App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Försköning

Vet att många föräldrar kommer skrika rakt ut åt detta, men jag fattar inte varför man inte berättar sanningen för sina barn ifrån början?! Som t.ex: om tomten, tandfen, döden, sex (hur barn blir till), och sådant??! Dom kommer få veta detta förr eller senare... Jag vill att mina barn hör sanningen från mig, och ingen annan, eftersom det kan lätt bli fel. Även detta med svordomar... Jag vet att mina barn kommer att få höra och så småningom använda själva olika av dessa ord. Så varför inte förklara varför de används? Oftast då dom frågar så är dom redo. Kan säga som så att, då mina barn frågar så kommer jag svara

2012-02-27
KruXet
KruXet

Det jag menade med att man ljuger för sina barn är ju t.ex det här med att "barn kommer med storken" osv.

Jag kanske formulerade mig lite dumt, men såklart att man ska försöka anpassa svaret efter deras ålder. Men man behöver ju fortfarande inte hitta på en massa.

Både jag och min make använder mycket svordomar! Så våra barn kommer nog att höra en hel del. Visst vi försöker att inte använda dom så mycket nu, men det är svårt att komma ur gamla banor.

Men det jag ville komma fram till var just det att DÅ dom små liven frågar så ska man svara så ärligt det bara går. Man behöver inte beskriva i detalj, men i det stora hela kanske.

2012-02-28
KruXet
KruXet

vad gäller svordomar så svär ja som en borstbindare.. försöker tänka mig för eftersom det inte låter speciellt snyggt å det har ja även förklarat för sonen.. å jag har faktiskt kört en fuling å bett honom säga till när det slinker ut ett fult ord ur min mun. å det gör han.. på så sätt så har han själv inte börjat svära än utan han ser det mer som kul å tillrättavisa mig och ibland får han ju säga ett fult ord med för å förklara vad det var jag sa :-) så fula ord kan han memoarer han använder sig inte av dem.själv.... än :-)

2012-02-28
osisen
osisen

JAg har varit helt ärlig med mina barn ang tomten, tandfen osv... De finns inte och varför ljuga ungarna blåa med lögner? (Min åsikt) Döden och sex försöker vi också förklara på bästa sätt som passar barnen beroende på ålder. Svordomar hör de men vi försöker att inte svära i familjen och förklarar även varför det är fult att svära!

Ja, där var mina svar =)

2012-02-28
Mormor68
Mormor68

å det ska inte stå att mamma dör.. så hemskt haha.. det ska stå att man dör....

2012-02-28
osisen
osisen

ja tycker det beror på va det handlar om.. självklart kommer han få veta att tomten inte finns tillslut men ja vet ju personligen att julen inte blir riktigt lika spännande.. barn har en fantastisk fantasi och jag tror att det e viktigt att dom får använda den..
det tillhör barndomen..
angående sex tycker ja inte det finns nån anledning till detaljer då han.inte förstår det än.. han vet hur barn blir till.. han vet att det kommer spermier från pappan som befruktar mammans ägg . han vet att spermier bor i pungen å äggen i snippan.. mer än så finns ingen anledning å förklara för en femåring..
vi tog en bok till hjälp då ja insåg att ja förklarade lite dåligt.. haha :-)
döden har vi förklarat så gott det går.. att mamma dör å då kommer man aldrig tillbaka mer.. hans gammo dog förra året å han var med på begravningen.

tycker inte heller att man ska ljuga för barnen men man måste förklara på en nivå där de hänger med å förstår.
å tomten påskharen å tandfen e för mig oskyldiga små fantasier som gör det lite mer spännande så det kör vi på... frågar han så svarar vi ju självklart :-)

2012-02-28
osisen
osisen

Jag fick veta mycket av detta innan jag var 8 år, och vad jag vet har jag inte tagit skada av det.
Visst, man behöver väl inte vara brutal med sina svar. Jag tycker bara att det är fel att ljuga för dom.
Även mina systerdöttrar vet praktiskt taget allt detta, å dom är mellan 4-8 år gamla. Dom vet ju inte varje detalj då det kommer till döden och hur barn blir till, men dom vet att dom kommer från pappas pung ;)

2012-02-27
KruXet
KruXet
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...