App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Semesterdagar och föräldrapenning

Hur fungerar det med semesterdagar som man har från jobbet när man är föräldraledig? Kan man ta ut sina semesterdagar under sommaren istället för föräldradagar? Hur fungerar det då? Ska man be chefen om att ta ut sin semesterdagar och ändra på FK sin föräldraledighet? Tex. Om jag har 3-4 veckors ledighet (semester att ta ut). Då tar jag dem under Juni-Juli och ändrar på FK att jag inte får nån föräldrapenning för de veckorna? Sedan när semesterdagarna är slut så tar jag Föräldrapenning från nästa dag? Tar de lång tid innan FK accepterar ändringar om föräldrapenning och hur kan man se att det godkänd? Jag har typ noll koll på detta med föräldrapenning... Så är tacksam för alla tips!

2012-04-15
Ansku86
Ansku86

Enligt lag så är de första 4 månaderna av föräldraledigheten semestergrundande, men inte resten av föräldraledigheten. Så det är inte alls säkert att det finns så många betalda semesterdagar att ta ut. Fast ni kan ju ha ett bra kollektivavtal på ditt jobb som ger rätt till fler betalda semesterdagar än "bara" de lagstadgade.

Du kan ringa/mejla till FK och meddela när du ska ta ut semester eller skicka in en ny ansökan med uppehåll för den period du ska ta ut semester. Inget konstigt alls med det. Men som andra har skrivit, börja med att kolla hur många semesterdagar du har rätt till.

2012-04-15
Isabelle _
Isabelle _

så kan du göra om du vill ! tror fk har en handläggningstid på 30 dagar eller nåt..

2012-04-15
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...