App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Slipp kramp i ben och fötter

Det är vanligt att få kramp i olika muskler främst i vader och fötterna under graviditeten. Detta är något som tillhör graviditeten sa min barnmorska, och något som du får räkna med. Jag anser inte att detta är något som man måste räkna med, och fann till slut att i de flesta fall beror kramperna på magnesiumbrist. Fostret tar så mycket av mammans egna resurser, så att källan måste fyllas på. Jag började äta en tablett magnesium om dagen, och mina krampanfall i ben och fötter försvann. Nu är jag på min andra graviditet och har ätit magnesium under hela graviditeten - och ingen kramp! Kan därför varmt rekomendera magnesium under graviditeten. Lina

2012-02-24
LRU
LRU

Jag har också självdiagnostiserat mig med Restless legs och det blir värre under graviditet. Jag tar också stark dos av magnesium, och jag vet inte om det är inbillning men jag tycker att det blir sämre om jag glömmer de några dagar. Jag tror faktiskt att det kan bero på järnbrist också.

2019-03-25
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Även om detta är en ett gammalt inlägg så tänker jag tillägga att jag har kramper i vaderna och fötterna varje natt och även på dagarna och har haft det sen v 20 cA. Är nu i v32. Jag har varken magnesiumbrist eller kaliumbrist så det är inte alltid en anledning. Därimot har jag järnbrist men vet inte än om det kan vara en orsak.

2019-03-25
Jejj
Jejj
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...