App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lite ledsen är jag...

Jag har ju gett upp dagamningen sen en vecka tillbaka, och planerar inom kort att sluta även med kvälls- och nattamningen. Detta för att min dotter inte kan somna utan bröstet och ligger och smuttar precis hela nätterna. MEN.. Hon har inget annat. Ingen napp, ingen snuttefilt, inget gosedjur hon tycker om, ingenting! Nu när hon bara får snutta på kvällen så ser man hur hela hon lyser upp och hon riktigt njuter. Det gör ont i mig att jag snart ska ta bort det från henne. Tänk er hur ni hade känt om ni tagit ert barns allra gosigaste snuttefilt och slängt den i soporna och sagt "Nu blir det inget sånt mer!" Börjar redan nu att bli ledsen när jag tänker på att jag snart kommer amma henne för allra sista gången. Tänk då hur jag kommer känna när den dagen väl kommer... Ledsen.

2012-03-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Lycka till till er med, Preggot! :-)

2012-03-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Emcb; nä, jag är inte redo än, jag känner det. Men när blir man det? :-P Jag har sista veckan haft ett av mina gamla myslinnen som snuttefilt till tjejen. Eller, hon har haft den sen hon var jätteliten, men har aldrig "anammat" den. Så nu gör jag så som du tipsade, att den är med när hon snuttar och så. Får se om hon får upp ögonen för den. :-)

Lullaby; jag ammar inget alls på dagen nu, men jag förstår vad du menar. Det funkar säkert för de flesta bebisar att mysamma då och då, men när det gäller min tös tror jag att jag måste behandla henne som en "nykter alkoholist". Häng med mig här nu; du skulle ju aldrig kunna ge en nykter alkoholist ett litet glas vin till lunchen, och sedan tro att vederbörande skulle acceptera äpplejuice på fredagskvällen? Haha! Hoppas du förstår vad jag menar?
Jag får lura på detta lite till innan jag bestämmer mig!

Tack till er som kommer med uppmuntrande ord och goda råd! :-)

2012-03-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

sita69: Blir upprörd över att du kan ge ett sådant tipps. Om ett barn inte har något annat än amningen för att komma till ro så rekomenderar du att när man tar bort amningen också ska ta bort hennes sista trygghet nämligen föräldrarna... ja vill man ge sina barn men för livet så....

Mamsanmaria:

Det låter som att du bör vänta lite till med att ta bort kvälls och natt amningen. Jag gjorde så att jag trappade ner på dagarna först och när det var helt borta lät jag kvällarna vara kvar. Efter ett tag tappade sonen själv intresset och valde hellre vällingen. Dock tog det två månader av att testa varje kväll med välling innan han accepterade det!

Du säger att din dotter inte har valt en snutte eller ett gosedjur. Det har inte mina barn heller gjort. Jag har valt snutte åt dem och den har dem haft vis sin sida sedan de föddes. Nu älskar de sina snuttar och liten som inte använder napp kan inte vara utan sin snutte några längre stunder. Men han har ju inte valt den själv, den har liksom alltid legat bredvid när han ätit (ammat eller fått ersättning), när han sovit, varit ledsen m.m. Så välj du en snutte som känns mjuk och fin. Ha den nära er när du ammar och lägg den alltid bredvid henne när hon sover. Tillsut så kanske även hon fastnar för den.

Lycka till!

2012-03-28
emcb
emcb

Tror att det hade varit alldeles för traumatiskt för henne att inte ens ha oss i närheten när hon inte får snutta längre. Ingen annan än hennes pappa och jag får hålla henne några längre stunder, så vi har bara haft barnvakt åt henne en gång, och det var fyra timmar under dagtid.

2012-03-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Tack för era gulliga svar! Känns skönt att veta att jag iallafall inte är ensam om att känna så här. Trodde inte att det skulle vara så känslomässigt jobbigt att sluta amma.
Nu har jag iallafall fått in en rutin på att låta henne ligga på min mage och sova en stund på f.m, så jag får se om det kan fungera även på kvällen så småningom. Tänkte egentligen sluta amma nu i helgen, men nu är jag tveksam, så jag kanske väntar nån vecka till.
Lycka till därute, alla ni andra "nappar"! :-)

2012-03-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Jag ammade min son tills han var 14 månader.. Kunde inte förmå mig att ta det ifrån honom då han, precis som din dotter, inte heller hade något annat. Han låg hos mig också hela nätterna. Sen en dag (2 Januari 2012) så bestämde vi oss för att ge honom eget rum, vilket ledde till at han sen dess sovit hela nätterna och jag kunde helt plötsligt sluta amma. Helt oplanerat, och han verkar inte sakna det alls! Bara jag som gör det. Ska dock få ett syskon till honom till sommaren så det är nog behövligt att vara ifrån det :)

2012-03-19
fiasson
fiasson
Barn på 2 år och 6 månader

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-03-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

.

2012-03-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...