App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur viktig är denna fruktpuré?

Överallt där det står menyförslag till småttingar står det alltid att de ska ha fruktpuré efter maten. Är det verkligen så?? Min dotter äter för tillfället så ruskigt små portioner att jag tycker det känns viktigare att hon får i sig protein och grönsaker såsom broccoli, majs och morot. Om jag ska ge frukt efter måste jag ju "göra plats" för den, och ge henne ännu mindre riktig mat! Hon får yoghurt med mosad banan till frukost, och ibland banan till mellanmål, men hon får inte frukt flera gånger varje dag.

2012-03-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Hon är snart 10 månader, så hon äter ju lagad mat med både kött, kolhydrater och grönsaker två gånger om dagen, plus gröt på kvällen och ibland som mellanmål. Jag ska nog ändå försöka få i henne lite mer frukt, nu när jag ser vad ni har svarat.

Tack för tipsen! :-)

2012-03-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

då har ja en följdfråga på fruktpureen.. kan man ge sån färdig köpt eller ska man ge vanlig frukt? å vad e lämplig frukt.. äpple päron banan (om man inte e hård i magen förstås..) finns det mer bra frukt å ge som små magar klarar min lilla kommer nog iaf få ett mål mat om dagen inom ett par -3veckor.. så ja e nyfiken.. :-)

2012-03-03
osisen
osisen

Fast köpt fruktpuré hade jag ändå inte gett henne, i så fall gör jag egen, precis som med maten!

2012-03-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

.

2012-03-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...