App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ger ni barnen påskägg och vad innehåller det i så fall?

Vi ger sonen ett påskägg (från påskharen) med liiite godis i samma som han får som lördagsgodis. Förra året fick han en cykel av påskharen. Eftersom han fyller år mitt i vintern är påsken ett bra tillfälle att ge honom någon sådan där vår/sommar sak. I år vet jag inte riktigt vad han ska få eller om han ska få något... Mitt problem är att jag tycker att det räcker med det han får i från oss. Det är påsk inte jul, inte födelsedag... Men familjen runtom (farmor/farfar, mormor/morfar m.m.) vill också ge något vilket jag tycker blir överdrivet. Och de har så svårt att förstå att de inte får ge godis i äggen. Men där står jag på mig, INGET godis!

2012-04-05
emcb
emcb

Nej sonen äter inte lösgodis pga allergi. Vi äter i bland men i vår affär så byts lösgodiset ut var 3:e/4:e dag (har en vän som arbetar där). Men jag vet affärer där det knappt går att få ut godiset ur "askarna" för att det är så hårt och klibbat fast...

Spara godis i upp till ett år... bläää. Visst godiset kanske fortfarande är mjukt och går att äta om man förvarar det i en tät försluten ask... men har ni funderat på varför det är så... det är inte så att det innehåller en hel drös med mindre roliga ingredienser (konserveringsmedel) för att det ska se fräscht ut och smaka samma efter ett år... Jag menar lägger man ett äpple i en burk så är det inte så fräscht efter ett år och det finns ju en anledning till det.

Och skulle min son få påskägg i från varje nära släkting (far och morföräldrar + våra syskon) så blir det 7påskägg... liiiite för mkt godis tycker jag personligen.

2012-04-05
emcb
emcb

då äter ni inte lösgodis då?

2012-04-05
osisen
osisen

Nja personligen vill jag inte äta en vecka gammalt godis så därför låter jag inte min son göra det heller. Och bäst före datumet på godsipåsarna gäller ju icke öppnad påse...

2012-04-05
emcb
emcb

har du kollat bästföre datumen på godis ;-) en vecka klara det sig lätt :-P

2012-04-05
osisen
osisen

Fast att ge barnen mängder med godis som de ändå inte orkar äta upp ser jag absolut ingen anledning till. Och att spara det till nästa lördag känns inte så fräscht. Blir ju gammalt.

När jag var liten fick vi ett påsk ägg var av våra föräldrar det innehöll godis. Man fick inget annat, inga leksaker och inte något i från mor/farföräldrar heller. Man var överlycklig över sitt påskägg, det var ju lite annat godis i än man normalt fick på lördagar.

Tycker det här med godis är så hysterisk. Ja visst ska de få lite men måste det vara så mkt och varför måste alla ge? Jag tycker det är samma med leksaker. Jag vill inte att mina barn ska bli bortskämda så jag har rätt hårda regler till släkten att de inte får komma med paket när som... Kan låta hårt men jag vill att mina barn ska uppskatta de människor som kommer hit och inte att de har saker med sig. Och när de väl får saker så blir de så mkt mer glada och uppskattar sina nya leksaker.

Mina barn får både leksaker och godis. Men i rimliga mängder och vid spec tillfällen. Påsken har skenat iväg lite som alla andra traditioner lätt gör... påskäggen har nu blivit en mini julafton och de där små påskäggen som fanns när vi var små har ersatts av mega ägg :)

2012-04-05
emcb
emcb

De stora barnen brukar få varsitt påskägg med godis av oss, litet men välfyllt. De får oftast varsitt ägg av farfar också, men i år fick de det redan när vi var dit för två veckor sedan... Ibland blir det för mycket i mitt tycke, men jag bråkar inte om det. Men då är de ju inga småbarn längre heller. För några  år sedan plockade jag bort en del ur äggen från farfar, men nu skulle jag inte göra det, lägger mig däremot i när godiset får ätas...

2012-04-05
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Sönerna (6,5 och 8 år) får leta efter påskäggen ute. Oftast gömmer jag dem så bra att jag knappt själv hittar dem! I år blir det ett ägg med Pokemonkort, ett ägg med en studsboll och ett ägg med godis. De får alltså tre ägg var med likadant innehåll.
Morfar brukar ge dem ett stort godisägg men de är kräsna vad gäller godis så de äter inte så mycket av det. :-)
I år har jag vunnit ett megastort ägg med godis men jag tänkte ta med mig till jobbet och dela med mig.

2012-04-05
Toffsan
Toffsan

jag tänker såhär.. på påskafton får sonen äta va han vill så länge han äter frukost å middag å lunch iaf.. sen om han äter godis till han spyr så fine men det gäller den dagen.. samma med julafton.. sen om han har godis kvar får.han spara till nästa gång det e dags typ nästa lördag å.då e det begränsat igen.. har svårt att se att en godischock ett par tre ggr per år skulle göra skada om man håller det där.. varken för tänder eller kroppen.. sen brukar iaf min son va sån att han inte äter så mycket även om det e obegränsat.. han har annat å göra än å sitta å möla godis hela dagen..

2012-04-05
osisen
osisen

Jag brukar inte köpa godis då jag vet att mina föräldrar gör det, så då brukar vi fylla påskäggen med leksaker, böcker och pengar =) Iår blir det första gången lilltjejen ska få något till påsk, hon ör 2,5 år och det kommer vara leksaker lite pengar till henne med som hon kan få lägga i sin sparbössa, typ en guldpeng. Sonen får dock mest sen får han bestämma om han vill spara eller köpa något roligt gör pengarna =) Sen har vi skickat brev från påskharen haha så den kommer med ett litet ledtråd om var påskägget är gömt.

Men om din son får allt det godiset så kanske han inte behöver äta allt. Ni kan ju spara undan till resterande helger?? =)

2012-04-05
OurLife
OurLife

å ja hjälper mer än gärna till med godiset.. tex kinderägget för det äter han aldrig upp han vill bara se va det e inuti.. ;-) då blir mamma jätte "ledsen"

2012-04-05
osisen
osisen

lilleman får lite småprylar typ en bil spelkulor och godis.. köpte lite annorlunda godis jämför med normalt lördagsgodis men ungefär samma mängd.. men köpte typ en mini chokladkaka, ett kinderägg å nån pingvinstång å en klubba.. ev att ja köpte nåt tuggummi med..

2012-04-05
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...