App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Är era barn påskkärring/påskgubb​e på påskafton?

När jag var liten klädde man ut sig till påskkärring/gubbe och målade påskkort som man sedan gick runt till grannarna och delade ut. Hade man tur fick man lite godis :-) Hur gör ni/era barn i påsk? Hur klär era pojkar ut sig?

2012-04-05
emcb
emcb

Vadå gå runt och tigga...

Det handlar ju om att barnen klär ut sig och går runt och säger glad påsk och delar ut hemmagjorda påskkort. De flestabarn sitter länge och målar och anstränger sig för att göra påsk korten. Inget barn som knackade på här i dag nämnde ordet godis, det var något jag erbjöd dem.

Sonen satt sammanlagt i 3timmar i går och skrev glad påsk och sitt namn på 4årings vis :) Han slet verkligen med dem. Precis som jag själv gjorde som barn, jag och kompisarna satt i veckor innan och målade och la ner jätte mkt jobb på de där korten. I bland fick vi godis i bland inte... Men det roliga var ju att klä ut sig och få gå runt, godiset var en bonus. Så att kalla det för att tigga... nääää.

Det är skillnad med halloween, där går det ju ut på att "hota" sig till godis. Dessutom är det inte ens en svensk tradition. Att gå runt som påsk kärring är i alla fall en svensk tradition.

2012-04-07
emcb
emcb

det e ju på torsdagen man ska tigga godis väl.. hur som helst.. dont like it.

2012-04-06
osisen
osisen

Jag tänker spöka ut min 11-månaders i "påskiga" kläder och sjal på huvudet. Får se hur länge hon tolererar det... :-P När jag var liten (bodde utanför Göteborg) var tjejer gummor och killar gubbar, men maken från Östersund är uppvuxen med att alla var gummor! :-)

2012-04-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Inte i år, men ibland har de varit påskkärringar på Skärtorsdagen. Inte på påskafton.

2012-04-05
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...