App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Japp, nu ska jag klaga på folk som kör bil igen..

Jag kan verkligen reta upp mig på detta.. haha.. ligger kanske i blodet eller nåt Vi har en korsning som jag personligen är förvånad över att det inte sker olyckor dagligen i. Å jag får aggressionsryck av folk som inte använder sitt huvud när dom kör.. höhö jag har en gas å en broms å en ratt inte behöver jag tänka när jag kör då.. Gah.. Varje dag, å jag menar verkligen varje dag om jag nu kör bil då förstås så e det någon som tycker att dom ska köra ut framför mig. Jag ligger på våran väg, som är 70sträcka.. dom kommer från motorvägen å ska ut på min väg.. När man är typ framme vid korsningen kör dom ut!?!?!?!?!?!?!?!?! Helt ärligt hur tänker man då? Eller man kan inte tänka, du e ju inte så förbannat dum så du kör ut på en sträcka där det är 70km i timmen framför en bil, elelr jo uppenbarligen är typ 90% av alla bilförare så förbannat korkade! Nu e ju jag som tur är liiiiite smartare och vet att folk inte kan tänka så jag tänker åt dem å ligger aldrig i 70 när jag kör i korsningen MEN jag får ändå ställa mig på bromsen för å inte köra in i röven på nån... å då har jag alltså en hastighet på 50 kanske.. Vad händer om de skulle göra samma sak å jag eller någon annan faktiskt håller den rådande hastigheten.. ja det skulle smälla ganska bra iaf.. Ska man slänga sig ut för att man har så onaturligt bråttom (så ens liv/hälsa inte verkar komma i första prioritet) så kan man väl iaf använda gaspedalen?!?  Hur svårt är det å gasa då?  Jepp detta är nåt som stör mig fruktansvärt.. haha.. å nu har jag fått skälla.. Är ni en sån som slänger er ut framför bilar så ta åt er, är ni sånna som kan slänga er ut framför bilar å använda gaspedalen så tummen upp för det, eller tillhör ni dem som faktiskt tar de där extra 1,5sekunderna å väntar tills bilen har kört förbi så får ni åxå tummen upp!  Gnäll gnäll gnäll.. skulle kunna tro att jag har pms idag ju :D sicken surfitta.. men nu e det sagt ;) så då behöver ingen annan säga det :P

2012-02-22
osisen
osisen

ja det viktigaste e ju helt klart att man blinkar när man ska ut.. å som sagt ska man blinka vänster för att man ska runt rondellen så att säga gäller det ju att man e snabb nog å sluta blinka vänster för annars blir det bara total förvirring, å då e det ju bättre å inte blinka alls :D

2012-02-22
osisen
osisen

Så som jag har fått lära mig så ska man se rondellen som om den vore en vanlig korsning. Så länge man är inne i rondellen så är det som att vara kvar på vägen man kom ifrån och sedan blinkar man till höger när man ska ut ur rondellen. Att blinka till vänster i en rondell blir ju som om de planerar att köra in mot mitten, in i själva rundeln liksom.

MEN jag vet att att det finns andra som fått lära sig på körskolan att man SKA blinka vänster tills man börjar blinka höger för att svänga ut ur rondellen.

2012-02-22
Isabelle _
Isabelle _

Å jag inte bara kanske var otydlig.. jag skrev ju inte ens att jag menade när man kör ur rondellen ;) förlåt.. :P

2012-02-22
osisen
osisen

haha..klart du får fråga, ja kanske var lite otydlig.. alltså när du kör ur rondellen :D 

ska du svänga vänster i rondellen kan du ju blinka men då får man ju sluta blinka i tid.. 

Enligt lagen så behöver man bara blinka ur en rondell men det underlättar ju om man blinkar i rondellen åxå för de som ska köra in så dom vet att man ska svänga.

2012-02-22
osisen
osisen

fast vad som är värre än folk som inte blinkar i rondeller är folk som blinkar men blinkar å vänster... Vad säger man om det?!?!

Iofs när min kusin övningskörde så upptäckte min andra kusin (hennes syster) att hon alltid blinkade åt samma håll..

Ja då trodde hon att man bara kunde dra spaken åt ett håll å så "visste" bilen åt vilket håll den skulle blinka, eller om hon trodde att den blinkade åt det hållet man svängde.. det e liiiiite skrämmande.. men jag tror inte hon har körkort än å detta var MÅNGA år sen nu.

2012-02-22
osisen
osisen

Mitt hatobjekt i trafiken är rondeller. I den här stan verkar INGEN fatta att man ska blinka när man ska köra ut ur rondellen. Så fruktansvärt irriterande så jag kan bli helt vansinnig!

2012-02-22
Isabelle _
Isabelle _
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...