App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

ha stora killen i framsätet..

enligt statistik e ju mittsätet säkrast men nu när vi kopplat in nya stolen till lillfis skulle det bästa va om lilleman satt fram.. har en gammal bil så airbag saknas.. e det farligare å sitta fram för att de flesta krockar sker så? eller varför ska små barn sitta bak? brukar ha koll på allt med just bilsäkerhet men detta e ja osäker på.. nån som vet?

2012-02-23
osisen
osisen

Ja det kanske får bli så här.. att han ibland får åka fram.. men då när det är någon som inte får plats med benen fram, jag får plats utan problem å sambon borde ju få plats, dessutom brukar han köra när vi åker tillsammans..

:D

2012-02-23
osisen
osisen

Jag bidrar med mina egna funderingar, inga fakta...

Många bilar har bältena fram placerade så att de kommer helt fel på barn som bara sitter på bälteskudde. När barnet sitter i bältesstol har ju stolen bältesstyrning och då slipper man det problemet.

Vi har låtit våra stora barn åka fram när de åkt bakåtvänt i våra förra bilar , som inte haft airbag. Nu har vi airbag och enda barnet som ibland får åka fram är drygt 150cm långa sonen. Inte 130cm långa dottern och naturligtvis inte ettåringen. Men i en bil utan airbag, med bältesstol skulle stora dottern absolut få åka fram ibland för vår del.

2012-02-23
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

ok.. jka alltså han e ju snart 6år så han sitter ju i en vanlig bältesstol.. å du funderar jag på just om det är skillnad för att man sitter i bälteststol eller om det rent allmänt för alla även oss vuxna är säkrare i baksätet.. 

eller e det efter statistik`? för det är kanske vanligare att folk sitter i framsätet i den mån det går å på så sätt skadas fler.. hmm det e så svårt när dom inte har konkreta uppgifter :D

Ja menar om just bakåtvänt finns det ju HUR mycket å bra information som helst.. men sen då... :/

2012-02-23
osisen
osisen

förstod det.. jag e stammis på deras sida ;)

2012-02-23
osisen
osisen

å ja hittar inte direkt nån förklaring nånstans.. :(

2012-02-23
osisen
osisen

ja.. han får sitta bak.. så kanske han kan få provasitta fram nångån då å då om någon väldigt lång person ska åka med :D jag får plats fint i framsätet men jag e 164cm :P

När e det ok å åka fram då? aldrig eller? för det kan ju inte göra någon skillnad för att man sitter i bilstol.. så länge det inte är airbag iaf..

För ja tänker hur många föräldrar säger nej till sina 15åringar å sitta fram :/ men man e ju inte minmdre rädd om dem då menar jag..

hatar bilar,.. tar bussen istället :D

2012-02-23
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...