App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

kopplar inte va.. HJÄLP!!

Vår son är ca3½ månad(lite mer, 4 månader den 14 april). han vill inte somna. igår höll vi på i närmare två timmar. Vi bada för att få en mysig och avslappnande stund på kvällen, vi gick, vi vagga, åkte vagn, satt, la i vaggan, lät skrika, tror vi testa det mesta. idag har vi än då länge hållit på en timmer... men utan resultat han gallskriker hela tiden. Någon som har tips? Är vårt första barn och vi vet inte vad vi ska göra. Tror inte det beror på magont för han visar inga tecken på det starx innan de är som han känner det på sig när pyamasen åker på och vi börjar släcka ner och försöka få honom att somna!!

2012-04-03
joliisb
joliisb

Ni kanske skulle hålla er till en metod? Kan ju vara så att det tar en stund att känna lugnet.. Min tjej hade en period när jag  nästan var tvungen att tvångshålla henne så att hon inte kunde röra sig för att hon skulle sova.. Numera låter jag henne somna i famnen i soffan framför tvn varje kväll, inte optimalt men det funkar. Däremot ska vi snart byta till växasäng och då ska vi ta krafttag i nattningarna.

Tror att ni som föräldrar måste känna er mer lugna. Ni kanske skulle lägga er i er egen säng och bara mysa, inte försöka söva, utan mysa!

2012-04-04
Yrwen
Yrwen

ja tror även att han kan känna av att ni vill få honom att sova, ni försöker få lite tid på kvällen å kanske utan å märka det blir lite stressade, tänker bara det inte tar flera timmar.. tror att barn liksom djur har ett sjätte sinne.
det kan va som mamsan säger övertrött eller kanske inte tillräckligt trött..
När mina barn varit små, under året ja den ena e ju bara sju månader så har jag alltid väntat in dem när de blir trötta.. syns tydligt på mina på ögonen och även rörelser pillar sig på öronen å gnuggar ögonen..
oftast blir dottern trött runt 8 men som igår somnade hon först halv 10 på kvällen tills dess lekte hon å va glad.
det passar inte allt men samtidigt så känner ja att vuxentiden får bli oplanerad och infalla när tillfällen ges.
Så jag väntar alltså in henne tills ja känner att nu e hon trött sen på med pyjamas byta blöja ge välling å sitta å mysa.. det senaste har hon dessutom vägrat sova själv så ja har fått lägga mig samtidigt eller låtit henne sova på mig på soffan tills ja ska lägga mig.
men ja känner att det e lite så småbarnslivet ser ut så för mej e det inget större bekymmer än :-)
Hoppas ni hittar en lösning.. lycka till

2012-04-04
osisen
osisen

Men gud vad jobbigt! Lider med er, jag vet hur det är. Jag tycker det låter som att han är övertrött, och då blir det en ond spiral när ni försöker hitta på "nya" sätt att lugna honom, samtidigt som han blir mer trött och mer hysterisk. Men det är bara den känslan jag fick när vi var i samma sits.
Ammar du? Blir han lugn då? När min dotter var 4 månader började ett rent helvete, läggningsmässigt, när hon BARA kunde somna vid bröstet och skrek hysteriskt om hon vaknade när jag la ner henne.
Nu är hon snart 11 månader, och du kan ju läsa i min tråd om hur läggningarna ser ut nuförtiden... :-/

Lycka till! Håll ut! Och kram.

2012-04-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...