App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Behöver glada tillrop och en kram!

Igår skulle vi försöka med att lägga bebisen i spjälsängen efter kvällsamningen. Hon kan numera vända sig över på mage, och sätta sig upp alt börja krypa, så vi vågar inte lämna henne ensam i vår säng medan vi är i vardagsrummet. Resultatet blev som följer: Mellan 20 och 21 skrek hon hysteriskt, helt utan uppehåll. Jag satt bredvid och klappade, pratade lugnt, sjöng, grät... Det var fruktansvärt. Tillslut tog jag upp henne och då tystnade hon såklart direkt. När jag la ner henne igen skrek hon om möjligt ännu värre. Jag kallade in min man och han läste saga för henne. Då var hon först tyst, sen blev hon "pigg" och pratade och skrattade. Kl 22 gav vi upp och tog med henne ut i soffan, men sova var hon inte intresserad av. Hon fick gå och lägga sig med oss kl 23, och så fort hon fick bröstet i munnen däckade hon, och där fick hon sen ligga kvar. Nu behöver jag uppmuntran inför ikväll! Snälla skriv nåt roligt till mig, så jag känner mig mer peppad! :-) Kram på er!

2012-04-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Jag tror inte att ni behöver oroa er för att hon ser sängen som en lekplats om hon får ligga där och mysa på dagarna.

Min son sover hela nätterna i sängen och innan vi lägger oss på kvällen lägger vi ner några (barnsäkra mjuka) leksaker vid hans fotände. När han vaknar på morgonen så ligger han och pysslar med leksakerna en stund innan jag går upp och hämtar honom.

När han sover på dagen gör jag samma sak, när han vaknar ligger han nöjt och myser och leker lite smått. När han är nöjd så ropar han på mig :)

Jag menar inte att ni behöver ha leksaker i sängen men om hon ligger där på dagen och myser och tycker att livet är allmänt trevligt så får hon ju en positiv bild till sin säng.

Skönt att det går åt rätt håll för er i alla fall! Hoppas ni får sova gott i natt också!

2012-04-09
emcb
emcb

Jo, vi har gjort det, men då blir det mest att hon leker, och vi vill helst att hon förknippar sängen med att sova.

2012-04-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Vad härligt att hon sover lite i sin säng nu! Och jag tycker att du gjorde helt rätt när du tog upp henne när hon var för ledsen och sedan la ner henne igen. Så har jag också gjort. Jag tror på att ge det barnet behvöer i stället för att lära dem att skrika inte hjälper. Tror att de blir tryggare i längden om de vet att mamma/pappa tar upp mig om jag behöver det, de sover lugnare då tror jag.

Min son somnar fortfarande inte i sin säng. Men han somnar i famnen efter välling på 3min, sedan är det inga problem att lägga ner honom i hans säng och där sover han (oftast) hela natten. Vi har testat att lägga ner honom i sängen vaken och han är nöjd där men det tar 1-2tim för honom att somna, så lättare att söva honom i famnen helt enkelt :)

2012-04-08
emcb
emcb

Uppdatering; senaste kvällarna har det varierat mellan 0 och 30 min skrik innan bebisen somnat. Sen har hon sovit 2,5-4 timmar innan hon vaknat. Då har vi några kvällar lyckats få i henne lite välling och då har hon somnat om i sin säng. Sen vaknar hon ju dock mitt i natten, och då finns ingen ork kvar så då får hon komma över till mig och snutta. Men första halvan av kvällen/natten börjar arta sig, så vi jobbar på! Vi ger inte upp hoppet! :-)

2012-04-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Det kommer än dag då det helt vänder, och plötsligt är det inte så fel att sova i sin egen säng, Vår bvc sköterska sa att i denna åldern lär sig barnen att mamma och pappa är varsin individ och att bebisen lär sig att hon är en egen individ och därför kan det bli tuffare att lägga henne eller att vara ifrån henne för att dom får seperations ångest och kan bli väldigt mammaiga

det blir bättre och inte ska du låta henne skricka om det blir jobbigt gör det som funkar för er

skickar styrke kramar

2012-04-04
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år

Men så skönt, hoppas att det håller i sig!

2012-04-04
Yrwen
Yrwen

Så här gick det ikväll;

Efter amning såg jag till att hon vaknade till när jag la ner henne i spjälsängen. Hon började såklart skrika direkt. Satte sig upp och skrek hysteriskt. Jag tog upp henne ett par gånger, men efter 20 min la hon sig på mage och somnade efter tio minuters strykande på ryggen. Nu sover hon ännu, och det har gått drygt 1,5 timme! Hon har inte sovit i sin säng på två månader!
Ingen vet hur det går imorgon, men man får ta kväll för kväll, och ikväll gick det bra! :-D

2012-04-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Vår tjej är tyvärr inte flyttbar i sovande tillstånd, hon vaknar direkt! Annars hade jag gjort så redan för ett halvår sen... :-(

2012-04-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Min tjej har ALDRIG  varit mammig så jag ahr inga bra förslag. Däremot så har pappan här skött mycket av nattningen. Olika rutiner har funnits, bla så gör han henne iordning och så får hon välling i vår säng när han läser för henne, tills hon somnar. Ni kanske skulle testa er egen variant av det? Kanske introducera pappan mer? Du kanske kan sitta i ett hörn och sticka eller nåt? Då kan hon se dig men det är pappan som har störst fokus?

2012-04-03
Yrwen
Yrwen

Jo, men samtidigt så vill man ju ge henne närhet när hon behöver det! Hon skriker ju inte för att vara elak, hon vill ju vara nära sin mamma. Men rent praktiskt funkar det ju inte att hon sitter ihop med mig dygnet runt.
Vi har sänkt sängbotten. Skulle jag gå ut ur rummet skulle hon nog skrika ihjäl sig. Jag kan knappt lämna rummet under dagtid, så mammig är hon.

Tack för peppen!

2012-04-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Du fixar det här! Imorse på nyhetsmorgon så var barnpsykologen där, och det var en mamma som ringde in om ett liknande problem. Psykologen påpekade att barnet lär sig att om det skriker tillräckligt länge så plockar nån upp mig, och det är ju vad jag vill = barnet skriker.

Tror att det bara är att härda ut som gäller, har ni sänkt botten på sängen? Vad händer om du går ut från rummer? Om pappan själv får ta nattningen, du kanske kan ta en promenad?

2012-04-03
Yrwen
Yrwen

.

2012-04-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...