App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

20 år och väntar nu mitt första barn

Tänkte kolla om det fanns någon här runt min ålder som nu också väntar barn. Jag är från Västerås, någon i närheten kanske? MvH

2012-04-15
Bebis_
Bebis_

Jag är 20 och fick mitt första barn här i januari så han är nu 2 månader gammal :)

2013-03-11
Mellmudd
Mellmudd

Hej:) jag är 20 år och väntar mitt 3:e barn 😄grattis kompis😘💗

2013-03-09
Maga16
Maga16
Bebis på 2 månader

Hej:) jag är 20 år och väntar mitt 3:e barn 😄grattis kompis😘💗

2013-03-09
Maga16
Maga16
Bebis på 2 månader

jag är 21 år och har en dotter som är 11 veckor. :) bor i Uddevalla med min sambo.

2013-02-26
AnnaLinnea12
AnnaLinnea12

det var så lite så :)

2012-08-09
babybo
babybo

Tack så mycket Babybo! :D

2012-08-09
Bebis_
Bebis_

Ville bara säga grattis :)

2012-08-07
babybo
babybo

Det börjar iallafall synas på magen :) Nej, jag känner heller ingen annan som är gravid. Har du facebook? :)

2012-07-25
Cine
Cine
Barn på 2 år och 5 månader

Oh där ser man, har du stor mage än då? :D

Nej jag känner ingen annan här omkring som är gravid, därför jag gick med här. Du då?

2012-07-25
Bebis_
Bebis_

Jag är i vecka 21 ! :) känner du någon annan i din ålder som är gravid i Västerås?

2012-07-25
Cine
Cine
Barn på 2 år och 5 månader

Hej Cine, jag är i vecka 24 nu :) Du då?

2012-07-23
Bebis_
Bebis_

Hej!

Jag är 20 år och väntar mitt första barn! Bor i västerås. Vilken vecka är du i Bebis_ ?

2012-07-23
Cine
Cine
Barn på 2 år och 5 månader

hej anonym21, kul med en i närheten :) Hur långt gången är du då? Och hur gammal är den första?

Du kan få mejla mig istället om du vill, glömmer bort denna sidan hela tiden. Ida_sandstrom@live.se

Daliha9, förlåt att jag inte svarat på super länge :P Hur går det för dig? Trivs du i mammarollen?

Till min förlossning följer sambon med självklart, men jag funderar även på att ha med min mamma. Men jag är inte säker ännu. Tänker lite på ifall något går snett. Då vill inte bli lämnad ensam då likaväl som jag inte vill att sjukhuspersonal bara finns runt mitt barn, hänger du med på vad jag menar?

Hur fungerar amningen då? Kommit in i det ordentligt nu? Och hur sover lillen, är det en lugn en eller är det lite små kämpigt för dig?

2012-07-22
Bebis_
Bebis_

Barnmorskorna på förlossningen ska ju vara så pass utbildade att de ska lyssna på en, du har ju rätt att byta barnmorska om du skulle vilja så totalt kaos lär det nog inte bli. Jag skulle råda dig att ta med någon som du litar på, känner dig lugn med och som du kan snäsa av utan att personen i fråga skulle ta illa vid sig. 

Jag personligen ville inte ha med min mamma trots att hon väldigt gärna ville vara med, men jag vet att jag inte alltid kan vara lugn med henne och att hon kan ta illa vid sig om jag snäser av henne... Mannen min blev det självklara valet, han och ingen mer. 

 

Håll ut i väntan på bebis, det är mysigt, men stundtals jobbigt också, t ex, när man ska amma och är kissnödig och ingen är i närheten och kan hålla henne åt dig en stund utan du får gå på toa med antingen en bebis som gråter eller en lugn i famnen... 

Amningen går bra, var värre i början då hon inte tog bröstet rätt så jag fick sår på bröstvårtorna men med lite bröstvårtssalva och lite hjälp av en barnmorska på BB så lärde hon sig tag ordentligt och jag lärde mig hur jag ska kunna få henne att "sikta rätt". Sen är ju brösten väldigt mjölkstinna nu i början och mina har blivit hur stora som helst, men får hoppas på att det ger med sig snart. Men ullinlägg och amningstop (som en sportbh typ) är verkligen att rekommendera.

2012-07-09
Dahlia9
Dahlia9

Jag fyller 23 i år och väntar mitt andra barn :) och jag bor i Västmanland nära v-ås...

2012-07-08
anonym21
anonym21

Jätte grattis till dig!!

Läste din berättelse också, helt fantastiskt och det lät som att du fick allt stöd du behövde.

Det är jag lite rädd för att det ska vara total kaos och att ingen skulle lyssna på mig eller så. Därför är det skönt att få höra lite positiva berättelser också. Blev lite tårögd av att läsa det. Så glad för din skull! Får mig att börja längta ännu mer.

Skönt att hon är så pass lugn också, gud det måste vara så underbart för er nu. Och vad stolt du måste vara hihi. Tänk liksom bara på vad du lyckats med, det är du som skapat din lilla dotter, hon är en del av dig och din man. Fantastiskt är vad det är!

