App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

de här med att få ett jobb o att bli gravid??

jag och min sambo hade ju planera att snart försöka skaffa ett till litet barn efter april. Men i dag va jag o skrev papper för ett sommarjobb som är till och med agusti. Dom sa i dag att om de funkar med mig på jobbet kommer ja ev få fortsätta efter sommaren. Men hur ska ja göra då då? ja vill ju ha ett barn till i början på nästa år och de känns som att skaffa barn är ett livsval men ett jobb kommer de fler chanser. gör ja fel genom att försöka skaffa barn nu? bör ja vänta med de ett tag eller ska ja följa mitt val som jag vill göra?

2012-04-13
anonym21
anonym21

Jag har också¨fattat det som att fp är skyddad om man blir gravid igen innan barnet är 1 år och 9 månader. Sedan är det ju itne säkert att du blir gravid på första försöket heller. Själv är jag gravid i slutet på 4e månaden och ska på arbetsintervju i veckan, känns ju lite sådär att gå på intervju när man vet att man kommer att gå på föräldraledigt i minst ett år efter några månader. Min man börjar nytt jobb i juni så han vill inte vara hemma så mycket denna gång, vilekt jag förstår.

Man löser det om det blir så. Ta jobbet, hoppas att det blir en fortsättning och även tillökning i familjen. De behöver ju inte få reda på det på en gång.

2012-04-14
Yrwen
Yrwen

Jag tror att det är nåt sånt, men jag är skrämmande dålig på det där. Finns de här på sidan som kan reglerna på sina fem fingrar!

2012-04-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

har jag fått höra fel om man liksom får samma typ föräldrapenning om man blir gravid innan första barnet är 1år och 9 månader??

2012-04-13
anonym21
anonym21

Det där kan bara du svara på. Klarar ni er ekonomiskt, och har du chans att få ett jobb du trivs med längre fram så kör på med barnaverkstaden! ;-)
Jag tror att om man vill ha barn så ser man till att det löser sig. Men samtidigt måste man ju ha tak över huvudet och mat på bordet, så det skadar ju inte att tänka igenom sin situation en extra gång.
Lycka till!

2012-04-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...