaka till mitt gamla jobb för min läkare, det är för tungt nu när jag blivit sjuk :/ Fast jag vill tillbaka till bygget, älskar att bygga men samtidigt så måste man lyssna på sjukvården också. Men vi får se hur det blir, jag söker för fullt men får inga svar eftersom jag inte har utbildning inom något annat än som betongarbetare.

Vi har börjat handla till bebisen ja ^^ Vagga och vagn är beställd redan hihi Kläder har vi en massa nu så det ska vi inte köpa mer förrän vi vet könet :) Lite leksaker har vi köpt och fått och gossedjur och böcker så ja det som är kvar är lite små grejer. Nu ska vi även köpa hus så skötbord behöver vi inte för det har vi i nya tvättstugan, spjälsäng behöver vi inte förrän efter ett halv år då bebisen inte kan ligga i vaggan längre. Så ja, det är en hel del som ska inhandlas och jag måste planera allt så jag har börjat i god tid så att man inte står där sen helt tomhänt. Vi har även blöjor sen babyshowern hahah

Jag vet inte hur lång tid det tar att beställa vagn m.m men lägg en beställning hyffsat snart så är du ju säker på att du får den sen när det är dags :)

2012-06-17
Bebis_
Bebis_

Sorry om jag inte svarat på ett tag men har inte mått så bra :(. Och så har jag varit hemma hos mina föräldrar som bor en bra bit här ifrån så har därför inte kunnat svara på ett tag.

Men åh vad roligt att du haft din babyshower. Jag tycker också det är för att fira barnet att de har kommit till och att det ska komma till världen. Får väll se om jag kommer anordna någon eller inte. Just nu har jag iaf ingen ork till det. Är nog mycket med att försöka jobba och faktiskt bara orka med alla syslor man har hemma.

Jag ska till min barnmoska imorgon och ska då prata med henne om att det inte alls känns så bra att de aldrig ringer upp när man vill prata med dem. Så får väll se och om det inte bli bättre så får jag väll kanske byta MVC mottagning. För man vill ju ha en som svarar när man behöver dem och som man vet liksom gör det. 

Jag pluggar till förskollärare :) Usch det är inte alls roligt att söka jobb. Hoppas de snart behöver dig mer då så att du slipper söka ett nytt jobb för det är verkligen inte kul och inte alls lätt för den delen heller. Finns ju inte så många jobb lediga nu förtiden. Men dem du jobbade hos förut behöver inte dem anställa någon nu då? Tänkte nu när du inte är sjuk och så, så kanske det kan anställa dig ingen?

Har ni börjat skaffa in grejer för barnet än? Jag har börjat fundera hur lång tid det tar att beställa en vagn och när man måste göra det för att den ska hinna komma. Har även börjat tänka på när man ska börja köpa alla grejer för barnet för det är ju en hel del grejer man ska köpa.

2012-06-13
Cissi1992
Cissi1992

LindaOrn, usch jag förstår att det blev jobbigt för dig, men du försökte iallafall och det är huvudsaken :)

Jag måste få fråga om du klarade av hela förlossningen utan bedövning eller hur gjorde du?

Cinderelllan, jo visst vet jag vart det är ^^ Men shit, blir du inte orolig när du har så långt till närmaste BB? Självklart ska man fokusera på det positiva, jag har börjat känna lite i magen nu ÄNTLIGEN!! Och det är underbart, känns mer verkligt nu :D

2012-06-12
Bebis_
Bebis_

Ja jag har hört att man ska gå ner snabbt efter förlossningen, klarar du av att amma? Det är jag rädd för att jag inte kommer kunna göra. Har hört massa grejer om hur svårt det ska vara och hur ont det ska göra. Du står ju isf inför en dubbelt upp utmaning med två st.

Det sägs ju att killar ska vara lättare än flickor :P Får hoppas att det stämmer i ditt fall nu då. Jag vill iallafall ha två barn max tre ifall detta inte skrämmer mig för mycket :) Gör det de så får det förbli en :P

2012-06-08
Bebis_
Bebis_

12 kg var inte så mycket ändå, typ rätt normalt iallafall från vad jag har hört. Än så länge har jag stått stilla i vikt, jag hoppas att jag inte behöver gå upp så jätte mycket eftersom jag redan har lite att ta av så att säga :P

Men det måste ha varit skönt att du fick lite tid på dig mellan eller vad säger du själv? 

Hur ställer du dig till flera barn då? Två brukar ju vara det vanligaste och det skaffade du på en gång ;)

2012-06-07
Bebis_
Bebis_

LindaOrn, Shit, jag förstår att du fick dig en rejäl chock.

Jag trodde bara att det var två, fick för mig det att jag skulle ha två^^ Men det är som sagt konstaterat nu att vi väntar på ett litet busfrö :)

Hur var din graviditet då? Blev du super duper stor om magen eller hur fungerar det när det är tvillingar? Är dem lite mindre eller, du måste berätta för jag har alltid undrat. Lika så hur det blir på förlossningen, kom dem direkt efter varandra eller fick du tid på dig mellan?

Det är häftigt med tvillingar faktiskt, är dem lika? :D

haha jag har jätte mycket frågor till dig haha

2012-06-07
Bebis_
Bebis_

Cinderelllan, två timmar?! Shit, vart fasen bor du människa? :P Jag bor max 15 minuter ifrån Västerås BB ^^ Och jag är rädd för den tiden att det ska vara för mycket sen när det väl är dags :P

Men försök att inte brusa upp dig över kejsarsnitt heller, jag tror att dem är super duktiga idag så det är ingen fara :) Förklara för din pojkvän också att om det skulle hända och att du får svårt att knyta an till bebisen att han då uppmärksammar det och kanske kan hjälpa till, jag har hört att man ska försöka ta kontakt med en psykolog snabbt om man får såndär förlossnings depression.

Ja jag tror att två eller tre år är lagom, då hinner man som förälder njuta av bebis tiden med båda två också :D

2012-06-07
Bebis_
Bebis_

Jadå, jag hade min babyshower i Lördags, vilket är lite tidigt men det var skönt att ha det då. :) Man gör ju som man vill angående babyshower, vissa anser att det är girigt och att man bara vill ha massa saker. Personligen ser jag det som det första lilla kalaset för bebben, jag tycker att det ska firas att det blivit till, att det kommit till världen, dop och födelsedagar. Men folk gör ju som dem vill. Idag har jag städat i ordning lite här hemma och ställt alla saker vi fick på plats i barnrummet. Känns underbart:)

Oj ja då har du lite att fundera över, fast det behöver inte hända dig ju :) Själv vill jag ha 2 barn iallafall, om denna inte skrämmer vettet ur mig och förlossningen är alldelses för plågsam haha :P

Hmm, låter inge bra där med mödravården :/ Dem bör ju höra av sig, tänk om något skulle hända dig då och ingen vill svara?! När du väl får tag i dem tycker jag att du ska säga det till dem att du tycker det känns osäkert att det är så svårt att få tag på dem!

