App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

En fråga till i enkäten om jämställdhet! Om föräldrapenningen!

Hej! jag är så tacksam för alla svar på min enkät, det är till STOR hjälp!! :) men har under arbetets gång känt att jag saknat en fråga. Så alla som hitills svarat och även alla andra som vill hjälpa till, vill ni hjälpa mig att svara på: Hur har ni fördelat föräldrapenningen? Alltså hur länge har var och en av er varit hemma med barnet/barnen? Ange gärna antal barn och åldrar. Tack från Tussilagon! :)

2012-04-06
tussilago73
tussilago73

Med första fick jag hemma 7 ½ månad och maken 8 månader. Hon började hos dagmamma när hon var 15 månader. Hon är nu 21 månader och jag väntar andra barnet nu, där kommer det nog bli jag som går hemma i stort sett all tid, då min man börjar nytt arbete till sommaren. Själv är jag för stunden arbetslös så lite beroende på hur min situation ser ut så blir jag hemma olika länge.

Planen från början var att dela relativt lika på ledigheten, och även fast det varit tufftr för oss alla så har min man fått en betydande roll i min dotters liv och det känns otroligt härligt.

2012-04-14
Yrwen
Yrwen

*puff igen :) *

2012-04-14
tussilago73
tussilago73

*puff* :)

2012-04-11
tussilago73
tussilago73

Med första barnet var jag hemma och tog ut max fp från början. Sambon studerade och avstod från att söka sommarjobb de somrarna barnen var små, så då var han hemma ändå, men utan ersättning. Han studerade också halvtid på distans några månader, så han var mycket hemma. Han tog ut alla garantidagarna, i övrigt var han hemma en del utan ersättning eftersom han inte hade någon sgi. Pappamånaden och lite till tog han dock ut senare, var ledig över jul och så. Sonen började förskolan när han var fjorton månader gammal.

Med andra barnet var jag också hemma mer, men sambon var föräldraledig några månader, när hon var 10-14 månader gammal. Plus litegrand där också kring jul och för att förlänga semestern senare.

Med lillan har jag varit ledig tio månader, sambon är ledig nu och ska vara det tills hon börjar förskolan när hon är arton månader. Så i skrivande stund är det inte klart vem av oss som kommer att ta ut flest dagar för henne.

Barnen är födda -01, -03 och -11.

2012-04-10
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Jag tog ut 3½ månad med sonen, maken tog 16 månader. Så det var ingen vidare jämnfördelning där inte. Sonen är nu 3½år

Dottern är visserligen bara 3 veckor än, men planen är att jag ska vara hemma med henne tills hon är 18 månader. 

Jag har svarat i den andra enkäten också

2012-04-06
Fenoxi
Fenoxi

Jag har svarat i den första enkäten...

Jag har tagit ut störst antal dagar vid båda föräldraledigheterna. Min man har dock tagit ut lite dagar här och där. När vårt första barn var två år tog han ut 1dag/vecka under 6mån. Han tog även ut 2hela veckor under sommaren under sonen första två år. Sedan har det ibland blivit en halv föräldradag här och där för mannen, då jag ibland jobbar kvällar så kan vi pussla så utan att blanda in förskola.

2012-04-06
emcb
emcb

Jag har svarat i den första också! :-)

2012-04-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 3 månader

Tala gärna om om du svarat på den första enkäten så kan jag lägga till ditt svar i mina anteckningar! :)

2012-04-06
tussilago73
tussilago73

Min dotter är 11 månader, och jag tar all föräldrapenning själv. Min man skall plugga i två år till,såhan kan inte vara hemma på heltid.

2012-04-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...