App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

får bebisar abstinens besvär när dom föds om man röker?

tänker att dom får ju det om man knarkat tex,, å enligt många rökare e ju cigg såpass beroendeframkallande så man inte kan sluta hur som helst..  bebisen påverkas ju av allt vi stoppar i oss så det e ju självklar att den påverkas av cigaretten man röker.   mamman kan inte sluta röka för det blir för svårt å stressigt men när bebisen kommer ut då ska den helt plötsligt sluta tvärt..  fast iofs ammar man får dom ju det genom mjölken istället..  Eller det funkar kanske inte alls så...   Jag funderar bara öppet här nu å anklagar ingen..

2012-02-22
osisen
osisen

fast knark e ju ganska jätte olagligt ;-)

2012-02-26
osisen
osisen

Jag förstår inte vad problemet är....rökning är jätte farligt PUNKT SLUT ingen här skulle ge sitt barn en cigg när de väl har kommit ut ur magen så varför röka när man är gravid. Jag har noll respekt för sådana människor utan någon karaktär. Ens barn är det viktigaste man har men som sagt andra mammor prioriterar sig själva istället för sina barn, borde vara olagligt att röka så att bebisen har rätten på sin sida.

2012-02-26
OurLife
OurLife

Jo bebisen får väll i sig nikotinet om mamman röker när hon är gravid. Jag har själv en mamma "som som dock inte lever längre" som både rökade och knarkade när jag låg i magen. Jag har kollat upp en del och när jag kom uipp i ålder började jag röka. Tog min första cigg när jag var 12 år.

Jag själv har rökt och de säger att när mamman har rökt under graviditeten påverkas bebisen och kan hända att den börjar när den är äldre. Jag har rökt i ca 4 år och slutade tvärt när jag upptäkte jag var gravid. Sedan dess har jag inte tagit en enda och vill inte vara nära någon heller som röker. Jag känner sådan kärlek till bebisen så skulle aldrig kunna utsätta den för något sådant.

Att det är svårt att sluta röka tvärt är det inget problem alls med. Inte för mig iaf. ´trots jag rökt en längre tid. Det beror nog på hur man har växt upp, hur man lever och vad det är för liv man vill ge bebisen.

Jag dömmer ingen nu för jag vet igentligen hur svårt det är att sluta med något som man är beroende av. Men jag slutade tvärt och det är jag glad för idag.

2012-02-24
Madjy
Madjy

memoarer=men som alltid när ja skriver ;-)

2012-02-24
osisen
osisen

saken e väl att rökningen ökar risken för låg födelsevikt.. den ökar risken för astma.. den ökar risken för psd å den ökar risken för andra saker med..
Den som röker utsätter ju sitt barn för större risk än en som inte röker..
lika väl som en knarkare eller alkoholist utsätter sitt ofödda barn för ännu större risk..
men det finns många av sistnämnda varianten som åxå föder fullt friska barn..
tror det e därför folk bryr sig i frågan..
Det e ju inget som säger att en som inte röker föder ett friskt barn å det e inget som säger att en rökare föder ett barn som mår sämre.. men risken är större. det e ju fakta som e ganska väl forskat om.. ja menar rökning har ju varit farligt som man vetat om i en sjuhelsike massa år nu å som med allt man stoppar i sig så påverkar ju självklart rökningen..
du kan käka ost som e opastöriserad memoarer du ökar risken för.ditt barn
du kan som sagt innan köra bil med ditt barn obältad men du ökar risken.. eller du kan vända ditt barn framåt vid två års ålder men då ökar du risken för allvarliga skador eller död..
Allt handlar om risker..

2012-02-24
osisen
osisen

nej det är kanske meningslöst å argumnetera men samtidigt intressant å jag eldar inte upp mig i det här ämnet faktiskt.. tycker mest det är kul å se hur andra gör det ;) ...

 

Man kan ju likna det lite med å låta barnen cykla utan hjälm eller åka bil utan bält. Oftast går det ju skitbra :D Å en å annan gång går det åt skogen..