Vad pluggar du till? ^^ Jag skulle vilja utöka mitt arbete lite grann men där jag är nu finns det inget behov för tillfället så då måste jag söka något nytt och det finns fan inte :/ Hatar att behöva söka jobb. Jag hade ett as bra, sen blev jag sjuk i Januari och då ansåg dem att det blev för "osäkert" så dem kickade mig då, innan jag ens hunnit komma tillbaka :(

2012-06-06
Bebis_
Bebis_

Det tror jag verkligen du tyvärr har rätt i. Många vågar nog inte fara dit för är rädda att de ska bli utdömnda på en gång. Det är ju tur att de som får barn innan det är 20 iaf får gå i ung mamma grupper. Annars tror inte jag många av dem hade vågat vara med i någon föräldragrupp. Eller jag vet inte om det är så i hela landet med det är iaf så här uppe att får man barn när man är under 20 så är man med i ung mamma grupp.

Det tror jag du har rätt i, vissa tvingas växa upp mycket tidigare än andra. Jag önskar världen var rättvis så alla kunde växa upp och få samma chanser i livet. Dock så är det inte så.

Jag vet inte riktigt, när jag var liten var jag jättesäker på jag bara skulle ha ett för det var så hemskt att ha syskon. Nu är jag mer inne på 2-3 :). Hur många barn vill du ha? Men är även jätterädd för i min släkt är det vanligt på pappas sida att man får rematiskvärk när man får sitt andra barn och jag vill inte ha rematiskvärk. Så får se.

Okej, men det är ju bättre än ingenting. Jag jobbar bara extra eftersom jag egentligen pluggar. Och det är verkligen skönt att göra saker och inte bara sitta hemma. Det kände jag verkligen igår. Jag har varit hemma i 2-3 veckor för att jag mått jättedåligt men var så skönt igår att jobba och göra något istället för att vara hemma.

Jo det ska jag göra, men börjar bli väldigt less på själva hela mödravården. Eftersom jag ska ringa och ändra så vi ska fara dit nästa torsdag istället för på måndag. Så då ringer jag dit när de har öppet och skulle ringa upp 8:15. Men det har fortfarande inte ringt så de kommer inte ringa idag. Så då måste jag ringa imorgon men det kan jag inte för då jobbar jag. Så börjar bli less har blivit så två gånger nu att de inte ringar tillbaka. Och man kan inte gå dit heller för då säger det att man måste ringa. 

Jag har länge funderar på en sak, du kanske vet. Har man babyshower i Sverige eller är det bara i USA? Det verkar vara så himla trevligt när man ser det på film men har aldrig hört något om det i Sverige. Vet du?

2012-06-06
Cissi1992
Cissi1992

Haha, ja du kanske får bromsa lite grann så han också hinner med ;) Jag har dock den turen att skulle jag säga idag att jag vill gifta mig om en månad så skulle min bättre hälft inte ha några problem alls med det hehe ^^

I det här förhållandet är det jag som bromsar lite grann istället eftersom jag måste planera så förbannat :P Men det är väl det som gör att det fungerar så pass bra att man tar sig framåt mot nya steg i förhållandet men i en rimlig fart. En som driver och en som fixar haha ^^ Med ålderskillnaden har vi snackat fram och tillbaka. 2 till 3 år är väl vad vi tänkt oss, så man fortfarande kan leka med varandra men när man blir äldre så behöver man inte ha gemensamma vänner. Du då? :D

När dem stack fel så var det som sagt helt fruktansvärt, ilade ner i benen och upp i huvudet och smärtan går inte att en försöka återge. Men när narkosen gjorde det så kände jag bara hur det spände till av bedövningen. Sen när dem väl var inne i ryggen så kände jag absolut ingenting. Och om jag har förstått rätt så är det narkosen som kommer till förlossningen och gör det hela om man vill ha det. Så du behöver nog inte vara orolig, bara att du frågar vem som skulle utföra det isf och är det fel så kräver du att någon annan gör det. Dem ska ju lyssna på oss som ligger och har ont :P

Kejsarsnitt, ja du.. Det har jag tänkt mycket på. Det vill jag gärna slippa helt, har hört så mycket hemskt om det också, att man inte hinner förstå att man faktiskt "föder" ett barn. Att dem haft jätte svårt att knyta an till bebisen efteråt osv. Sen behöver väl inte det hända alla heller, men jag är inte så förtjust i att dem skulle skära upp magen på mig för att få ut bebisen. Men skulle det visa sig att det är enda utvägen så får det ju bli så, vill inte äventyra med bebisens liv heller. Men om jag får drömma fram min förlossning så är det naturligt och gärna att jag klarar av att hantera det själv och utan bedövning. Lustgas anser jag inte är så farligt iallafall. Men då är frågan om det hjälper också :P

Sen vill jag att det ska gå hyfsat fort, fast inte för fort så det typ sker i bilen eller något det vill jag inte :P Du då, är du rädd för kejsarsnitt?

2012-06-06
Bebis_
Bebis_

Cinderellan, självklart kan vi ses om du ska hit! :D Mejla mig på Ida_Sandstrom@live.se så kan vi byta nr och det.

Det är lite udda att ha bröllop och dop samtidigt, men det är två händelser som är fantastiska så varför inte slå ihop de och göra dagen totalt magisk :) Vad säger pojken din om det då?^^

Jag har bestämt mig så pass mycket att jag vill ha bröllopet så att mitt barn kan vara med :) Kanske att jag väntar på att jag fått nr 2 också, det får vi se hur plågsam förlossningen blir :P Jag tror det är bra om man utgår från att klara sig utan bedövning så mycket det går. Lustgasen är väl det som är minst jobbigast om man har svårt för sprutor så som jag ^^ Fast i Januari var jag tvungen att bli stucken  i ryggen så nu vet jag hur det är haha, inte kul alls men det gjorde inte så ont när rätt person gjorde det. Jag blev felstucken först och trodde jag skulle seriöst dö!! Men sen när narkosen gjorde det så var det klart innan jag ens visste det :P

aaaw, snart dags ändå! :D Shit jag blir helt till mig för din skull också haha, tror du att det blir på den dagen du är beräknad eller hur känns det? :D

2012-06-06
Bebis_
Bebis_

LindaOrn, Stort grattis till dig! :D

Hur känns det att ha tvillingar då, går allt bra för dig? Det är ju en extra att börja med ;)

Innan jag fick det konstaterat att det bara var en gullunge i magen på mig så var jag sten säker på att jag skulle få tvillingar, men ack så fel jag hade ^^

2012-06-06
Bebis_
Bebis_

Cissi1992, Jag tror också att det finns flera yngre eller ja runt våran ålder, däremot tror jag att många avstår att gå på föräldrargrupperna. Tyvärr :/ Förmodligen av samma anledning som vi är lite fundersamma. För det är aldrig kul att bli dömd.

Och åldern är känslig, vissa blir inte redo förrän dem är runt 30-35 bast medans andra är redo runt 20 års åldern. Jag tror att det beror på vad som hänt i ens liv också. Vissa tvingas ju bli vuxna tidigt och andra inte.