Nu är jag lite avis på dig också;) vill ha min bebis också!

Men hur går det att amma? Är det svårt/jobbigt?

2012-07-08
Bebis_
Bebis_

Bebis_ 

Hon kom ut den 1 juli klockan 17.45, har lagt upp en berättelse på min sida om du vill kika. 

Vi mår faktiskt oförskämt bra, jag mår toppen och är igång och orkar mycket, sover lite som hon gör, dvs mellan amningstillfällena, men hon är en väldigt lugn bebis så till och med min mamma blev chockad över hur lugn hon är. Hon gnäller lite när hon behöver ha bytt blöjan eller vill ha mat, hon gråter/skriker ytterst sällan vilket är skönt. 

Lär ju veta när något är fel också om hon plötsligt börjar gråta och skrika massor. :) 

Lägger nog upp lite bilder på min sötnos nu också om du vill kika :)

2012-07-08
Dahlia9
Dahlia9

LindaOrn, hehe ja jag förstår vad du menar, men det kanske är bra om man gör det :) Fast jag vet inte om jag vill sätta mig och läsa barnböcker för magen nu :P Även fast den sparkar och håller så att jag vet att den är med så känns det lite knäppt :P Och jag vill inte läsa högt ur mina böcker då jag bara läser sånna som handlar om mord och det ^^ Känns inte aktuellt för lillpuffen. :P

Jag har börjat fylla i en sån här "När jag var liten" bok som vi fick på våran baby shower :D Det är lite kul. Sen håller jag på och gör en egen med massa bilder på typ allt haha ^^ Lite roligt pyssel att hålla på med medans man väntar :P

2012-07-01
Bebis_
Bebis_

Dahlia9, ÅÅH vad härligt!! Har den kommit ut ännu? :D Du måste berätta sen när du orkar och har tid hur allt gick och hur du mår ja allt haha! Och självklart vad det är för en liten sötnos som kommer ut. Jag vet ju inte ifall ni har kollat könet eller inte :P

Jag blir helt till mig för din skull! jag hoppas verkligen att allt går jätte bra nu, shit vad kul...en liten bebis när som helst ju! :D Jag bara drömmer om att komma så pass långt nu. Och ärligt talat så drömmer jag väldigt ofta om det. Lika så hur jag får gå om kring med bebisen på bröstet och visa vårat nya hus sen även fast bebisar inte ser så långt i början så vill jag ändå berätta :P Haha jag är lite knäpp ^^

2012-07-01
Bebis_
Bebis_

NU SÅ! 
Vattnet gick vid halv sju imorse, låg i soffan och trodde bara det var nån konstig flytning så jag ställde mig upp och då jäklar rann det ner.
Eftersom bebis legat högt och så  fick jag lägga mig ner och ringa in till FL. Åkte in direkt och de har tagit CTG-kurva på bebisen. 
Har inte tillräckligt täta sammandragningar så vi fick snällt knata hem i regnet...  En påse med blöjor och underlägg har jag fått då jag fortfarande läcker fostervatten. 
Men nu är det inte långt bort, vi är inbokade för igångsättning på förlossningen klockan 7 imorgon om sammandragningarna inte blir tätare... Nu är längtan större än nånsin!

2012-06-30
Dahlia9
Dahlia9

Bebis_, Min graviditet i övrigt har varit ganska okej, har två spruckna revben som bebisen sparkade på i v 26, de läker ju inte förrän bebisen är ute så har ju konstant ont på höger sida men annars har det faktiskt varit väldigt bra.

Trots att min bebis inte sjunkit ner nu så orkar jag ändå vara igång och röra på mig och hålla på hemma. Har vänner som är avundsjuka på att jag är så pass rörlig och orkar mer än vad de gjorde sista månaden. Men det är väl bara min nattsömn som är lite dålig, men får jag sova nån timme mitt på dagen så är jag nöjd och glad. 

Sen vet jag hur drygt det är att vänta, har ju BF idag och ingen bebis... men men, förhoppningsvis kommer den ut i helgen eller till veckan eller nåt. Det är ju ganska mycket vadslagningar nu i släkten. Alla satsar pengar på när bebisen ska komma, men de har sagt att pengarna går till presenter till ungen så jag får väl hoppas på det ;)

2012-06-29
Dahlia9
Dahlia9

LindaOrn, visst var den söt?! ^^ hihi jag älskar den bilden, har ett bar andra också men just den där tok älskar jag verkligen. Nej vi vet inte könet och ska inte ta reda på det heller. Vi höll på och snackade om det fram och tillbaka men kom fram till att första barnet ska iallafall vara en överraskning, om det blir ett barn nr 2 som vi hoppas på så kanske vi tar reda på könet då.

I början var jag helt såld på att jag hade en liten flicka i magen, men nu vet jag inte längre. Jag hoppas inte på något speciellt kön heller båda är lika välkommna :D

Jag läste någonstans att man skulle läsa högt för magen redan nu och sen fortsätta med den boken när bebisen är ute. För att bebisen skulle typ känna sig trygg eller något. Gjorde du något sånt?

