App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Skriver ine så ofta nu längre men har fråga om cysta på äggstock

Har en 10 årig flicka som klagat på magen under flera månader, hon ringer från skolan och gråter och vill gå hem i ibland har de varit så att hon fått vara hemma någon, några dagar var och varannan vecka. Vilket självklart gör skolan lidande. Vi gick till vårdcentralen och fick remiss till barnläkare som uteslutit gluten och laktos allergi, de tog även massor av andra prover och skickade remiss till ultraljud. Hon klagar fortfarande och jag började undra om de var psykisit pga oro efter allt som hänt med broderns olycka och 2 dödsfall i familjen Men så igår var vi på ultraljud och läkaren ringer sedan och säger att de vill göra om det, då de inte såg vänster äggstock ordentligt och att den högra var förstorad och större en normalt på en 10åring. Vet inte alls vad detta innebär riktigt men de nämde att de kunde bero på en cysta , ska man vara orolig? och kan de orsaka dessa extrema smärtor som hon har nu och då?  och vet någon vad kan gör åt detta? blir det operation och besvären inte ger med sig? Någon kanske varit med om liknande och kan berätta lite för mig vad ni fått göra.

2012-04-05
SOLO2009
SOLO2009

Tack för svar, min doer var på akuten med sin pappa vid ett tillfälle där hade de gett henne ett Klyx och sagt att hon var förstoppad och hänvisade till vårcentralen nästa gång. Lagom kul bemötande om de nu är något med äggstockarna som spökar. Men får hon extremt ont igen så åker vi in och tänker de göra detsamma då så ska vi kräva Ultraljud innnan de skicakr hem oss.

2012-04-05
SOLO2009
SOLO2009

Jag har inte haft cystor på äggstockarna. Men när jag var i din dotters ålder fick jag hemska magsmärtor och mina föräldrar tog med mig till akuten. Det gick över där och vi fick åka hem. Jag förstod det som att de inte riktigt trodde på mig men jag hade haft hemskt ont.

Någon dag senare kom det tillbaka och jag låg ihopvikt i skolan. Läraren undrade om det inte var sådana där "tjej smärtor" (mensvärk). Men ringde tillsut mina föräldrar som hämtade mig och körde mig till akuten igen. Där misstänkte de att det var blindtarmen eftersom det satt på hö sida. Jag blev inlagd och det blev operation. Inte akut dock.

När läkarna väl öppnade så såg de att det inte var något fel på blindtarmen men när de undersökte min äggstock visade det sig att den vridits sig kring sig själv och därför ströp sig. Den var missfärgad och det var precis så att de kunde rädda den. De vred upp den och sydde fast den. Det var alltså ren tur att de hann rädda den!

Pga att jag inte blev trodd så hade jag det kunnat bli så illa att jag förlorat min ena äggstock. Som tur var tog mina föräldrar mig på allvar.

Jag hoppas att din dotter får bra hjälp nu! Om hon får jätte ont så tycker jag att du ska ta henne till akuten (barnakuten om det finns nära er). Vänta inte på nästa ul.

Men har hon inte ont så låt dem fortsätta sin utredning. Vet inte om min berättelse hjälpte dig så mkt.. :-)

Lycka till!

2012-04-05
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...