App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sele eller inte?

Hej, jag undrar om någon som har erfarenhet av att bära barn i sele kan svara. Min dotter skriker ibland när jag försöker sätta ner henne i sele. Vi har en sådan som man knäpper, ingen "tierack". Jag har verkligen försökt ta "det lugnt" så att hon inte blir rädd eller så när hon kommer i selen. När jag knäppt fast henne har jag lagt henne i soffan och sedan sakta försiktigt satt mig upp för att sedan lugnt och stilla resa mig upp. Men hon börjar skrika, när jag går omkring tystnar hon, och vid några tillfällen har hon tagit det hela ganska lugnt och sedan somnat i selen. Men jag undrar om jag gör fel? När hon skrikit har jag tagit upp henne och haft henne i famnen istället. Kan så små barn (4 veckor) vänja sig vid selen eller ska jag helt undvika den de gånger hon skriker? Eller fortsätta eftersom hon accepterar den vissa gånger?

2012-04-01
Drottningkram
Drottningkram

Det är inte så att hon är lite för liten för selet fortfarande? 
Jag tycker inte om sele, hade det en liten sväng till min son, men nej det var verkligen inte min grej. Nu med dottern som är 3 veckor har jag totalt förälskat mig i bärsjal. Jag har haft bärsjalen i 1½ vecka nu och har inte använt vagnen en enda gång under den tiden. Lillfisen älskar också sjalen och somnar som en liten gris direkt.

2012-04-01
Fenoxi
Fenoxi

Min erfarenhet är att så små bebisar ofta "sitter" bekvämare i en tricotsjal än i en sele. Men det gäller naturligtvis inte alla.

Men oavsett det så skulle jag nog avråda från att fortsätta bära i selen då hon börjar skrika så fort du lyfter upp henne i den. Visst kan du prova fler gånger, men gillar hon det inte så känns det nog inte bra för henne att du fortsätter just då...

2012-04-01
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...