App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Livet känns smått prövande just nu

Ja det känns som att någon där uppe inte vill mig väl just nu. Kanske är det självförvållat. Kanske är det bara så det ska vara. Jag hoppade av gymnasiet när jag väntade mitt första barn. Något jag önskar att jag inte skulle ha gjort. Älskar så klart barnen men skulle ha väntat tills jag var färdig med "mitt liv". Jag försökte ta igen gymnasiebetygen för ett par år sedan via komvux på distans. Jag hamnade i en deppression, var sönder stressad, jag och barnens pappa separerade och jag flyttade till en annan ort och orkade inte slutföra mina studier. Nu två år senare vill jag komma på fötter igen. Jag kan inte få något jobb då jag varken har betyg eller arbetslivserfarenhet. Har gått hos en psykolog genom arbetsförmedlingen som verkligen har peppat mig och givit mig ett positivt stöd. Jag kom fram till att jag banne mig ska fixa skolan nu och tänka framåt så jag också kan få börja ett normalt liv med arbete, inkomst och få ha den där sociala biten. Enligt min handläggare var det ok att studera och fortsätta mitt program på arbetsförmedlingen om studierna inte överskred 50%. Jag sökte två kurser på komvux (distans) och kom in! Jag vart superglad. Nu har jag tydligen fått en ny handläggare på arbetsförmedlingen som ska göra ett nytt beslut om mig då jag ska börja studera. Det innebär att jag inte kommer ha tillgång till min psykolog. Fasst min tidigare handläggare sa att det var ok så är det inte ok enligt min nya. Jag tänkte att jag får väl fokusera på studierna istället och söka csn istället för att ha aktivitetsstödet som jag har haft från försäkringskassan för att jag varit inskriven på arbetsförmedlingen. Jag fick brev från csn igår och det verkar inte som att jag kommer ha möjlighet till studiemedel från dom då jag studerat tidigare utan resultat. Nu står jag här och ska börja studera om 3 veckor, utan hjälp från varken csn eller arbetsförmedlingen. Känner mig så ledsen, tappar motivationen. Vad ska jag göra?! Känner mig lite smått övergiven för att jag ville ta tag i saker och ting. Jag vill ju verkligen det här men det är svårt utan nån inkomst från något håll. Är riktigt kluven Ville bara skriva av mig lite..

2012-03-03
annicha88
annicha88
nyfödd bebis

Tack fina ni!

Min handläggare slutade med att vara just handläggare och har hand om andra stödgrupper för dom med panikångest. Han var bäst! Väldigt förstående och satte mina behov framför alla krav som arbetsförmedlingen har. Nu har en annan ersatt hans plats vilket jag fick reda av psykologen. Så dåligt tycker jag. Mycket av det jag och han kom överens om verkar inte finnas i min "journal" där den nya bara ser vad jag gjort och inte gjort i livet. Hon vet inget om alla personliga samtal vi har haft där han utgått efter mitt mående och verkligen engagerat sig. Vet inte om jag orkar börja om med allt och öppna mig för en som tror att jag orkar vad som helst bara för att jag ska börja studera. Jag ska ringa till psykologen imorgon och förklara allt och se om hon kan hjälpa mig på något sätt. Att hon kan prata med handläggaren och förlara hur mycket jag behöver det här. Kanske kan hon ge något slags intyg till csn om mitt mående och förklara hur min tidigare skolsituation sett ut. Csn tar ju inte bara mina ord utan vill helst ha någon form av intyg som stärker ansökan. Jag hoppas att inte att någon sida hinner stänga dörren innan jag hunnit pyssla ihop allt som verkar behövas. Allt känns bara väldigt stressigt och det underlättar inte att få vissa besked en fredag för det får en helg att kännas evighetslång när man bara vill reda ut saker.

Tack för att ni lyssnade! Kram

2012-03-04
annicha88
annicha88

men fy va dåligt.. det är ju sånt här som inte får förekomma..
folk skyller alltid på arbetsförmedlingen socialen.osv men här.ser man ju tydligt att det helt beror på vilken person man får att göra med..
vad hände med din gamla handläggare ? hoppas verkligen du får den hjälp du behöver ändå från arbetsförmedlingen å att den nya personen ser att detta är rätt..
skickar en stor fet kram å håller tummarna för att det löser sig iaf.. ge inte upp!!!

2012-03-03
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...