App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur länge ska detta hålla i sig?

Lillen åkte ju på maginfluensa förra söndagen, kräktes under natt mot måndag och ett par gånger under måndag (jag med). Två blöjor med diarée. Sen blev vi friska från det. Tisdag em fick han feber. Låg mellan 38,5 och 39,5, trots alvedon. Onsdag kväll blev det akuten då febern steg trots att vi testat både alvedon och ipren. Höga värden, men kunde inte konstatera något fel. Torsdag kväll blev det akuten och inläggning på barnavd. (10mil bort) med dropp, då han var uttorkad. Han piggnar till och vi får åka hem på fredag efter lunch. Ska ge honom alvedon och ipren varvat regelbundet. Natt till lördag är han ruskigt varm, så kollar 40,6 i feber. Får alvedon och ipren samtidigt. En timme senare har febern sjunkit lite. Lördag (igår) hade han undertemp (låg mellan 35,8-37) Idag normal temp. Men, ungen äter inte. Lyckas tvinga i honom liiite lite. Dricker gör han hyfsat, och har tillsatt druvsocker i juicen med, för att han ska få lite extra energi. Han är superslö och ligger och vilar/sover nästan hela tiden. Känns som jag har försökt allt. Vet inte vad jag ska göra. :(

2012-03-04
Sweetie86
Sweetie86

Vad jobbigt! Hoppas att han hämtar sig nu och börjar äta igen!

2012-03-05
emcb
emcb

Varit på vc, inte ett prov som visade något. Troligtvis är prickarna en reaktion på något virus han haft. Skönt att det "bara" var det ändå. 

Nu är det bara kampen om maten kvar då...

2012-03-05
Sweetie86
Sweetie86

Han har fått smaka lite chips under helgen. 

Såg lite prickar på honom igår, idag har han fler. Suck. Men har fått en tid på vc så ska dit med honom sen. Scharlakansfeber?

2012-03-05
Sweetie86
Sweetie86

Dricker gör han. Har en mugg med svag äppeljuice (och druvsocker) ståendes framme och ger honom så ofta jag kan. Vällingen har jag bara fått i honom 0,5-1dl av/dag. 

Jag erbjuder allt jag vet han brukar tycka om. (han äter inte ens majskrokar nu)

2012-03-04
Sweetie86
Sweetie86

Det viktigaste är ju att han dricker, lite och ofta. Ge honom det han vill ha, när min tjej var dålig, förmodligen ont i halsen, så vägrade hon äta något annat än mariekex oxh på barnakuten sa de bara "är det vad hon vill ha, så ge henne det" men rekommenderade fil/yoghurt som är milt mot halsen.

Så mitt tips är att ge honom det han vill ha (i rimliga mängder). Men låt det inte gå för lång tid innan ni söker proffessionell hjälp om han inte kommer igång inom d enärmaste dagarna...

2012-03-04
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...