Jag måste fråga dig, hur många barn har du planerat att skaffa? :D

Jag jobbar bara 25% just nu. Så det är inga pengar alls i det eftersom jag är sjukskriven resten. Men det är skönt att ha något att göra istället för att bara vara hemma. :)

Du får berätta hur din nya bm var sen också! :)

2012-06-06
Bebis_
Bebis_

Det var ju tur att ni fick byta. Jag tycker det är jätteviktigt att ha en bra bm som man verkligen kan prata med och som man kan ställa frågor och få ett bra svar. Men det var ju jättetur att ni fick en bra bm nu som verkligen kan svara på era frågor för det är det jag tycker att dem ska kunna göra. Är ju viktigt att få svar på frågorna. Vår bm sa mest bara att man inte ska googla sig fram svar för då kan man få dem hemskaste svaren. Men får hoppas vår nya som vi ska få är bra. Men det får vi se nästa vecka :).

Hoppas verkligen det går bra på föräldragruppsmöterna och att det inte blir så att du är yngst. För det känns ju hemskt om man ska behöva söka alla svaren man har på internet eller läsa sig till det bara för att man var yngst i föräldragruppen och de inte tyckte man passade in där. Men så hoppas jag verkligen inte de blir. Men man borde ju inte vara den enda där som iaf är någorlunda ung det borde ju finns fler som är i ungefär samma ålder. 

Illamåendet är verkligen inte kul. Hoppas det snart gå över för dig och att du slipper må illa något  mer. Men jag tycker verkligen att om det inte blir bättre att du ska fara in, för det brukar verkligen hjälpa iaf för mig och hoppas det gör det för dig med då :). Jag ska också börja jobba, eller jag börjar imorgon. Men jag jobbar dock inte alla dagar utan bara 1-3 dagar i veckan får hoppas det går bra. Men jobbar inte heller så länge så slipper det att jag måste äta lunch där får det är väll de jag gruvade mig mest för :/ Hoppas det går bra för dig att börja jobba igen. Jag fick ett tips från sjukhuset att innan man stiger upp så ska man bara äta något litet i sängen. Det kanske funkar för dig tänkte jag om du vill pröva :)

2012-06-04
Cissi1992
Cissi1992

Vi fick också byta bm. Den första vi hade var verkligen ingenting att hänga i julgranen må jag säga. Man har ju tusen frågor om allt och ingenting nu, allt är ju jätte nytt för en och svaren jag fick av henne var "Men nu är det så att du är gravid". Jag visste ju redan att jag var gravid det jag däremot inte förstod var vad vissa saker innebar men det var totalt noll respons från henne. Så efter att vi hade varit där var vi både lagom pissta, så där ska inte ett första besök hos en bm vara. Så jag bytte direkt.

Jag hade konstant ont i magen i början, vilket jag kände oro över. Så jag ringde till specialist mödravården och fick hjälpa av dem istället tills jag hade fått en ny bm. Första mötet med henne var helt annorlunda. Vi satt och snackade om allt och hon svarade på mina frågor utan problem även fast dem inte är relevanta ännu. Det är så det ska vara tycker jag iallafall.

Vi ska ge föräldragruppen en chans iallafall, men skulle det vara så att jag är yngst och blir åt sidosatt för det då hoppar jag av direkt. Jag är där för att lära mig och förbereda mig, ska då folk se ner på mig pga ålder så tar jag nog och läser mig till det. Fast egentligen är det också fel, man ska inte behöva gå undan, jag dömmer inte dem som är äldre utan jag tycker mer att det är kul att vi väntar barn. Men jag hoppas att verkligen att det kommer finnas någon runt min ålder iallafall, för jag ser fram emot det där.

illamåendet kommer och går lite under dagen nu, morgon och kväll är absolut värst för mig. Men under dagen kan det komma när jag har ätit osv att det typ smakar jätte illa i munnen på mig efteråt och ja.. det är lite underligt. Men jag har börjar jobba nu igen så ska försöka hålla ut lite, men ger det sig absolut inte så blir det dropp. För min sambo vill inte se mig dålig, han kan ju inte hjälpa på något vis heller och jag kan inte förbättra situationen heller. Det är knepigt det här :P

2012-06-04
Bebis_
Bebis_

Mår du illa hela dagen eller bara på morgonen? Jag tycker om du mår dåligt att du ska åka in och få dropp det brukar hjälpa väldigt mycket. Och sjuksköterskorna brukar vara riktigt snälla och ha förståelse för att man inte alls gillar det. Men första gången du åker in på dropp brukar dem göra ett ultraljud för att kolla så allt är okej med bebisen iaf så gjorde dem det första gången jag åkte in. Jag tycker du ska åka in fast du inte gillar det, de brukar vara värt för senare mår man bättre.

Jo det är inte alls så kul att ha det så och det känns verkligen som tiden går jätte sakta när man mår dåligt hela tiden. Men man får ju ut något underbart av det senare :)

Jo men det känns inte alls som det är så himla längt kvar faktiskt eftersom det händer så många roliga saker nu i Juni så går tiden mycker fortare. Får bara hoppas man mår tillräckligt bra för att kunna fara på alla saker som händer nu i Juni :). Jo det är lite sund att man bara i vanligt viss har 1 ultraljud det tycker jag är riktigt synd. Jag är glad för jag redan har gjort ultraljud för var jätte rädd att de skulle ha hänt nått förre jag gjorde det. För det var två av mina kompisar som pratade om deras jobbiga missfall just då :/.

Oj det var ganska länge kvar innan ni ska dit :/. Vi pratade med vår bm eller ja vår föra bm, vi ska få en ny nästa vecka för den vi hade var bara vikare. Men vi pratade om det på vårt möte och jag tycker det låter som en riktigt bra grej att gå på. Och min sambo tycker också det, så vi ska gå på det. Jag är också en som ska förbereda mig och gärna veta allt innan. 

Jo det känns riktigt bra att få träffa andra som ska bli mammor och få prata om hur det känner och så. Men skulle inte kännas så bra om man var yngst för brukar inte alls vara så populärt bland andra mammor så får hoppas man är i ganska samma ålder. Men jag tror att vi skulle gå i föräldragrupp när jag är i vecka 22 eller något liknande så vår föra bm. Men nu hoppas jag bara att vi får en bra bm för den förra vi hade var inte alls så bra och var jätte vimsig.

2012-06-03
Cissi1992
Cissi1992

Cinderelllan, Igår hade vi babyshowern och det vart kanon! Helt underbart faktiskt, hade jätte kul och vi fick massvis med presenter haha. Så lilla bebisen är redan bortskämd ^^ Byrån som jag har till kläder för lillen har bara en tom låda kvar nu :D

Dock hade vi inget trevligt väder men vi stod under tak och grillade och käkade massa gott, hade ett par lekar/tävlingar som pågick hela kvällen och ja jag kan inte säga annat än att jag är super nöjd och jätte tacksam över familj och vänner, min sambo känner likadant. Vi fick en jätte fin tårta också där det stod våra namn och ett hjärta mellan och under satt en tårtdekoration av en bebis och sen stod det "Baby" ;) Jätte gulligt tyckte jag.

