App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur upplevde ni eran andra förlossning??

Nu när ja ev planerar att skaffa barn nummer 2 så kan ja ju inte sluta tänkte på hur ska förlossning nummer två gå? de gick ju bra den första men som ni vet gör de ju så jävla ont. går de fortare andra gången eller kan de bli tvärtom? är smärtan de samma? frågan kanske ha ställts tidigare

2012-04-11
anonym21
anonym21

Min förlossning gick till så att vattnet gick kl 5 på morgonen sen börja värkarna komma runt 13 kl 17 åkte vi in men  kl 22 sa de att de inte blir någon bebis i dag så dom gav mig en spruta så ja fick sova. kl 05-06 vakna ja o vanka runt och kl 08 kom krystvärkarna, kl 09 va han ute så allt gick ju jätte bra. ja hade bara lustgas o ville inte ha något annat. på de sättet känns de som att nästa inte ska vara något problem men de verkar vara hur olika som helst även fast första har gått bra.

2012-04-11
anonym21
anonym21

första förlossningen var vi på sjukhuset i 36min sen kom.sonen.. med dottern var ja mer förberedd å åkte tidigare.. denna gång tog det ganska exakt en timma på sjukhuset innan hon föddes.
jag upplevde nog att andra förlossningen var bättre eftersom jag hade mer kontroll. vad gäller smärtan så kände ja första gången att det inte alls gjorde så ont som ja räknat med.
andra kände jag att fine jag kan hantera smärtan utan bedövning men jag vill inte göra om det! så nu ska ja inte ha fler barn!

2012-04-11
osisen
osisen

Det gick fortare men jag var betydligt lugnare. Kunde möta värkarna med rätt andning och jag kände att jag hade kontrollen. Dessvärre slutade det med urakut snitt, men fram till dess var det lugnare och mer avslappnat än första gången.

2012-04-11
Toffsan
Toffsan

Jag hade en super snabb första förlossning (3tim ifrån öppen 0cm till öppen 10cm och födde). Jag upplevde förlossningen som väldigt jobbig, jag hann inte förstå vad som hände i stora drag.

Andra förlossningen mådde jag väldigt dåligt inför. Jag var rädd för att det skulle gå fortare, att jag inte skulle hinna få smärtlindring igen m.m. Så jag gick på aurora samtal vilket var super nyttigt! Då skrevs det i journalen att jag inte fick skickas hem pga det snabba förloppet sist och att ryggbedövning skulle förberedas så fort jag kom in.

Så när jag kom in andra gången gick det så där super fort igen men jag fick ryggbedövning vilket avstannade värkarna. Vilket jag tyckte var jätte skönt. Då hann jag förstå vad som hände, jag kunde gå runt lite i koridorerna, äta och vara med mer mentalt. När de tog hål på hinnorna satte det igång precis lika intensivt igen och ryggbedövningen hjälpte inget alls mot smärtan. Hela förlossningen tog 9tim, vilket inte gjorde mig något alls. Hade jag inte fått ryggbedövningen hade det gått lika fort som förra gången.

Jag upplevde smärtan som lika jobbig båda gångerna. Trodde att ryggbedövningen skulle hjälpa mer mot smärtan men allt den gjorde var ju att stanna upp allt. 

Under första förlossningen hade jag en super bra bm men under andra hade jag en bm som absolut hade fel yrke. Hon hjälpte mig inget, sa knappt något... helt menlös. Som tur var blev det skift byte precis när jag började krysta och då fick jag en kanon bm och en ännu bättre uska.

Vet inte om detta hjälpte dig något, blev mest massa svammel ;-)

2012-04-11
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...