App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mejeriprodukter till bebisar?

Idag var vi på bvc för läkarkontroll och då tog jag bla upp detta med att vi har svårt att få i tjejen vätska. Sköterskan sa då att vi kan ha lite ersättning på gröten. Jag frågade om vi inte kunde ta vanlig mjölk, men då sa hon att man skall helst inte ge mejeriprodukter till bebisar under ett år. Läkaren tittade på henne och sa "Men hon är ju tio månader, det klarar hon nog". Till saken hör att vi ger henne yoghurt till frukost, för hon vägrar äta gröt när hon ser att vi äter yoghurt, och jag tycker att det är bättre att hon äter yoghurt än inget alls! Jag vet dock att man egentligen inte ska byta ut hela mål mot mejeriprodukter innan de är ett år, men lite mjölk på gröten kan väl inte skada?

2012-03-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Tack för alla svar! :-) Ni blev så engagerade så jag glömde nästan min egen fråga när jag läste alla era fina svar! :-P
Då ska vi testa med lite mjölk på gröten imorgon.

2012-03-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

först fick ja för mej det har med magen att göra sen kom ja på att det bogey har med järnupptaget att göra.. mjölk innehåller ju väldigt mycket kalcium vilket hindrar järnupptaget.. så det e väl mest mjölk till maten man ska undvika.. Yoghurt har kanske inte heller lika mycket kalcium.. men det vet ja inte säkert bara en gissning ;-)

2012-03-16
osisen
osisen

Hon har svårt att förstå nappflaskan och pipmugg. Det är därför hon inte får i sig så mycket vatten. Vad menar du med lätta vägen? Att hon får yoghurt istället för gröt menar du? Hade du träffat min dotter hade du förstått att hon är den mest envisa och bestämda bebisen på jorden. Hon hade hellre ,svultit än ätit något hon inte vill! :-D Vi har fått lära oss att med henne måste man ibland kompromissa. Fast jag förstår ju hur du menar!

2012-03-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

.

2012-03-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...