Jo jag är jätte glad för dem små sparkarna och att jag känner det redan nu som sagt. :D

2012-06-29
Bebis_
Bebis_

Dahlia9, Hej! Gud vad spännande, men det låter ändå som du sitter i en liten knivig situation. Får hoppas och hålla tummarna för att det löser sig och går jätte bra för dig. Stort lycka till!

Usch jag blir lagom avis när andra ska ha nu, jag vill också att min bebis ska kika ut. Men det är drygt 4 månader kvar för min del så det är bara att vänta. Hur har din graviditet varit annars då?

2012-06-29
Bebis_
Bebis_

Har inte varit med i tråden sen tidigare men aah... 
21 år gammal, bor i Umeå och har BF imorgon... ligger hemma och väntar otåligt på min lilla. Var på UL idag för misstänkt säte, men vår lilla har bestämt sig för att inte sjunka ner och fixera sig vilket gör att om vattnet går så blir jag sängliggandes och ska åka liggande in till FL så navelsträngen inte hamnar i kläm, känns inte så kul, men får hoppas på att hon vill fixera sig och komma ut snart! 

Har faktiskt fått otroligt bra bemötande från alla möjliga håll & kanter trots min ålder. Tror det kan ha att göra med att jag hann ta min examen från universitet för tre veckor sen och att jag och min karl varit ett par i många år så det var som ingen som blev förvånad... 
Var nog bara min storebror som reagerade konstigt, men han blev nog chockad och så, nu ringer han ofta och frågar om han är morbror än så det känns bra :)

2012-06-28
Dahlia9
Dahlia9

Cissi1992, Åh vad kul!! Hoppas du kommer att trivas med vagnen sen också :)

Jag har ingen i min gamla vänskapskrets som väntar barn nu vilket är lite synd, men har ju fått kontakt med några nya som tur är så att jag inte behöver vara helt själv ^^

ja det är fantastiskt med ultraljuden, fick du några fina bilder? Jag började känna typ som bubbel i magen runt v. 15- 16 men då hajade jag inte riktigt vad det var. Sen v.18 kom det som snärtar eller nervryckningar runt naveln och nu är det ordentliga slag och sparkar :D Det kanske redan är full gång i din mage bara det att du inte lagt märke till det ännu ;)

Äsch passa på att gå runt och titta i lugn och ro, det gör vi hela tiden. Man behöver ju inte alltid köpa men titta kan man alltid göra :D

2012-06-28
Bebis_
Bebis_

LindaOrn, Jo visst det är jag det haha ^^

Shit vad söta dem är!! och små haha, helt fantastiskt. Du lär vara grymt stolt :) Allt jag har och visa än så länge är en bild från ultraljudet, men snart så kan även jag lägga upp bilder på min bebis..om drygt 4 månader :P

Nej juste det blir ju trängre med två st, min lillapuff vevar och sparka för fullt hela tiden. Det skulle vara underbart om den var vaken samtidigt som mig, men icke.. Jag får sova några timmar då och då för redan nu gör vissa sparkar lite ont :-O

Tycker det är lite tidigt men det kanske ska vara så. Jag är ju glad för att jag känner något. Och antar att det är bra för bebisen att använda sina muskler ordentligt. En sak som jag dock funderar över är hur man ska tyda sparkarna. Den slår ju mer när jag gör vissa saker och då har jag funderat över ifall det kan vara så att bebisen gillar det jag gör eller inte.

2012-06-28
Bebis_
Bebis_

Jag har nu äntligen beställt min vagn :) Blev en emmaljunga fanns som bara en kvar och det var exakt den vi ville ha så då blev man ju som tvungen beställa den så det känns skönt :).

Jag har berättat det för alla nu idag faktiskt. Känns riktigt skönt att ha berättat det för alla min vänner nu :). Nej precis, ganska skönt har faktiskt några vänner som också är gravida fast dem bor en bit bort men det är skönt att ha fler som är gravida. Då kan man göra massa saker tillsammans sen när barnet har kommit :). Och vi får nästan barn samtidigt så blir roligt :).

Ul var helt fantiskt :). Skönt att få se den lilla fast det nu var sista gången man får se den förrens det är dags :(. Men tycker det är coolt hur mycket man kan se och hur dem ser allt. Det var riktigt skönt att höra att allt var bra och allt såg bra ut :). När kände du din första spark? Längtar tills jag kan känna min också, vill göra det nu. Vill verkligen gå på fler UL är en så fantastisk känsla men dock så blir de ju inte så :(.

Har även köpt en body som jag vart helt kär i, men dock tror jag resten av grejerna som vi ska köpa får vänta eftersom killen verkar tycka att det är för tiden att handla grejor än. Men men hoppas det blir snart längtar som himla mycket tills man ska gå i affärer och välja mellan alla kläder/leksaker :D

2012-06-27
Cissi1992
Cissi1992

LindaOrn, jag tror jag la till rätt nu på fb :P Var en bild där på två små sötnosar iallafall, men du kan ju skriva något så jag vet att det var rätt haha :P

Var dina pojkar bråkiga i magen?

