App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Svärmor (långt)

Jag bara måste få gnälla av mig lite. Jag blir så trött på min svärmor ibland. Hon kan vara riktigt elak, jag vet inte om det är medvetet eller om hon bara öppnar munnen  och låter grodorna hoppa. För det första får jag knappt bestämma själv vilka lakan jag ska bädda till bebis med, utan hon har köpt speciella lakan som hon har bestämt att ska ligga i vagnen och korgen. Jag skiter visserligen i vad hon tycker men det är rätt jobbigt att inte kunna få göra som man vill utan att någon ska bli sur och försöka ge mig dåligt samvete. Igår sa hon dessutom en sak som gör att jag vill egentligen inte veta av henne förrän graviditeten är slut. Min barnmorska misstänker att jag håller på att få havandeskapsförgiftning då mitt blodtryck är väldigt högt, så jag får inte göra något bara vila. Och när jag berättade det för svärmor sa hon att då blir det ju ingen skillnad. Hon menade att jag gör ändå ingenting om dagarna så det var ju ingen skillnad. Så inte vet jag vem som städar, tvättar, lagar mat och tar hand om hundarna hemma hos oss. Visst jag har inte gjort många knop vissa dagar men det är lite svårt när man har så ont av foglossningar så man knappt kan gå. I helgen ska min mamma och svärmor tapetsera bebisens rum, men jag har lust att ringa svärmor och säga att hon inte får komma hit. För hon blev sur när jag sa att vi börjar 8:30 på lördag och det var mamma som sa den tiden och att min mamma bestämmer över tapetseringen. Det är bara det att min sambo blir så arg om jag kritiserar hans mamma. Det var bara dom 2 i några år då han inte hade någon kontakt med sin pappa. Jag blir galen på det här, ibland känner jag för att be henne dra åt helvetet. Då skulle jag ju iaf slippa henne några veckor :)

2012-03-20
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 3 månader

Jag har försökt prata med min sambo men han vill inte riktigt lyssna fast han själv vet vilken pina hon kan vara.

Hon har ju varit duktig och frågat om det mesta hon köpt, men jag trodde ju att vi fick det och skulle använda som vi vill.

Ja det kommer nog inte bli lättare när plutten kommer, jag har en känsla av att vi inte har samma syn på uppfostran och fördelning av sysslor.

Jag sa till en gång när hon klagade på gardinerna och då slapp vi henne ett tag :)

2012-03-20
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 3 månader

Haha ja tänk om jag skulle göra det, vilket liv det skulle bli.

Du gjorde min dag Osisen :)

2012-03-20
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 3 månader

Tänk vad mkt energi vissa svärmödrar kan ta i från oss. Jag har en likadan svärmor om inte värre. Jag hade det riktigt jobbigt första graviditeten. Men det som är största skillnaden mellan dig och mig är att min man har förstått när jag blivit sårad och försöker stötta och prata med sin mamma.

Det är jätte viktigt att du pratar med din sambo. Han måste inte tycka likadant som dig eller hålla med dig. MEN han msåte förstå att det är så här DU känner och att du inte mår bra i relationen med svärmor.

Du kanske kanbe din sambo sköta kontakten med svärmor den närmsta framtiden. Han kan be henne att inte köpa något till bebisen om ni inte innan kommit överrens om att det är något som ni faktiskt vill ha /behöver.

Vi har haft många fajter om just det där med att det köps en massa. Men jag vägrar ta emot en massa saker som jag inte behöver bara för att göra svärmor till lags. Ja det är snällt att hon vill köpa saker åt oss men om det inte är något som vi behöver eller vill ha så blir det ju bara fel.

Så vi har kommit överrens om att vi säger till om det är något spec vi behöver och så får hon köpa det då. Eller om hon ser något som är på rea och vill köpa det, så ringer hon först och kollar om vi behöver det. Hade vi inte satt upp dessa regler så hade våra barn blivit överrösta med saker och vi hade inte fått plats i vårt hus. Det värsta jag vet är när barn är bortskämda och får saker heeela tiden. Vilket inte svärmor alls förstår men fått acceptera, dock har det blivit en del tårar.

Angående gardiner, så när hon kommenterar dem så säger du bara. Jag trodde att det var jag som bodde här och inte du... Så jag sätter faktiskt upp vilka gardiner i mitt hem oavsett vad du tycker eller inte. Du får bemöta henne på samma sätt som hon bemöter dig. Bry dig inte om vad hon tycker!

Lycka till!

2012-03-20
emcb
emcb

gör som du vill skit i henne.. skit i om din sambo blir sur.. man ska.inte behöva utstå vad som helst.. tänk om du skulle ta å åka hem till henne å byta ut hennes gardiner!

2012-03-20
osisen
osisen

Jag får inte heller bestämma själv vilka gardiner jag ska ha och använder jag något som jag fått av min mamma och pappa så är det fel.

2012-03-20
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...