App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

6 månaders bebisar?!

Jag har en snäll 5 1/2 månaders bebis här. Hon har inte vänds sig från rygg till mage än, men från mage till rygg kan hon. Hon kan sitta bra med stöd och nästan kan sitta utan stöd, då när hon lutar sig framåt. Men går inte riktigt än att sitta utan stöd. Hon "pratar" mycket och skrattar. Inga riktiga ord ännu. Inga tänder än, men är nog på G. Hon har "ålat" sig framåt på rygg och håller på lyfter upp magen/rumpan för att ta sig framåt. Hon lutar sig väldigt mkt på sidan när hon försöker ta nån leksak som ligger längre bort och är duktig på att ta leksaker som ligger vid sidan och längre bort. Kanske lyckas vända sig snart? Hur har era 6 månaders utvecklats? Kan din vända sig från båda håll? Sitta utan stöd? Ta sig framåt på något sätt? Krypa/åla? Hur mycket väger era 6 månaders? Längd? Vet ni vilket skostorlek man kan köpa till en 6-8 månaders? Jag har tänkt att köpa ett par tygskor till sommarn, men vet ej vilken storlek jag ska köpa?

2012-04-15
Ansku86
Ansku86

Min dotter satt stadigt vid 6 månader, men tog sig ingenstans på något sätt. Rulla runt har hon aldrig varit intresserad av förrän nu vid 11 månader!
Hon vägde 7,3 och var 67 cm.

2012-04-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

Okej :)
Jag tror min sambo har sänkt den, men vem vet kanske går att sänka lite till...
Dottern har iaf börjat ta sig framåt på rygg, hon lyfter rumpan och magen.

2012-04-16
Ansku86
Ansku86

min tog sej fram genom att krypa först strax innan halvåret körde hon marinkårsstil.. som sen utvecklades till riktigt krypande.
rullade åt båda hållen tidigt och hon ställde sig även upp mot saker innan sju månader.. hon e väldigt snabb å kämpar som en tok.. hade gärna sett att hon tog der lite lugnare för det blir många olyckor.. ja upplever att hon e för liten för det hon kan.
tycker du ska köpa några mjuka skor kanske utan riktig sula.. inga höga läragå skor förrän det e dags å gå för de e dels svårt å få på fötterna när de e små å sen begränsar det deras krypande då de inte kan böja på fötterna..
ta med henne till skoaffären å mät foten å så får du hjälp å hitta nåt som passar.
lillfisen vägde 8500 ungefär på 6månaders.. å längden minns ja inte under 70 iaf

2012-04-16
osisen
osisen

Oj, din son har utvecklats fort... :)
Min dotter fyller i slutet av Oktober. På senaste kontrollen var hon 65 cm lång och vägde 8,3 kg. Ganska tung, men verkar som hon inte är lika rund som hon vart mellan 4-5 månader. Det är ju så olika med alla barn, vissa utvecklas fortare med vissa saker, medans för andra barn tar det längre tid.
Dottern gillar ej ligga på mage länge, kanske det är orsaken att hon inte lärt sig att vända sig till mage? Hon vänder från mage till rygg.
Så vid 6 månaders ålder kan vissa barn sitta utan stöd? Krypa? Vända sig från båda håll?

Använder din son lära-gå-stol? Min dotter har en, men hon har bara testat den några gånger. Hon når inte till golvet än.

2012-04-16
Ansku86
Ansku86

Jag har en väldigt aktiv, glad och nyfiken son som är född i början av oktober-11.

Han kryper, vänder sig, sätter sig upp, sitter stadigt själv och tar sig utan problem från sittande till att krypa. Senaste 2-3 veckorna har han kommit på att han kan dra sig upp i stående mot t.ex möbler så det och försöka sno brorsornas saker är favoritsysslorna just nu.

De senaste veckorna har han kommit igång och pratat mer igen efter att ha varit lite tystare ett tag men några riktiga ord säger han inte. Tänder har han inte heller fått några, även om en har varit uppe men försvunnit igen..

På 6 månaderskontrollen var han 72 cm lång och vägde 8700 g.

När det gäller skostorlek tror jag det bästa är att ta med henne till en skoaffär och mäta fötterna för att hitta rätt storlek. Hur stor är din dotter?

2012-04-15
vevvis81
vevvis81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...