App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur viktig är denna fruktpuré?

Överallt där det står menyförslag till småttingar står det alltid att de ska ha fruktpuré efter maten. Är det verkligen så?? Min dotter äter för tillfället så ruskigt små portioner att jag tycker det känns viktigare att hon får i sig protein och grönsaker såsom broccoli, majs och morot. Om jag ska ge frukt efter måste jag ju "göra plats" för den, och ge henne ännu mindre riktig mat! Hon får yoghurt med mosad banan till frukost, och ibland banan till mellanmål, men hon får inte frukt flera gånger varje dag.

2012-03-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

Hon är snart 10 månader, så hon äter ju lagad mat med både kött, kolhydrater och grönsaker två gånger om dagen, plus gröt på kvällen och ibland som mellanmål. Jag ska nog ändå försöka få i henne lite mer frukt, nu när jag ser vad ni har svarat.

Tack för tipsen! :-)

2012-03-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

då har ja en följdfråga på fruktpureen.. kan man ge sån färdig köpt eller ska man ge vanlig frukt? å vad e lämplig frukt.. äpple päron banan (om man inte e hård i magen förstås..) finns det mer bra frukt å ge som små magar klarar min lilla kommer nog iaf få ett mål mat om dagen inom ett par -3veckor.. så ja e nyfiken.. :-)

2012-03-03
osisen
osisen

Nu läste jag ordentligt vad du skrivit, och du nämnde ju bland annat broccoli som jag tror är en väldigt c-vitaminrik liten rackare. Så får hon i sig det, behöver du kanske inte tränga in frukt på menyn för att hjälpa järnupptagningen.

2012-03-02
Preggot
Preggot

Som Sammemamma skriver så är det för att hjälpa till att ta upp järnet (som väl är det som de små har svårast att få i sig tillräckligt av har jag hört). Så jag har ofta gett frukt efter maten, även när sonen var inne i en period då han åt väldigt lite mat. Han fick då i sig några skedar mat, sedan ville han inte ha mer. Men frukt ville han ha, så han fick någon sked med bara fruktpuré. Det öppnade liksom upp aptiten lite, så nästkommande skedar blandade jag maten med frukt och han fick i sig mer mat på det sättet. Kanske går emot alla "regler" att göra så, men för mig kändes det viktigt att få i honom mer mat och eftersom det funkade körde jag på det under den perioden.

Men prata med bvc, jag amatörsvamlar ju bara ;)

2012-03-02
Preggot
Preggot

Jojo, men det är ju c-vitamin i väldigt mycket frukt. Så det är väl det enda jag kan tänka mig..

2012-03-02
Betty86
Betty86

Fast köpt fruktpuré hade jag ändå inte gett henne, i så fall gör jag egen, precis som med maten!

2012-03-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

Jag antar att det är c-vitaminen dom vill att bebisarna ska ha i sig mer av. Ge henne mer morot i maten så löser det sig nog.

I princip alla fruktpureér är ju c-vitaminberikade. Men jag är ingen expert så tala med bvc i stället :D

2012-03-02
Betty86
Betty86

.

2012-03-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...