2012-06-27
Bebis_
Bebis_

Cissi1992, jo det är jätte viktigt att man är nöjd :)

Så du har inte berättat för alla ännu? När hade du tänkt göra det egentligen? Jag tror det är skönare senare också att man har ett fåtal som man verkligen litar på istället :) Massa röjfester och sånt är ju ändå inte direkt aktuellt när man sitter med en liten bebbe i famnen :P

aaw hur gick det på ul då? Klart att det är underbart att se sitt lilla mirakel. Dock känner jag så mycket i magen nu mera så nu har jag inte samma behov av att gå på fler ul. Ibörjan när man inte kände något så ville man liksom försäkra sig om att det faktiskt var ett barn i magen och att allt var bra. Men nu blir jag på spöad dygnet runt av lillpuffen ^^

Igår fick även min sambo en riktigt stark spark när han skulle känna :P Det är så sjukt underbart! :D Lite jobbigt när man ska försöka sova dock men hellre det än att man inte hade någon säkerhet alls till att det faktiskt är bra med bebben.

2012-06-27
Bebis_
Bebis_

Jo emmaljunga vagnarna är tyvärr inte biliga men eftersom jag har bestämt mig att jag ska ha en sådan och alltid velat ha en sådan så får det bli en sådan. Jag lägger hellre ut lite mer pengar och blir nöjd än att man ska gå och känna sig onöjd, för en barnvagn kostar ju ändå ganska mycket pengar.

Det har du rätt i och man får ju alltid nya vänner. Jag har hellre få vänner som man verkligen bryr sig om än hundra vänner som man knappt känner och inte bryr sig om. Man får väll se när man gör det officiellt hur många som kommer stanna kvar och hur många som kommer att försvinna men jag tycker att de som försvinner kan man inte kalla för äkta vänner. För äkta vänner ska stå vid ens sida i vått och tort. Men det är iaf vad jag tycker.

Det är ju jättebra att du fått nya vänner och är jätteglad :). Det värsta skulle ju ända vara om dem är rena skiten nu och sedan sen när barnet är fött försöker komma tillbaka och ska vara snälla igen. OJOJ det skulle jag aldrig palla, tror inte jag skulle vara så glad då kan man ju säga.

Åh gud vad jag längtar tills vårt UL, vi ska ha det på onsdag. Även fast vi sett vårt barn 3 gånger så kan man aldrig få nog, det är ju så himla underbart. Oj vad jag längtar. Känns som det är evigheter tills det är UL men egentligen är det ju inte de. Får hoppas tiden tills UL går fort :D

2012-06-22
Cissi1992
Cissi1992

Vill du ha en emmaljunga så är det klart att du ska ha det!

Jag tyckte det kändes onödigt att betala så pass mycket för ett märke bara, men det är min åsikt och jag hittade ju en annan vagn som vägde upp mina krav. Hade jag inte hittat den hade det nog blivit en emmaljunga för det känner man iallafall till sen tidigare ^^

Dem som inte reagerade positivt till din nyhet ska du bara skita i! Du har gjort ett val nu och kan man inte vara glad för din skull så behöver dem inget säga heller. Så tycker jag.

Det fanns ju en del "vänner" som nästan försvann helt när jag gick ut med att jag var gravid. Som jag inte fick grattis av eller något. Men det kunde inte beröra mig mindre än vad det gjort. Jag har hittat nya vänner som väntar barn, jag har mina närmaste som står kvar och är super glada. Det är vad som betyder för mig.

Hellre att det är ett fåtal runt barnet men som faktiskt bryr sig än att det är jätte många som egentligen inte bryr sig!

2012-06-21
Bebis_
Bebis_

Usch vad tråkigt att du aldrig mer får börja jobba med det igen. Men är det verkligen så smart att börja jobba med det igen om de har sagt att du inte får det. Tänkte om det är för tugnt för kroppen och är viktigt att vara rädd om kroppen. Fast samtidigt vill man ju hålla på med det man gillar.

Vi har varit och kollat på Emmaljunga Mondial är en liten större vagn, som känns jättebra när man kör den och eftersom vi inte har bil så behöver man inte tänka på att den ska vara lätt att lyfta in i bilen och eftersom vi får barn i november så är de större vagnarna bättre för de är lättare att köra på vintern. Dock så gick den på 8200kr men då håller den ju från 0-3 år så det är ju värt det då. Men dock så finns det inte så många färger kvar på den eftersom det har slutat tillverka den och ska börja tillverka dem nya modellerna snart så vi har inte bestämt om vi ska vänta på dem eller om vi ska köpa den vagnen. 

Vi ska börja snart vi, vi vill inte heller vara ute i sista minuten. Så igår satta vi oss ner och skrev ner en lista på allting vi behövde och ja det blir ju en hel del grejer. Så igår var vi och kollade på babyskydd och lite så saker. Det är så himla gulligt att kolla på kläder till de små. Finns så himla mycket fint. Sen senare i sommar så ska vi fara till Ikea och då blir det väll shoppa en hel del grejer där också.

Jo jag tycker det är viktigt att bli nöjd och inte bara köpa för att man måste. Det ända som jag har varit bestämd över är vagnen för jag har alltid velat ha en emmaljunga så det märket kommer vagnen vara av. :) Vad har ni köpt för vagga som man måste beställa?