Det blev bättre än vad jag hade förväntat mig faktiskt :D Längtar till nästa tillställning för bebben nu där jag får fixa, och det blir väl dopet för till födseln brukar man väl inte ha något speciellt för folk?

 

Det är bra att du håller dig lugn och läser på lite. Hur ställer du dig till bedövning då? Funderat något på sånt? Jag har ju hört att man kan få föda i vatten och tycker det låter lite intressant men jag har inte läst så mycket mer om hur omständigt det skulle vara eller så :P Jag hoppas iallafall att  man kommer kunna lita på personalen på förlossningen och att dem verkligen gör allt dem kan för att det ska vara så bekvämt som möjligt för en. Och lugnt! Jag tror det kan vara ganska viktigt att det är hyfsat lugnt runt en. Men vad vet jag ^^ absolut ingenting. Du skulle ju ha före mig så du måste berätta allt sen ;) Om du vill dela med dig av det vill säga.

2012-06-03
Bebis_
Bebis_

Cissi1992, Det är jätte bra att du faktiskt tar dig till sjukhuset och får dropp, om du känner att det hjälper. Jag avstod som sagt och tog illa mående tabletter istället. Men det börjar luta ut att jag faktiskt får ta mig i kragen och pröva dropp. För nu även fast jag tar tabletten på morgonen så mår jag illa ändå :/

Det är lite synd när det ska vara så där men samtidigt så kommer vi få ut något helt underbart av det. Men det känns som att tiden går väldigt sakta när man mår illa och är trött jämt :P

Där med ultraljudet så har du en stund kvar innan det är, men det går nog snabbt ändå :) Jag frågade min bm för ett tag sen om det skulle bli fler ultraljud, men hon sa att man försöker undvika det så länge inget tyder på att det är fel. Det svaret vet jag inte ifall jag blev så glad för. Jag vill ju se bebben och få veta att allt växer som det ska osv att den rör sig och ja du vet.

Sen har jag och min sambo sagt ja till sån här föräldrargrupp, men det var inte heller förrän i Augusti. Tyckte jag var lite sent. Fast jag är en sån som måste planera super mycket och förbereda mig så jag hade väl gärna börjat redan nu. Jag tror iallafall att det kan vara bara att träffa andra som väntar barn, för att snacka lite. Men jag vet inte det kanske bara blir katastrof, jag kanske är yngst i gruppen dessutom och det brukar inte vara populärt. Ska ni gå på föräldrargrupper?

2012-06-03
Bebis_
Bebis_

Det var just på power meet jag skulle på :) Jag gillar bilar och tycker det är intressant :)

Jag har haft ont i ryggen och sen så är jag trött hela tiden. Usch vad jobbigt att inte kunna sova, men jag känner igen det. Men jag sommar som tur om efter att jag har varit på toa. Det är inte kul att vara förkyld, hoppas att det går över snart. Så du slipper det.

Åh vad gulligt :) Längtar så himla mycket tills jag ska på mitt. Jag har mitt den 27 juni så det är ett litet tag kvar dock :/. Men jag har redan varit på två ultraljud eftersom jag har haft så problem med att behålla maten så vill dem kolla så att allt verkar vara bra. Och som tur så har allting varit bra :). Det är riktigt gullig när man få se bebisen :)

Än så länge har jag varit på dropp 3 gånger, men blir dock mitt 4 imorgon. Jag hatar verkligen sjukhus och är verkligen livrädd för sjukhus. Och är jätte rädd för nålar så gruvar mig inför varje gång jag ska dit. Men bättre att åka in än att må dålig och det är både bättre för mig och för bebisen. Så när jag åker in tänker jag att det är för bebisen skull och ja för det mesta blir jag tvingad dit. Av antingen min partner eller mina föräldrar. Så brukar oftast inte ha något val...

2012-05-31
Cissi1992
Cissi1992

Nej men då får du komma hit nu då, fan vi har ju power meet ;) haha Om bilar intresserar en.

Har du fått några andra problem då? Typ ont i ryggen eller så? Täppt i näsan kanske, det har jag varit bra länge nu men det kan tydligen också hända. Sen har jag lite svårt att sova för jag måste upp och kissa hela tiden :/

Jo det där med hur bra alla andra haft det har jag också fått höra, man känner sig lite smått värdelös då faktiskt. Jag var ju på rutin ultraljudet igår, gud vad underbart det var att få se lillen :D Låg och sparkade som tusan och typ sträckte sig. Blev lite tårögd när hon zoomade in på hjärtat som slog så jämnt och fint. Tänk att det där lilla hjärtat ska slå i jätte jätte många år till och det är jag som skapat det :D

 

När ska du på rutin ultraljudet då? :D

Hur många gånger har du fått dropp? Jag vågade aldrig testa det, jag kör på tabletterna istället. Är lite små skraj för sjukhuset faktiskt.

2012-05-31
Bebis_
Bebis_

Vad skönt att höra att du mår bättre nu och får behålla maten :)
Själv har jag också fått tabletter mot illa måendet, men mitt illa mående kommer i intervaller så när jag väll får det så hjälper tyvärr inte tabletterna för mig. Jag känner igen hur du beskriver att man inte orkar något, för det gör inte jag heller när jag får mitt illa mående och man inte får behålla något alls. Det är bara jobbigt att gå runt i vår lilla lägenhet.
Men efter att jag har varit in på sjukhuset och fått dropp så brukar mitt illa mående gå över som tur är.

Vad skönt att höra att bebisen sitter fast ordentligt när man mår illa. Det var ju en riktigt bra sak :) Du är inte ensam som trott det bara var du som var klen och vek de trodde jag med. Har fått höra från alla man känner hur bra deras graviditet var och de mådde aldrig dåligt. Så började tro det var något fel på mig, men skönt att höra andra och förstå att de är fel än man själv ;).

Haha det är ju bra att du har varit i Umeå :) Jag har aldrig varit i västerås men jag skulle dit förra året men det blev inte så :/

2012-05-31
Cissi1992
Cissi1992

Nej jag känner inte så mycket av bebisen än :/ Längtar tills jag gör det. Vad läskigt att man kan känna en fot eller ben, fast ganska ballt också :D Det där med att få sparkar i revbenen är jag livrädd för, jag har nämligen två brutna så bara jag råka ligga lite fel så gör det super ont. Får se hur det kommer att gå när bebisen sätter igång så där ^^

 

Nu börjar det dra ihop sig till rutin ultraljudet, jag längtar super mycket men börjar ändå bli nervös, ifall något är fel och så. Men såna tankar kanske stannar kvar tills man sitter med bebben i sin famn och verkligen ser att allt gick faktiskt bra :D

Sen har jag börjat läsa och funderat mycket kring just förlossning, vet inte varför men jag känner mig lite små rädd inför det. Det är verkligen en JÄTTE grej, och det kan gå hur bra som helst  men samtidigt kan det gå hur fel som helst. Är det något ni funderar på också och kanske är lite oroliga?

