App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vi blir galna, igen...

Lilleman har lagt sig till med en ful ovana. Han vaknar och vill krypträna. Jobbigt för oss som inte får sova för att han kacklar och har sig, plus att han gärna vill stå mot oss. Sover nämligen i våran säng mestadels. Vi inser ju att vi får gilla läget, men finns det nåt vi kan göra för att underlätta för honom? Han har ju börjat gå med stöd och drar sig fram med händerna, men själva krypandet har inte kommit. Är det hans dygnsrytm som har förvridits? Saken är den att bara man tar tag i honom och liksom "håller fast" honom så somnar han om så småningom, men inte utan protester. Någon som har tips?

2012-03-27
Betty86
Betty86

hej!jag antar att han kanske behöver veta att nu är det natten och då innebär det väl att visa vem som bestämmer o visa det väldigt många gånger om o om igen. Kankse testa att göra något annat som gör han lugn om han vill krypa och härja. Mysa,mata. Lycka till!

2012-04-22
LP1985
LP1985

Har ni testat att bara låta honom sova i egen säng? Det skulle jag gjort, är ju inte lika roligt att busa när man är själv....

2012-03-28
Yrwen
Yrwen

Nej nej, helt rätt mamsan.. Här kryps det mer runt av mig och mannen än av hunden t.ex..

Det är ju säkert en av alla hundra miljarder faser, men jäklar vad jobbigt det är när man är mitt i dom.

Kommer bli galen av den här älskade, underbara ungen snart :D
Idag bestämde jag och kompisen oss för att ha picnic, ingen bra idé med en liten som precis kommit på att han kan ta sig framåt.. Jag satt ner ca 5 min under 1,5 h. Tänk hur det blir när han börjar gå? Gaah!

2012-03-27
Betty86
Betty86

Jag tänker nog mest på att leka honom trött under dagen. Alltså när ni är hemma själva. Ner på golvet och kryp! Hihi. Kanske är helt fel råd, men jag hade nog testat det. Som sagt, lätt att komma med tips när man inte har de problemen själv.. :-P

2012-03-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

Ja, aktivering har vi gott om för en 7 månaders tycker jag, öppna förskolan nån gång i veckan, babysim en gång i veckan och åker på besök då och då. Man vågar väl inte riktigt aktivera för mycket heller?

Har precis idag börjat låta honom sitta upp ordentligt i vagnen så han får se lite nytt också. Har du några mer tips på hur jag kan aktivera honom?

Självklart leker vi ihop också, men enligt i princip alla som träffar honom är han en enormt aktiv bebis. Kanske ska höra lite med bvc sköterskan om detta?

2012-03-27
Betty86
Betty86

Oj, låter jobbigt! Verkar vara rätt vanligt det där, och "experterna" brukar väl tipsa om att aktivera mycket på dagen och vara så tyst och tråkig på natten som man bara kan.
Det är nog bra att ni försöker få honom att somna om igen så fort som möjligt, så han inte hinner vakna till för mycket.
Ingrid har inte kommit på att man kan göra så än, men det är nog bara en tidsfråga innan jag också skriver en desperat tråd om nattgymnastik! ;-)

2012-03-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

.

2012-03-27
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...