App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

bebisar i sandlådan.. e det farligt?

kanske en jättedum fråga.. dottern på 6månader ska absolut ner i sandlådan när vi e på lekplatsen å det e vi ofta.. hon vill gräna sitta men hon försöker ju äta sand.. så ja proppa in nappen.. men hon får ju sand på händer å överallt.. funderar på om det kan vara farligt tänker på dessa jordbakterier som man ska undvika.. När får de leka i sandlådan annars? tacksam för svar!

2012-03-14
osisen
osisen

Jag har aldrig hört något om det, men om du sitter och håller koll på henne borde det ju inte vara någon fara, se bara till att tvätta händer (och ansikte om hon får i sig) ordentligt efter varje gång så borde det ju inte vara några problem.

2012-03-15
Yrwen
Yrwen

men när e det ok då? :-) haha.. ja blir så förvirrad

2012-03-15
osisen
osisen

De andra försöker muntra upp dig så kommer jag och förstör allt. Vet att man ska vara lite försiktig då det tyvärr är ganska vanligt att katter uträttar sina behov i sandlådor... Det är väl den största risken i mina ögon.

2012-03-15
Yrwen
Yrwen

känns som ja ghar hittat ett problem som egentligen inte finns.. :( ska försöka komma ihåg å fråga på bvc nästa gång men det är inte förrän i maj så frågan e ju om jag kommer ihåg det då..

Varför ska mitt barn vara så framåt å vilja så jäkla mycket för.. kan hon inte bara ligga å växa sakta men säkert i vagnen ;)

2012-03-14
osisen
osisen

ja vi har haft 13grader varmt här ett par dagar så det e rena vårvädret!

2012-03-14
osisen
osisen

Oj, har ni redan sandlådor framme?! Wow! Här är det fortfarande pulka som gäller, även om sparkföret töat bort...

Men åter till din fråga. Jag vet inte egentligen om sand kan vara skadligt för så små barn som sex månader. Jag kan tänka mig att risken för orolig mage är större för ett barn som bara precis börjat äta fast föda, men jag vet inte. Men jag kan berätta att min son åt stora mängder sand den sommaren då han fyllde ett. Vi lät honom ha nappen i sandlådan, för annars slevade han i sig sand med spaden. Han VILLE äta sand, plockade t.o.m. i sig sandkorn från vagnshjulen om han kom åt när vi var inne. När han började förskolan i augusti, han var då 14 månader gammal, åt han så mycket sand där att hans bajs bestod av minst 50% sand. Han blev irriterrad i rumpan av detta, men mådde i övrigt bra.

Jag har läst någonstans att det som man verkligen ska undvika är att barn kommer åt att smaka på stillastående vattenpölar, men att sand och jord oftast inte är någon fara. Vet inte var jag läst det dock.

2012-03-14
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 9 månader

jo att dom får i sig sand e ja med på men ja tänker att man ska ju inte ge barn under ett år honung för det kan finnas jordbakterier i och man ska inte gräva i jord när.man e gravid utan å tvätta sig noga så ja funderar mest på när det slutar va farligt för barnet..
hon e ju överlycklig om ja sätter henne en liten stund i lådan men ja kan inte slappna av för ja tror hon ska bli sjuk :-\

2012-03-14
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...