 

Hej Cissi1992, tack och grattis till dig också!

Jag har jätte problem med illamåendet, men har fått tabletter som jag tar på morgonen innan jag stiger upp ordentligt. Om jag inte tar dem mår jag illa hela dagen, blir som en zombie eftersom jag inte får behålla något.

Men jag har faktiskt fått veta en positiv sak med illamåendet nu, att om man mår väldigt illa så tyder det på att bebisen sitter fast ordentligt alltså att risken för missfall är mindre då :D Personligen blev jag super glad när jag hörde det. Blir lättad när jag får höra att andra har det jobbigt med illamåendet också, funderade länge på ifall det var jag som var klen och vek eller om det var något större fel på mig :P

Inte för att jag vill att någon ska må illa men det är lite skönt att veta att man inte är ensam iallafall. :) I Umeå har jag varit en gång när jag var liten ^^ Minns inte mycket av det men jag vet att jag varit där haha.

2012-05-30
Bebis_
Bebis_

Grattis och hoppas allt går bra :)

 

Jag är också 20 år och väntar mitt första barn. Är just nu i vecka 15.

Dock så bor jag en bit bort, bor i Umeå :)

Har läst att du också mår illa, då är vi två :/ Mår du bara illa på morgonen eller mår du illa hela dagen?

2012-05-29
Cissi1992
Cissi1992

Tack så mycket, jag hoppas också att det blir lyckat på babyshowern, ser det som de absolut första jag får fixa till min bebbe :D Men sen då, dop och födelsedagar osv hihi kommer bli mycket man får fixa med sen som tur är. Jag älskar att hålla på.

Jodå, idag blir det blöjköp för första gången och lite små leksaker att pryda tårtan och borden med ^^ Tror att det kan bli lite kul om det är lite "barnsligt" runt om.

Vi såg bebben nu i v.13 för vi bestämde oss för att göra ett KUB test. Vilket kom tillbaka super fint. Men jag ville ha det gjort för att vara säker. Då fick vi även själva ultraljuds undersökningen på DVD så den ska jag visa på babyshowern :D När den ligger och sparkar hej vilt.

Varför var du inne på ett extra ultraljud i onsdags då? Hade det hänt något?

Det är fortfarande ganska suddigt och svårt att avgöra allt på bebisen i v.17 va?

Tänk dig dem små händerna sen då när den kommer ut, och dessa pytte små fötter! Är helt kär i alla dessa små strumpor ^^ Så gulligt. Rätt sjukt att en människa kan vara så liten och bli så stor sen.

Ja passa på att njuta av magen din ^^ Känner du bebisen mycket? Samtidigt har du det absolut bästa framför dig. Jag blir liksom rörd bara jag tänker på att få hålla min bebis som jag har skapat själv. En liten minime haha :D

2012-05-25
Bebis_
Bebis_

Ja det är helt underbart att fixa till bebisen, jag ska ha/få en babyshower också snart som vi håller på att planera för fulla muggar. Och igår blev det bestämt att jag och en vän ska ge oss på att göra en blöjtårta, så jag ska få köpa blöjor för första gången nu också haha ^^

Även en sån grej känns speciellt. Och jag skiner upp när jag tänker på att det är jag som ska få äran att ta hand om ett litet charmtroll. Det kommer bli mitt ansvar att se till att bebben har allt den behöver och mår bra. Det är helt fantastiskt! Men det är så mycket jag vill köpa redan nu, kläder, leksaker, saker till rummet osv men man kanske ska vänta lite grann med allt sånt.

Nu är det bara en vecka kvar till rutinultraljudet! :D Längtar så enormt efter att få se mitt busfrö. Jag känner ingenting ännu :/ mer än illa mående dåra. Men ingenting i magen än. Vet inte hur lång tid det ska ta heller. Kan tänka mig att det måste vara underbart och att det blir verkligt då. För än så länge tycker jag att känns lite som en dröm faktiskt eller hur man ska förklara det. Jag vet att det ska ske men har ändå inte riktigt hajat det.

Jag har hört att tiden ska gå väldigt fort sen när magen väl börjat komma och det. Har du en stor och mysig mage nu?^^ Lika så att illamåendet kan komma och gå genom hela graviditeten. Mitt verkar stanna hela tiden dock men så får det väl vara då, huvudsaken är att jag får min lilla bebis sen bara :D

2012-05-24
Bebis_
Bebis_

Hej Julia, det gör inget att du bor i halmstad man kan ändå prata ^^

Tack så mycket och grattis till dig också! Då ligger du en vecka före mig :D

Jag har väldiga problem med illamående fortfarande, denna dag började inte så trevligt :/ Men hur är det för dig i graviditeten?

2012-05-23
Bebis_
Bebis_

Hej, nej precis, det var just därför jag blev lite skraj för jag vill inte gå upp 25 kg nu bara för att jag är gravid. Jag har redan lite hull att bära på och det räcker :P

Runt 10 kg kan jag tycka borde duga. Håller med om att det inte känns bra att gå hungrig, men det känns inte heller bra att äta för två st. För jag kan inte det. Nu mera äter jag mindre portioner men oftare, annars mår jag dåligt.

Sen har jag bytt bm nu, det kändes inget bra med henne. Hennes svar på alla mina frågor var väldigt konstiga och nu när det är mitt första så har jag tusentals frågor och vill gärna ha seriösa svar. Fast jag har kommit på att dem bästa att fråga är andra mammor och gravida istället för en bm ^^ Då får man ärliga och raka svar så som jag vill ha det.

2012-05-22
Bebis_
Bebis_

Hej! Hittade hit av ren nyfikenhet, och såg att din bm sagt att man "måste" gå upp 25 kg? Vad är det för märklig bm du har? Hehe. Jag gick upp 11 kg, och det var i princip "perfekt" enligt min bm.

Finns ingen anledning att sträva efter att gå upp en massa. Däremot skall man äta nyttigt, och jag som kunde slarva med maten innan såg till att jag faktiskt tog den där kvällsmackan osv. Även fast bebisen i magen tar det den behöver kändes det inte bra att gå hungrig. Kändes som den lilla också var hungrig då. Haha. :)

2012-05-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Usch, vad jag är dålig på att logga in här. Försöka göra en ändring på det.

Karou, som sagt man behöver inte bo nära för att kunna prata. Jag tycker det är jätte kul att prata med andra i samma sits och få veta hur dem har det osv, kanske få och dela med sig av lite tips. Allt är så himla unikt i en graviditet så det är roligt att få höra andras historier. Dock är jag dålig på att logga in här så föredrar personligen mejl :P

Cinderelllan, gud vad skönt att du slapp gå upp så extremt mycket i vikt, lätt att få bort det sen ^^ bara två månader kvar, oj oj det är ingenting ju! Så spännande. Har du alla saker färdigt hemma redan då eller väntar du till absolut sista sekunden?

