App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tips på nappflaskor till "trög" bebis? ;-)

Min dotter har aldrig fattat det här med nappflaska. Ibland suger hon ordentligt, men oftast tuggar hon bara på pipen. Vi har dock bara testat MAMs flaskor. Nu skall jag inom en snar framtid sluta amma och då blir det desto viktigare att hon får i sig vatten under dagtid och eventuellt välling på kvällen. Så nu undrar jag vilka flaskor ni rekommenderar? Är det nån mer som har haft barn som inte tagit nappflaska men som ändå haft lättare för en viss sort?

2012-03-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Vi har Tupperwares nappflaska, men dotra hatade den, så vi använde den inte. Eller bara till juicer när hon blev strax under året... Esska har ju väldigt snabbt flöde, vi kunde inte använde de i början då de i stort sett forsade ur, trots att vi var jättenoga med att ha en liten napp till flaskan, hon hann inte med att svälja och då är hon ändå glupsk!

Tror att Tupperwares kan vara lite trög, men det är nog tanken också.

2012-07-08
Yrwen
Yrwen

Bra tips! Tycker det är en djungel med alla flaskor! :-P Hur vet man att napparna passar till andra flaskor av annat märke tex?? Och vad är det för skillnad på di- och nappflaska?? Känner mig som en äkta make som är ivägskickad för att köpa mensskydd när jag står där framför en vägg av nappflaskor! :-P

2012-03-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Vi testade med bröstmjölk när hon var pytteliten, men då blev hon helt hysterisk! Sen dess har vi struntat i det, tills vi då började ge henne vatten till maten. Orkar faktiskt inte börja pumpa nu när jag skall trappa ner amningen. Hon får klura ut det helt enkelt! ;-)

2012-03-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Vi har köpt en Esska nu, och det går något bättre, men hon får inte i sig några stora mängder.. Hoppas på att hon av ren törst ska börja suga mer, nu när jag inte ammar på dagtid längre. Tack för alla tips!

2012-03-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Vi har bara använt Philips Avent flaskorna till dottern, funakt kanon, men hon har inga problem med flaskor alls nu. Som spädis klarade hon inte Esska, den rann för fort trots minsta nappen och Tupperware bara skrek hon av.

Fördelen med Avent-flaskorna är att man bara kan köpa nya nappar/pipnappar och använda samma flaska som pipmugg, där finns 2 modeller för pipmugg, en mjuk, flexibel från 6 mån som är spillsäker och en vanlig, hård från 12 mån.

 

Funkar det inte med flaska skulle jag testat pipmugg direkt.

2012-03-14
Yrwen
Yrwen

.

2012-03-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...