Oj, stackare :( Jag tror han förstår och tror säkert han vart jätteglad. Vad roligt att höra att alla vart så glada. För mig var det verkligen olika reaktioner. Min pappa vart jätteglad och började ringa runt till alla han kände och säger han ska bli morfar, medans min mamma vart knäpp tyst och har knappt sagt ett ord om det eller ja kan väll nämna det lite nu förtiden så det går väll framåt där iaf. Min brorsa han vart jätteglad medans min syrra ja vi pratar inte så mycker med varandra så vet ej vad hon tycker hon vart jätteförvånad när jag sa det och har sedan dess inte nämt det nå mer så ja, vet inte alls vad hon känner och tycker tyvärr :(. Dem flesta av mina kompisar tog det jättebra och vart jätteglada, eller ja alla utom en som själv fick barn när hon var ung som inte vart så glad för det är ju så dyrt att ha barn och det är verkligen inte lätt. Men är glad att alla andra fart så glada. Eller ja har väll inte precis sagt det till alla mina kompisar men har väll sagt det till dem närmsta om man säger så.

2012-06-21
Cissi1992
Cissi1992

LindaOrn, ja det är väl så att man förblir aningens orolig hur man än gör. Använder du fb? Tänkte om man kunde få se dina tvillingar :D Dem är ju inte så gamla ännu, och jag är lite nyfiken måste jag erkänna ^^

Hur har du tänkt att göra sen med dagis och sånt? Ska du separera dem eller ska de få gå tillsammans? :)

2012-06-21
Bebis_
Bebis_

Cissi1992, Vad skönt att det gick bra hos barnmorskan och att du inte behöver byta :) Hoppas att det blir ändring på dem så du slipper vara orolig.

Nepp, jag får aldrig mer jobba inom bygg. Det är för tungt för kroppen nu när jag blivit sjuk tydligen. Men "får" är snälla djur på Gotland, så vi får se ifall jag söker mig tillbaka sen ändå. Det finns ju bra pengar inom branchen och det är mitt intresse att bygga och skapa. Eller ja mitt största intresse är att armera och gjuta :P

Vi beställde en vagn som heter Grizzly, den kostade bara 5000kr och det kändes som ett rimligt pris, svart och vit är den. Super fin faktiskt och den är lätt att lyfta och köra och allt. Så vi är nöjda med den :) Hoppas bara att bebisen tycker om vagnen sen också haha annars blir det jobbigt. Men åk och känn efter jag fick det förklarat för mig att den ska vara lätt åt alla håll och kanter. Tex när du ska över en större kant så ska du inte behöva bryta ryggen när du lyfter i vagen utan det ska gå lätt och smidigt. :)

Vi började tidigt för att jag skulle ha något positivt att fokusera på istället för att jag blivit sjuk, sen måste jag planera allt mycket väl annars mår jag dåligt haha. Men även så resonerar vi som så att det är bättre att ge det lite tid än att behöva skaffa allt i sista minuten just för att då kanske du inte får var du vill ha.

Men det är ju bara att kika runt på alternativ nu, du har ju fortfarande tid :) Tänk på att du ska bli nöjd med allt bara så köp inte för att du kan eller måste utan tänk efter ^^ Det tycker jag iallafall. Jag var ganska bestämd i början på vad jag skulle ha till bebisen men nu är det bara två saker som är så det är vagnen och vaggan resten har jag ändrat :P

Min pappa dog förra året, så jag hann inte berätta personligen till honom men jag har lagt ultraljuds bilder vid graven och berättat så, så jag hoppas att han vet och att han är glad. Min mamma och mina bröder blev jätte glada för min skull ^^ Lika så mina vänner, dem tyckte att det var nästa lite på tiden att det hände ;) haha Hur reagerade dina då?

2012-06-21
Bebis_
Bebis_

Det gick bra hos vår nya barnmorska. Hon skulle kolla upp varför de inte hade ringt upp, hon tyckte det var jättekonstigt. För så ska det ju inte vara. Så vi ska inte byta för hon var riktigt bra.

Jo det är verkligen svårt att söka jobb nu och inte alls lätt att hitta jobb om man inte har utbildningen. Men vad tråkigt att du inte få gå tillbaka till dit andra jobb, men tror det är smartast att lyssna på sjukvården. Men kommer du senare att kunna jobba med det igen eller får du aldrig göra det igen?

Okej jag och min kille var och kollade på vagn idag. Men dock vet vi inte om vi ska besälla en nu eller om vi ska beställa efter att de har byt till 2013s åsmodeller. Vilken vagn beställde ni? Det finns så himla många vagnar att välja mellan :(. Åh vad mysigt att ni ska köpa hus, önskar att jag med kunde göra det snart. Men ska plugga klart först. Ni har hunnit skaffa ganska mycket måste jag säga. Jag har då inte hunnit skaffa någonting alls, känns som det är alldeles förtidigt för att skaffa alla saker men man vill inte heller skaffa alla saker i sista minuten. Så vi får väll se när vi börjar skaffa allting, men vi har iaf börjat spara pengar till allt vi ska köpa. Men vi har tur vi kommer få hjälp av både mina föräldrar och min sambos föräldrar att köpa saker. Och det känns rätt så skönt för det är ju en hel del pengar att länga ut.