Jag och min sambo var och bokade vagn och vagga i helgen och det kändes så enormt underbart. Kom verkligen upp för en då att det verkligen ska ske på riktigt. Finns inte ord för hur mycket jag längtar till Oktober då vårat lilla busfrö ska komma :D

Mitt illamående är fortfarande kvar dock, men har pratat med flera som har eller haft illamående jätte länge, så jag känner mig inte lika klen längre. Också därför jag gärna vill prata med andra just för att jag är väldigt nojig av mig och är jätte rädd för att det ska vara något fel. Skönt att få höra från andra som förstår på ett annat sätt att det kanske inte är så farligt ibland.

2012-05-21
Bebis_
Bebis_

Aw så härligt, jag längtar som tusan tills min mage börjar ta form. Syns ingenting än men jag är ju bara i v. 15 :P

Mitt illamående är fortfarande kvar, funderar på att ta dropp på sjukhuset som då kanske kunde hjälpa till det att vända det hela. Nu får jag starta dagarna med illamående tablett men det känns inte helt rätt det heller. Har du gått upp mycket i vikt av din graviditet? (Du behöver inte svara på den frågan om du absolut inte vill)

Men jag är lite nyfiken på om man verkligen måste gå upp 25 kg som min barnmorska sa. Tycker att det känns lite väl mycket, men jag vet inte.

2012-05-09
Bebis_
Bebis_

Hej cinderelllan tack och grattis till dig också :D Hur långt gången är du?

Med mig är det ganska bra, lite problem med illamåendet bara haha, du själv då? Gör inget att du inte är från Västerås man kan alltid prata ändå :)

 

Tack så mycket anneli20 snällt sagt, med din sista mening antar jag att du har barn själv idag? :)

2012-04-23
Bebis_
Bebis_

Hej joliisb, grattis till bebben ^^ gick allt bra för dig under hela graviditeten?

 

Jika686, jag vet inte än hur många ultraljud jag ska göra faktiskt, än så länge har det varit tre och jag är bara i v.12. Men har fått gå ofta nu när jag inte mått så bra och dem har velat kolla så att allt ser bra ut. Vilket det gjorde som tur var ^^

2012-04-21
Bebis_
Bebis_

Ja visst rörde bebisen på sig. Den låg och boxade och sparkade hej vilt omkring sig hihi. Så fort hon tryckte lite på magen så vände sig bebisen mot oss typ som om den tittade tillbaka på oss. Fick jätte fina bilder på bebben :-D det var så skönt att få det bekräftat att allt såg bra ut med den. Till skillnad från mig :-P blev erbjuden att bli inlagd för att få näring, men jag vill hoppas på att det ger sig snart. Nu är det en månad till nästa ultraljud :-D

2012-04-21
Bebis_
Bebis_

Du kanske skulle nappat på näringserbjudandet, det kan ju hjälpa att påskynda processen att bli bättre. Har du en bättre grund att stå på kanske du inte mår lika illa och då blir det ju lite enklare att äta?

Visst är det skönt att se den lill* röra sig, det blir lite mer verkligt!

2012-04-20
Yrwen
Yrwen

Ja visst rörde bebisen på sig. Den låg och boxade och sparkade hej vilt omkring sig hihi. Så fort hon tryckte lite på magen så vände sig bebisen mot oss typ som om den tittade tillbaka på oss. Fick jätte fina bilder på bebben :-D det var så skönt att få det bekräftat att allt såg bra ut med den. Till skillnad från mig :-P blev erbjuden att bli inlagd för att få näring, men jag vill hoppas på att det ger sig snart. Nu är det en månad till nästa ultraljud :-D

2012-04-19
Bebis_
Bebis_

Det var ingenting hon sa till mig iaf, så jag tror att det inte spelar någon roll.

Jag såg bebisen röra sig väldigt mycket, både med dottern och det tidiga ul jag gjorde i v12 denna gång, och det finns faktiskt en hel del där barnet vinkat eller gett fingret ;)

Jag kan nästan garantera att barnet kommer röra sig, men det är ganska vanligt att man itne känner så mycket vid första barnet. Dottern va inte still en sekund och jag kände typ 1 spark under hela ul...

Det är bara fråga på, finns alltid någon som kan komma med idéer.

2012-04-18
Yrwen
Yrwen

Åh jag som älskar tonfisk på burk ^^ spelar det någon roll ifall det är i vatten eller olja?

Men jag måste tacka för alla tips och råd som jag får här, guld värt! Känner mig faktiskt inte lika orolig över en del saker, just nu längtar jag helt otroligt mycket till i morgon för då bär det av mot ultraljud!! :D Skulle vara ballt om man såg bebisen röra sig eller något typ vinka :D

2012-04-17
Bebis_
Bebis_

Du kan äta all odlad fisk, just torsk och lax är det ingen fara med, fortsätt med det du. Anledningen till att du går ne ri vikt kan jag ju inte svara på, men om du äter mindre än innan så är det klart en bidragande orsak men det kommer säkert att vända en vacker dag ;)

På livsmedelsverkets hemsida finns ju en utförlig lista, finns en app för iaf Android, som har en förenklad lista. Tonfisk som inte är på burk ska man undvika :(

Äter du bara frukt som mellanmål? Testa ät tonfisk på burk, makrill på burk, keso för att göra det lite matigare och mer proteinrikt, det kan hjälpa dig lite.

Det är jättebra att du bytt bort läsken, för mig kom det automatiskt iom magsjukan, jag som aldrig varit någon vattendrickare dricker nästan bara vatten nu :) Inget ont som inte för något gott med sig.

2012-04-17
Yrwen
Yrwen

Nja alltså jag får i mig mat, och äter väldigt mycket frukt fast jag får i mig mindre än vad jag brukade äta. Sen drack jag väldigt mycket läsk innan och det slutade jag tvärt med nu för jag tänkte att det inte kunde vara speciellt bra för barnet.

Så det kanske är därför jag går ner i vikt, men man blir lite fundersam eftersom man ska gå upp i vikt. Sen äter jag mycket torsk och lax, läste på någon sida att just dem två inte var farliga, eller ska man passa sig för fisk ändå?

2012-04-17
Bebis_
Bebis_

nej, barnet tar den näring den behöver, det är i första hand du/din kropp som blir lidande av näringsbristen. Jag åt extremt stora mängder med dottern, men jag åt bara tills jag var mätt, försökte inte tvinga i mig nåt. Åt vi på Max kunsde jag lätt äta 2 mål själv och gå därifrån med hungern bara stillad, alltså inte mätt. Så jag har varit i kontakt med dietist denna vända men hon sa att jag äter ju en bra, varierad kost. Jag skulle inte låta det gå mer än 3 timamr mellan målen och försökte äta matigare mellanmål, det kanske kunde göra så att jag inte så stora mål till huvudmålen. Och att jag bara tog en omgång, inte en massa extra omgångar som man lätt kan göra om det är gott.

