App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kan man få en "liten" mjölkstockning?

Ja, som min fråga lyder. Vaknade natten till idag flera ggr av att jag hade ganska ont i ena bröstet. Imorse kändes det som om någon slått ordentligt och det är alldeles spänt och som en knöl inuti (inte den vanliga utan en till). Det är rött i huden runt bölden. Kan man verkligen få en sån liten mjölkstockning? Brukar man inte nästan alltid få feber och så? Började delamma för ca 2 veckor sen, innan dess var det praktiskt taget helamning för hela slanten. Känns ju konstigt att det kommer nu. Ska jag göra nåt mer än att pumpa? Ta ipren eller så? Eller tror ni det kan vara nåt annat som behöver undersökas? Ska ringa 1177 imon om det inte blivit bättre..

2012-02-27
Betty86
Betty86

eller gäller det bara under graviditeten??? :-) ja e kanske ute å cyklar här...

2012-02-28
osisen
osisen

men då kan du säkert ta det.. men ja tänkt på att man ju ska äta alvedon när man ammar men det är kanske ok m ipren någon gång i bland när der krisar :-)

2012-02-28
osisen
osisen

Tack för svaren!

Men vad tokigt, på bb sa dom till oss att man vid mjölkstockning skulle ta ipren. Alvedon hjälper tydligen inte mot mjölkstockning. Idag känns det bättre iallafall. Lilleman har vart så nöjd för han har sluppit kämpa för mjölken nu när jag pumpade igång det igår :D

2012-02-28
Betty86
Betty86

åkning = amning .. haha

2012-02-28
osisen
osisen

ja får så ibland.. känns som början till mjölkstockning men ja brukar klara mig ur det genom åkning å massera ganska kraftigt samtidigt på bröstet där knölen e..
å om du fortfarande ger bröstmjölk ska du inte äta ipren... en liten avstickare ;-)

2012-02-28
osisen
osisen

Jag hade nåt sånt konstigt igår! Ena bröstet var jättehårt och knöligt och gjorde ont. Hade även en blåröd fläck på det. Men jag tvingade Ingrid att amma och då gick det över. Så visst kan man säkert få lite småstockningar. Pumpa inte för mycket bara, så du ökar på mjölkmängden igen. Har du läst på Amningshjälpens hemsida? Där står massa bra råd!

2012-02-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

.

2012-02-27
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...