App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vill inte sova själv.

Har en son på tre månader som inte vill sova själv i sin spjälsäng. Förr gick det jätte bra men nu går det inte. Har precis börjat med lite rutiner där jag försöker läga honom runt klockan sju, åtta och det går bra han somnar då men vill ej sova själv. Innan så ammade jag han till söms sen var det bara att lägga honom i sin säng men det senaste veckan så har han somnat i min famn för han gillar när jag sjunger och gungar honom lite lätt. Så fort jag lägger honom i sin säng då börjar han gråtta, jag vet inte vad jag ska göra. Är det någon som har nån bra tips jag kan använda?

2012-04-12
florelias
florelias

Med filt så behöver man inte ta en tjock, vi har flera som bara är som tunna lakan, det använde vi. Eller värm en vetekudde och värm upp där han ligger i sängen innan, så är det varmt och gosigt.

2012-04-13
Yrwen
Yrwen

Jo jag vet att han är liten och att han vill vara nära mig för han sover så skönt när han sover bredvid mig, det är bara att jag kan inte ha honom bredvid mig i sängen för har en partner som rullar ganska många gånger under natten och vill inte att han ska rulla på honom. Sen så får jag ingen sömn heller om jag har honom bredvid mig för då blir jag rädd att jag själv rullar på honom. Det är mitt första barn så det är lite svårt för mig men jag lär mig nya saker för varje dag som går. Jag har inga problem att han somnar i min famn det är så gulligt och underbart det är bara att så fort jag läger honom antigen i våran eller hans säng så börjar han gråta, och jag vill inte somna med han i famnen för är rädd at tappa honom.

Det där med att lägga filt på sängen har jag testad men det funkar inte för han blir för varm och vaknar igen.

Jag tror jag får nog göra som han vill än så länge men senare måste jag hitta något som funkar så jag också får min sömn.

2012-04-12
florelias
florelias

Han är så liten än så tycker du ska följa det han vill. Men prova dig fram kanske du hittar ett sätt som han trivs med. Jag har alltid haft sovpåse till mina barn. Du har pyamas på barnet och sedan lägger du barnet i sovpåsen (finns bla på ikea att köpa), den är som en sovsäck med hål för armar och huvud. På så sätt är barnet lagom varmt och det känner inte skillnaden som blir när du lägger ner honom i den svala sängen eftersom sovpåsen följer med :) Min 14mån sover fortfarande sovpåse (beställd i från tyskland då jag inte hittat så stora i sverige).

2012-04-12
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...