Och mår du mycket illa i början så är ju maten ett litet bekymmer, men se till att det du faktiskt får i dig är mat med stort näringsinnehåll, så du itne bara äter tomma kalorier. Tror absolut inte att du behöver oroa dig.

2012-04-17
Yrwen
Yrwen

Shit vad jag lär mig nya saker här :D Haha

Men är det något specielt som avgör om barnet blir stort, alltså typ om man äter mycker eller sånt. Det kanske är en jätte dum fråga men jag måste ställa den, för imorse vägde jag mig igen och jag går bara ner i vikt och tänkte då nu ifall det kanske gör så att mitt barn blir litet?

2012-04-17
Bebis_
Bebis_

Min dotter föddes i v 38+6 och vägde 4390g.... Det kan vara en större risk när barnen blir så pass stora så de skulle göra en beräkning av hur stort barnet är/blir och beräknas det bli större än 4,5 kg så får vi se vad som händer, de kan ju göra hinnsvepningar och ta hål på hinnorna, men då måste livmodertappen vara mogen. Det är ingen riktig igångsättning men det kan påskynda processen.

Dessutom så fick jag en blodpropp i ena benet och lungemboli som komplikation, vilket gör att jag går på blodförtunnande och kommer så göra fram till förlossningen, vilket i sig är en risk.

Jag är inte orolig, men jag vill vara förberedd, speciellt då det är väldigt vanligt att barnen blir större efter första, så nästan räknar jag med att passera 4,5 kg.

2012-04-17
Yrwen
Yrwen

Varför sättas igång då, finns det några risker om barnet väger mer än 4,5 kg?

2012-04-17
Bebis_
Bebis_

Oroa dig inte för förlossningen, det kommer att gå suveränt! Det är faktiskt itne så farligt som man kan tro, jag visste att jag bar ett stort barn (högre SFmnått och en känsla jag hade) så jag var inställd på det, men det var inga problem att klämma ut en unge modell större ;)

Ja, det är fruktansvärt att grunda en abort på att barnet har "fel" kön, det är ju skillnad om barnet skulle ha allvarliga missbildningar då kan det ju kännas mer "rätt" men i mina ögon så är det ju ett otroligt stort och tufft beslut fatta.

Denna gång ha rjag begärt tillväxtul (görs v 36/37) för att göra en beräkning om barnet är stort (över 4,5 kg) så kommer det att diskuteras igångsättning. De vill helst inte sätta igång, men det fanns lite annat de kunde testa om livmodertappen var mogen och så.

2012-04-17
Yrwen
Yrwen

Det där med aborterna är ju hemskt, det är sjukt hur vissa resonerar. Jag var helt sjukt livrädd för att det skulle ha hänt mitt barn något eftersom jag var i London med min sambo och drack en del i tre dagar och sen visade det sig att vi hade sällskap på den resan men som jätte jätte liten. Då funderade jag på att kolla om det var något fel och pratade med dem på specialist mödravården och man kan ju kolla sjukdomar och missbildningar men ville helst inte göra det på mig i och med att jag är så ung och det skulle tydligen näst intill vara omöjligt att den resan påverkat barnet. Men då tänkte jag lite på att tabort OM det skulle vara något fel.

Men idag är jag glad för att dem talade ur mig det, det hade varit för svårt i och med att vi vill ha barnet. Och skulle det nu vara något fel så kommer jag älska det precis lika mycket som annars.

Jag förlorade nyligen (5 mån sen) min pappa så det här barnet kom som en överaskning och visade mig att jag ändå inte är ensam trotts att pappa/morfar ^^ inte är med. Vilket är guld värt och iprencip var min räddning i sorgen. Så det där med aborter är inget man ska leka med och att grunda sitt beslut på könet tycker jag också är lite fel.

Och tillbaka till kläderna då får vi helt enkelt ta och handla massor med 62, då är ju barnet rätt stort ändå när man ska klämma ut det :O Läskigt!

2012-04-17
Bebis_
Bebis_

50/56 räknas som "normal" födelsestorlek. Min tjej var 54 cm när hon föddes och hade omöjligt fått plats i 50, dessa storlekar är ju centilong så man kan gå lite på längden, men inte helt.

 

Jo, det var en kvinna i Eskilstuna tror jag som väntade sitt typ 5 barn och fick reda på att det var en pojke tror jag (hon hade bara samma kön sedan innan) och 2 dagar senare gjorde hon abort. Tror att det var flera sådana händelser som gjorde att de slutade fråga. Vet att de på Akademiska i Uppsala (dit jag hör) är väldigt sparsamma med att delge könet, speciellt på första barnet.

Strumporna tyckt ejag nästan var värdelösa, de sitter ju inte kvar!

44 är för förtidigt födda, ja. Minsta stlk jag rekommenderar att man köper är 50, men då bara nåt enstaka plagg. Jag skulle satsa mer på 62 och större, vi fick nästan alla plagg i 56, det är ju ofta den stlök folk har köpt om de kommer med klädgåvor.

Nej, i skolan får man bara lära sig hur man gör för att INTE få barn ;)

2012-04-17
Yrwen
Yrwen

Hej IdaJosefine :)

Ja snälla gör det vore jätte trevligt att få prata med dig också!

Och grattis till dig ^^

2012-04-17
Bebis_
Bebis_

Yrwen, det kan ju inte vara sant att folk gjort abort pga kön?! Herregud vad hemskt isf! :/

Så egentligen när det väl är dags så bör man ta med alla möjliga storlekar på kläderna eller? Shit jag som trodde att man faktiskt började på iallafall 50 med nästan alla. Men sen blir jag lite förvirrad ändå för när man kollar på kläder till nyfödda så finns det tex 44 som jag sett. Men det är alltså då avsett till för tidigt födda, om jag tolkar er båda rätt nu :P

Fan, man går i skolan jätte länge men sånt här lär man sig inte och jag tycker det är jätte viktigt ju ^^

2012-04-17
Bebis_
Bebis_

Jag börjar faktiskt få sova lite bättre, men de flesta nätter måste jag upp, men bara en gång och det är okej. men nu blir det mer och mer sällsynt att jag måste kissa nattetid.

Ni kan ju börja titta på olika vagnar och testa lite, men jag skulle inte köpa hem en riktigt än, men det är jag det. Men att börja undersöka marknaden är aldrig för sent, det finns så otroligt mycket därute!

Angående kläderna beror det ju på hur stort barnet är när det kommer, min tjej har alltid varit stor; hgon började på 56 och hade det 2-3 veckor, 62 3-4 veckor om jag inte minns helt fel.. Sedan finns det barn som har 56 i 5-6 veckor! Så alla barn börjar inte på 50. Nu är min tjej 21 månader och har 98 (3-4 år!) så hon är fortsatt stor!