Hur tog dina föräldrar det när du berättade det för dem och dina vänner?

2012-06-18
Cissi1992
Cissi1992

Får man jätte ont och har det jätte jobbigt tror jag att det kvittar att det är en spruta bara det lugnar ner det hela :P

Jag är mest orolig för att det ska påverka barnet på något negativt sätt, men samtidigt är det många som använder sig av det och det har inte hänt något speciellt efteråt vad jag hört iallafall.

Innan du fick dina, gick du  runt och oroade dig för typ allt och ingenting? Funderade du någon gång på ifall de kanske inte levde i magen längre?

Sånt oroar jag mig över, att bebisen inte ska leva.. Jag vet inte varför det blir så heller men jag kan inte bli av med rädslan :/ Är det bara jag som är grymt nojig och dann eller hade du såna funderingar också?

2012-06-17
Bebis_
Bebis_

LindaOrn, Okej :) Men vilket as till läkare jag hade nog fasen klappat till honom. Men det är jag det haha. Jag är ju väldigt rädd för sprutor så vill helst slippa, men det kanske är lika bra om det tar lång tid och gör super ont. Jag har inte en aning om hur det är så kan inte heller föreställa mig och typ förbereda heller.

Syrgas och lustgas är samma sak eller? För jag har bara hört om lustgas att man kan bli illamående osv så det låter inte så lockande det heller, tror att man har det tillräckligt jobbigt för stunden på förlossningen ändå. Om det inte är samma vad är det då för skillnad?

2012-06-17
Bebis_
Bebis_

Cissi1992, hej igen, usch då hoppas att du mår bättre nu igen då.

Hur gick det hos barnmorskan då? Kom ni fram till något eller ska ni byta?

Nej detta med att söka jobb är ingen höjdare alls, och sen får jag inte gå tillbaka till mitt gamla jobb för min läkare, det är för tungt nu när jag blivit sjuk :/ Fast jag vill tillbaka till bygget, älskar att bygga men samtidigt så måste man lyssna på sjukvården också. Men vi får se hur det blir, jag söker för fullt men får inga svar eftersom jag inte har utbildning inom något annat än som betongarbetare.

Vi har börjat handla till bebisen ja ^^ Vagga och vagn är beställd redan hihi Kläder har vi en massa nu så det ska vi inte köpa mer förrän vi vet könet :) Lite leksaker har vi köpt och fått och gossedjur och böcker så ja det som är kvar är lite små grejer. Nu ska vi även köpa hus så skötbord behöver vi inte för det har vi i nya tvättstugan, spjälsäng behöver vi inte förrän efter ett halv år då bebisen inte kan ligga i vaggan längre. Så ja, det är en hel del som ska inhandlas och jag måste planera allt så jag har börjat i god tid så att man inte står där sen helt tomhänt. Vi har även blöjor sen babyshowern hahah

Jag vet inte hur lång tid det tar att beställa vagn m.m men lägg en beställning hyffsat snart så är du ju säker på att du får den sen när det är dags :)

2012-06-17
Bebis_
Bebis_

Sorry om jag inte svarat på ett tag men har inte mått så bra :(. Och så har jag varit hemma hos mina föräldrar som bor en bra bit här ifrån så har därför inte kunnat svara på ett tag.

Men åh vad roligt att du haft din babyshower. Jag tycker också det är för att fira barnet att de har kommit till och att det ska komma till världen. Får väll se om jag kommer anordna någon eller inte. Just nu har jag iaf ingen ork till det. Är nog mycket med att försöka jobba och faktiskt bara orka med alla syslor man har hemma.

Jag ska till min barnmoska imorgon och ska då prata med henne om att det inte alls känns så bra att de aldrig ringer upp när man vill prata med dem. Så får väll se och om det inte bli bättre så får jag väll kanske byta MVC mottagning. För man vill ju ha en som svarar när man behöver dem och som man vet liksom gör det. 

Jag pluggar till förskollärare :) Usch det är inte alls roligt att söka jobb. Hoppas de snart behöver dig mer då så att du slipper söka ett nytt jobb för det är verkligen inte kul och inte alls lätt för den delen heller. Finns ju inte så många jobb lediga nu förtiden. Men dem du jobbade hos förut behöver inte dem anställa någon nu då? Tänkte nu när du inte är sjuk och så, så kanske det kan anställa dig ingen?

Har ni börjat skaffa in grejer för barnet än? Jag har börjat fundera hur lång tid det tar att beställa en vagn och när man måste göra det för att den ska hinna komma. Har även börjat tänka på när man ska börja köpa alla grejer för barnet för det är ju en hel del grejer man ska köpa.

2012-06-13
Cissi1992
Cissi1992

LindaOrn, usch jag förstår att det blev jobbigt för dig, men du försökte iallafall och det är huvudsaken :)

Jag måste få fråga om du klarade av hela förlossningen utan bedövning eller hur gjorde du?