Enda skillnaden e väl att de andra e olagliga.. :D

2012-02-23
osisen
osisen

Nikotin gör så att man sover tyngre å det verkar vara därför psd e vanligare hos rökare..

Dels så får barnet svårare att vakna.. å dels så kan mamman sova djupare eftersom nikotinet har den påverkan på kroppen å då kan det åxå gå illa..

2012-02-23
osisen
osisen

Tycker det är bara finns ett självklart svar på TS-fråga.... Självklart att en bebis som legat inne i sin rökande mammas mage får abstinens när det föds. Den är ju van att få sin dos med nikotin.

Ibland tror jag att många förväxlar sin bebis abstinensbesvär efter nikotin med kolik.... vet flera rökande gravida som efter att bebisen fötts säger att den har kolik eftersom den skriker ofta.... jag tror att det är abstinens.

 

Är själv rökare, har i nuläget inga planer på att sluta, men jag vet att jag kan om jag vill. Har hållt uppe med rökningen under mina båda graviditeter. Det finns ingen som inte kan sluta röka, oavsett vad de än säger, de tär bara lama ursäkter.

2012-02-23
Bitchen
Bitchen

Jag tycker att vissa daltar i just såna här debatter. "Åh, vad duktig du var som kunde trappa ner åtminstone" och bla bla. Men du får också gärna svara på min fråga angående röka på ställen där det är förbjudet.

2012-02-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Jag läste Snorkeln! Härligt att någon vågar vara rättfram angående detta och inte bara dalta! Jag skriver under på allt du skrev!

2012-02-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Jag måste bara få säga att helt omöjligt är de inte att sluta. Jag rökande i 7 år och slutade så fort jag fick veta att jag var gravid. Bara så där. Har inte rökar eller vart sugen sen jag slutade för 3 år sedan. Men jag hade börjat trappa ner en vecka innan jag fick veta att jag va gravid, för jag ville sluta för att öka chansera att bli gravid.

Något som är hemskt med rökning är att varje gång man röker går barnet mindre syre, som att bli kvävd vid varje cigarett. Jag skulle inte vilja att någon kvävde mej varje gång jag tog en cigg.. Tänkvärt.

2012-02-23
Jenny1988
Jenny1988

Anneli; frågan var inte bara riktad till dig. Tänkte att det var en tänkvärd tanke. Jag tror att de flesta är hänsynsfulla när det gäller sin omgivning, men tar inte samma hänsyn till sitt lilla barn.

2012-02-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Jag har en till undran till er som röker under graviditeten. Röker ni på platser där det står Rökning förbjuden? Och om inte, varför?

2012-02-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Jag har en till undran till er som röker under graviditeten. Röker ni på platser där det står Rökning förbjuden? Och om inte, varför?

2012-02-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Jag har aldrig varit beroende av något, så jag undrar lite hur det känns att försöka sluta med ex cigg? Jag tycker att om man är medveten om att man tex kommer att bli rastlös och smått mordisk de närmsta dagarna så kan man väl sjukskriva sig och stänga in sig i ett rum en vecka tills abstinensen lägger sig. Skämt åsido, men vad är det "värsta" som kan hända när man försöker sluta? Det kan ju knappast vara värre än de risker man utsätter sitt barn för?

2012-02-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

men alla bebisar gråter ju å hur vet man då att det inte beror på det? det kan man ju inte veta.. ja menar den ickerökande mammans barn kanske gråter mer för att den e missnöjd på annat sätt medan den rökande mammans barn gråter mindre men den gråter pga av abstinensen när den gråter.. eller det kanske sker på annat vis än med gråt eller kolik..
eller e det så att rökningen inte e så himla beroendeframkallande trots allt.. kanske bara sitter i skallen?!?

2012-02-22
osisen
osisen

åååh va du e bra anneli.. du e nog den första som sagt att det va korkat å röka å inte försöt försvara det! respekt för det!!! :)

å skönt att du slutat :P

2012-02-22
osisen
osisen

Jag tror att de får abstinens ja. Varför skulle de inte få det?
Och jag är inte så diplomatisk som dig, jag säger öppet att jag tycker det är fruktansvärt EGO med folk som röker under graviditeten!

2012-02-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...