Vi har sagt att vi ska ta reda på könet denna gång, gjorde inte det med dottern (och var helt övertygad om att det var en pojke) men maken verkligen ville ta reda på könet men trodde att man gjorde fler ul så han frågade inte då, jag ville ju inte veta så jag frågade inte och hon som utförde ul frågade inte heller :) Men denna gång har jag gått med på att vi ska fråga, inte för att det spelar någon större roll så länge barnet är friskt. Det vore kul med en pojke, men vi skulle bli överlyckliga för en tjej till också. Jag har hört att de slutade fråga efter vissa incidenter med aborter efter att de fått veta könet...

2012-04-17
Yrwen
Yrwen

Så skönt :)

I början var jag bara väldigt trött och mådde lite små illa, men runt v4-5 så började jag må fruktansvärt illa och fick jätte svårt att behålla maten och det sitter i än, fast börjar avta lite. Morgonen är helt klart värst :P Men har fått lergigan comp utskrivet mot illamåendet vilket hjälper lite grann. Men jag har svårt att sova för jag måste på toa hela tiden, har haft som kramp hela tiden och det hjälper inte när blåsan trycker på.

Fast ändå klagar jag inte, det tillhör vad jag hört iallafall. Jag är helt super lycklig och håller på att planerar ALLT tänkbart till bebisen ^^

Och kläderna är väl det som absolut håller mig uppe. Så sött :D

Men är det storlek 50 som man ska ha från början eller bör man ha ännu mindre först? När det är första barnet är det vanlig att det blir för tidigt eller att man går över tiden då?

2012-04-16
Bebis_
Bebis_

tack:)

jag mår faktiskt väldigt bra nu, om man bortser från humörsvängningarna ;P. jag mådde väldigt dåligt de första tre dagarna, spydde och ville bara sova, de var då jag misstänkte att jag var gravid..

men hur mår du/ni under graviditeten? har du haft några jobbiga syptom?

Angående de där med kläder så är de vädigt olika. min son kunde ha 62 tills han var ca 3 månader, vid 3 månaders kontrollen var han 64 lång och vägde 7,4 kg så han krävde större storlekar då han var så rund och go :)

De är egentligen lika bra att köpa lite för stora kläder :P men de är även bra att ha kläder i 50/56 ifall barnet kanske föds lite för tidigt så att barnet inte baaadar i kläderna :)

2012-04-16
Love92
Love92

Hur länge brukar man kunna ha 62 då? Vi har köpt ganska mycket i 50/56 men visst är det så att det blir för litet ganska snabbt?

Men jag har så svårt att låta bli att köpa när jag väl hittar något sött, fast vi har sagt att vi ska vänta med att köpa mer i 50/56 just för att det kan vara lite kul att ha något som passar om det är en pojke eller flicka och inte bara neutrala kläder.

2012-04-16
Bebis_
Bebis_

Ja min bror berättade att dem säger könet nu om man vill, blev lite förvånad över att det inte gick förr. Jag vet faktiskt inte, till en början hoppades jag på en pojke har alltid velat ha det men nu när det väl är dags är jag grymt inställd på en flicka, varför vet jag inte. Men drömt en massa och då är det oftas en liten flicka.

Men det betyder ju ingenting, blir överlycklig oavsett kön och om den är frisk :)

Hehe vi tycker det är svårt att hitta neutrala bebis kläder :P Nästan jämt antingen blått eller rosa på allt. Fast vi har hittat lite grann men vet inte hur mycket man ska ladda upp med heller. Dem växer ju så snabbti början. Men min absoluta svaghet är dessa mini über söta små strumpor haha

2012-04-16
Bebis_
Bebis_

Ja men grattis på dig med Love92! :)

Hur mår du då i din graviditet?

2012-04-16
Bebis_
Bebis_

tror att jag endast är i vecka 5 men ska till banmorskan den 25 :) hoppas mest på att något dåligt inte ska hända nu :)  haha nä de är väl inte så långt bort :P

 

Grattis förresten :)

2012-04-16
Love92
Love92

Tack så mycket och grattis till dig också! :)

Jo jag har hört att ni måste åka hit, jobbade i Kungsör innan jag blev gravid och där var det en som precis blev pappa och han berättade att dem fick åka till Västerås.

Vi längtar super mycket till ultraljudet men är lite kluvna i frågan om könet. Det är självklart skönt/bekvämt att veta men samtidigt är det spännande att vänta och få det som en överaskning när det väl är dags. Så förmodligen hoppar vi att ta reda på det. Ska ni ta reda på könet? Hur långt gången är du med din andra nu då? :)

2012-04-16
Bebis_
Bebis_

Hej jika686, då är inte du så jätte långt borta från vart jag bor, så trevligt. :)

Var du snabb med att skaffa en barnvagn? Jag har redan kikat lite grann på allt möjligt men vi funderade på att dra iväg och kolla och eventuellt köpa en vagn på Onsdag efter ultraljudet. För vi har hittat en som är jätte fin och vill inte att den ska hinna försvinna. Men det kanske är lite väl uppkäftigt, fast samtidigt sägs det att risken för missfall minskar efter v.12 och jag är i vecka 12 nu :D

2012-04-16
Bebis_
Bebis_

Haha jag går ingenstans utan min vattenflaska nu, det hjälper faktiskt fast för mig måste vattnet vara iskallt annars fungerar det inte.

Usch fy fan åt magsjuka det är aldrig kul :/ tur att du blivit bättre iallafall. Min omgivning funderade ett tag på ifall jag hade blivit magsjuk för jag fick inte behålla något alls för en stund men jag hade turen på min sida och slapp det, var bara tvungen att äta lite snällare mat för magen.

Hur hade/har du det med sömnen då? Jag har lite svårt att få sova ordentligt då jag måste upp var tredje timme. Det blir lite små drygt för dagarna tar ju stryk av att man inte får ordentligt med sömn. Fast det kanske också är sånt som ger sig med tiden. Nu är ju allt så himla nytt för mig så jag reagerar på minsta lilla sak och måste genast analysera vad det kan ha varit för något osv. Jag är lite små knäpp fast det är kul ändå :P

Vi har även börjat inhandla lite kläder och jisses vad kul det är!!!! :D Funderar på det här med vagn men det kanske är för tidigt att börja skaffa såna stora saker? Fast jag är så otålig.

2012-04-16
Bebis_
Bebis_

Det är hormonerna som spökar, det är därför det brukar blir bättre efter ungefär v 12, då har kroppen hunnit ställa om sig. Jag har också problem med åksjuka, aldrig haft det i hela mitt liv och nu måste jag ha en vattenflaska, tuggummi och jag får absolut inte vara nyäten när jag ska åka! Tuggummi tycker jag hjälper mot illamående, iaf lite för stunden. Men de thar blivit mycket bättre sista veckorna ;)

jag gick också på lergigan comp med dottern, men denna gång har illamåendet inte varit lika illa, dock har inget hjälpt mot det... Och magsjuka på det, det var ju en höjdare :( så jag har precis börjat äta bra igen, efter typ 6 veckor...

Försök äta sånt som lockar dig eller inte känns så farligt att få i sig. Milda smaker ska ju vara bra, men ät det du är sugen på.

2012-04-16
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...