Cinderelllan, jo visst vet jag vart det är ^^ Men shit, blir du inte orolig när du har så långt till närmaste BB? Självklart ska man fokusera på det positiva, jag har börjat känna lite i magen nu ÄNTLIGEN!! Och det är underbart, känns mer verkligt nu :D

2012-06-12
Bebis_
Bebis_

Ja jag har hört att man ska gå ner snabbt efter förlossningen, klarar du av att amma? Det är jag rädd för att jag inte kommer kunna göra. Har hört massa grejer om hur svårt det ska vara och hur ont det ska göra. Du står ju isf inför en dubbelt upp utmaning med två st.

Det sägs ju att killar ska vara lättare än flickor :P Får hoppas att det stämmer i ditt fall nu då. Jag vill iallafall ha två barn max tre ifall detta inte skrämmer mig för mycket :) Gör det de så får det förbli en :P

2012-06-08
Bebis_
Bebis_

12 kg var inte så mycket ändå, typ rätt normalt iallafall från vad jag har hört. Än så länge har jag stått stilla i vikt, jag hoppas att jag inte behöver gå upp så jätte mycket eftersom jag redan har lite att ta av så att säga :P

Men det måste ha varit skönt att du fick lite tid på dig mellan eller vad säger du själv? 

Hur ställer du dig till flera barn då? Två brukar ju vara det vanligaste och det skaffade du på en gång ;)

2012-06-07
Bebis_
Bebis_

LindaOrn, Shit, jag förstår att du fick dig en rejäl chock.

Jag trodde bara att det var två, fick för mig det att jag skulle ha två^^ Men det är som sagt konstaterat nu att vi väntar på ett litet busfrö :)

Hur var din graviditet då? Blev du super duper stor om magen eller hur fungerar det när det är tvillingar? Är dem lite mindre eller, du måste berätta för jag har alltid undrat. Lika så hur det blir på förlossningen, kom dem direkt efter varandra eller fick du tid på dig mellan?

Det är häftigt med tvillingar faktiskt, är dem lika? :D

haha jag har jätte mycket frågor till dig haha

2012-06-07
Bebis_
Bebis_

Cinderelllan, två timmar?! Shit, vart fasen bor du människa? :P Jag bor max 15 minuter ifrån Västerås BB ^^ Och jag är rädd för den tiden att det ska vara för mycket sen när det väl är dags :P

Men försök att inte brusa upp dig över kejsarsnitt heller, jag tror att dem är super duktiga idag så det är ingen fara :) Förklara för din pojkvän också att om det skulle hända och att du får svårt att knyta an till bebisen att han då uppmärksammar det och kanske kan hjälpa till, jag har hört att man ska försöka ta kontakt med en psykolog snabbt om man får såndär förlossnings depression.

Ja jag tror att två eller tre år är lagom, då hinner man som förälder njuta av bebis tiden med båda två också :D

2012-06-07
Bebis_
Bebis_

Jadå, jag hade min babyshower i Lördags, vilket är lite tidigt men det var skönt att ha det då. :) Man gör ju som man vill angående babyshower, vissa anser att det är girigt och att man bara vill ha massa saker. Personligen ser jag det som det första lilla kalaset för bebben, jag tycker att det ska firas att det blivit till, att det kommit till världen, dop och födelsedagar. Men folk gör ju som dem vill. Idag har jag städat i ordning lite här hemma och ställt alla saker vi fick på plats i barnrummet. Känns underbart:)

Oj ja då har du lite att fundera över, fast det behöver inte hända dig ju :) Själv vill jag ha 2 barn iallafall, om denna inte skrämmer vettet ur mig och förlossningen är alldelses för plågsam haha :P

Hmm, låter inge bra där med mödravården :/ Dem bör ju höra av sig, tänk om något skulle hända dig då och ingen vill svara?! När du väl får tag i dem tycker jag att du ska säga det till dem att du tycker det känns osäkert att det är så svårt att få tag på dem!

Vad pluggar du till? ^^ Jag skulle vilja utöka mitt arbete lite grann men där jag är nu finns det inget behov för tillfället så då måste jag söka något nytt och det finns fan inte :/ Hatar att behöva söka jobb. Jag hade ett as bra, sen blev jag sjuk i Januari och då ansåg dem att det blev för "osäkert" så dem kickade mig då, innan jag ens hunnit komma tillbaka :(

2012-06-06
Bebis_
Bebis_

Det tror jag verkligen du tyvärr har rätt i. Många vågar nog inte fara dit för är rädda att de ska bli utdömnda på en gång. Det är ju tur att de som får barn innan det är 20 iaf får gå i ung mamma grupper. Annars tror inte jag många av dem hade vågat vara med i någon föräldragrupp. Eller jag vet inte om det är så i hela landet med det är iaf så här uppe att får man barn när man är under 20 så är man med i ung mamma grupp.

Det tror jag du har rätt i, vissa tvingas växa upp mycket tidigare än andra. Jag önskar världen var rättvis så alla kunde växa upp och få samma chanser i livet. Dock så är det inte så.

Jag vet inte riktigt, när jag var liten var jag jättesäker på jag bara skulle ha ett för det var så hemskt att ha syskon. Nu är jag mer inne på 2-3 :). Hur många barn vill du ha? Men är även jätterädd för i min släkt är det vanligt på pappas sida att man får rematiskvärk när man får sitt andra barn och jag vill inte ha rematiskvärk. Så får se.

Okej, men det är ju bättre än ingenting. Jag jobbar bara extra eftersom jag egentligen pluggar. Och det är verkligen skönt att göra saker och inte bara sitta hemma. Det kände jag verkligen igår. Jag har varit hemma i 2-3 veckor för att jag mått jättedåligt men var så skönt igår att jobba och göra något istället för att vara hemma.

Jo det ska jag göra, men börjar bli väldigt less på själva hela mödravården. Eftersom jag ska ringa och ändra så vi ska fara dit nästa torsdag istället för på måndag. Så då ringer jag dit när de har öppet och skulle ringa upp 8:15. Men det har fortfarande inte ringt så de kommer inte ringa idag. Så då måste jag ringa imorgon men det kan jag inte för då jobbar jag. Så börjar bli less har blivit så två gånger nu att de inte ringar tillbaka. Och man kan inte gå dit heller för då säger det att man måste ringa. 

Jag har länge funderar på en sak, du kanske vet. Har man babyshower i Sverige eller är det bara i USA? Det verkar vara så himla trevligt när man ser det på film men har aldrig hört något om det i Sverige. Vet du?

2012-06-06
Cissi1992
Cissi1992

Haha, ja du kanske får bromsa lite grann så han också hinner med ;) Jag har dock den turen att skulle jag säga idag att jag vill gifta mig om en månad så skulle min bättre hälft inte ha några problem alls med det hehe ^^

I det här förhållandet är det jag som bromsar lite grann istället eftersom jag måste planera så förbannat :P Men det är väl det som gör att det fungerar så pass bra att man tar sig framåt mot nya steg i förhållandet men i en rimlig fart. En som driver och en som fixar haha ^^ Med ålderskillnaden har vi snackat fram och tillbaka. 2 till 3 år är väl vad vi tänkt oss, så man fortfarande kan leka med varandra men när man blir äldre så behöver man inte ha gemensamma vänner. Du då? :D

När dem stack fel så var det som sagt helt fruktansvärt, ilade ner i benen och upp i huvudet och smärtan går inte att en försöka återge. Men när narkosen gjorde det så kände jag bara hur det spände till av bedövningen. Sen när dem väl var inne i ryggen så kände jag absolut ingenting. Och om jag har förstått rätt så är det narkosen som kommer till förlossningen och gör det hela om man vill ha det. Så du behöver nog inte vara orolig, bara att du frågar vem som skulle utföra det isf och är det fel så kräver du att någon annan gör det. Dem ska ju lyssna på oss som ligger och har ont :P

Kejsarsnitt, ja du.. Det har jag tänkt mycket på. Det vill jag gärna slippa helt, har hört så mycket hemskt om det också, att man inte hinner förstå att man faktiskt "föder" ett barn. Att dem haft jätte svårt att knyta an till bebisen efteråt osv. Sen behöver väl inte det hända alla heller, men jag är inte så förtjust i att dem skulle skära upp magen på mig för att få ut bebisen. Men skulle det visa sig att det är enda utvägen så får det ju bli så, vill inte äventyra med bebisens liv heller. Men om jag får drömma fram min förlossning så är det naturligt och gärna att jag klarar av att hantera det själv och utan bedövning. Lustgas anser jag inte är så farligt iallafall. Men då är frågan om det hjälper också :P

Sen vill jag att det ska gå hyfsat fort, fast inte för fort så det typ sker i bilen eller något det vill jag inte :P Du då, är du rädd för kejsarsnitt?

2012-06-06
Bebis_
Bebis_

Cinderellan, självklart kan vi ses om du ska hit! :D Mejla mig på Ida_Sandstrom@live.se så kan vi byta nr och det.

Det är lite udda att ha bröllop och dop samtidigt, men det är två händelser som är fantastiska så varför inte slå ihop de och göra dagen totalt magisk :) Vad säger pojken din om det då?^^

Jag har bestämt mig så pass mycket att jag vill ha bröllopet så att mitt barn kan vara med :) Kanske att jag väntar på att jag fått nr 2 också, det får vi se hur plågsam förlossningen blir :P Jag tror det är bra om man utgår från att klara sig utan bedövning så mycket det går. Lustgasen är väl det som är minst jobbigast om man har svårt för sprutor så som jag ^^ Fast i Januari var jag tvungen att bli stucken  i ryggen så nu vet jag hur det är haha, inte kul alls men det gjorde inte så ont när rätt person gjorde det. Jag blev felstucken först och trodde jag skulle seriöst dö!! Men sen när narkosen gjorde det så var det klart innan jag ens visste det :P

aaaw, snart dags ändå! :D Shit jag blir helt till mig för din skull också haha, tror du att det blir på den dagen du är beräknad eller hur känns det? :D

2012-06-06
Bebis_
Bebis_
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...